بارداری در بدن شعلهی تغییرات بسیاری را روشن می کند که البته بعضی از این تغییرات کاملاً وخیم و شدید هستند. معمولاً درنخستین بارداری، یبوست،یکی از بدترین تغییرات به شمارمیرود. در واقع،گاه خانم باردارمتقاعد میشود که فشارهای زمان زایمان و خروج کودک بسیارگواراتر و راحتتر ازفشارهای ناشی از خروج مدفوع است.
اما اگر کسی هرگز به یبوست دچار نشده باشد ویا گفتههای ذکر شده درمورد نظم حرکات روده راشوخی بپندارد، باز هم نباید تصورکند که در برابر یبوست بارداری ایمن خواهد بود.یبوست دوران بارداری و بعد از زایمان درتمامی خانمها دیده میشود. البته باید گفت که بروز این حالت گریز ناپذیر نیست. درمرحلهی نخست، برای پیشگیری از یبوست باید اقدامات زیرانجام شود:
مصرف بیشترمایعات. دردوران بارداری، حرکت مواد زاید آهستهتر از زمان معمول میشود. این آهستگی، سبب میگردد آب موجود دراین مواد جذب شود. این جذب آب در بروز یبوست سهیم است. استفادهی بیشتر ازمایعات به نرم شدن محتویات روده کمک میکند. بعد از تولد کودک نیز مصرف مایعات از اهمیت خاص برخوردار است به ویژه اگرمادر،شیر هم بدهد. بدن مادر تمامی مایعاتی را که مصرف میشوند درساخت شیر به کارمی گیرد. درصورتی که به مقدارکافی، مایعات مصرف نشود، نتیجهی بروز یبوست ناراحت کننده خواهد بود.
گنجاندن الیاف بیشتر درجیره غذایی. دردوران بارداری باید از دانههای کامل که دارای سبوس باشند، مثل نانهای سبوسدار و نیز میوه، سبزی وانواع لوبیا استفاده کرد. درصورت نیاز و تأیید پزشک معالج میتوان از افزودنیهای فیبردار مخلوط با آب استفاده نمود.
نرمش روزانه. انجام نرمش جسمی روزانه به منظم شدن حرکات روده کمک میکند.
استفاده از نرم کننده های مدفوع. درصورتی که پزشک صلاح بداند، استفاده از نرمکنندههای مدفوع به مرطوب نگاه داشتن محتویات روده برای خروج کمک میکنند.
ثبت نظر