اعضای شورای شهر تهران نقطه نظرات خود را در مورد نوع و سطح همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کردند.
به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از ایسنا
، اعضای شورای شهر تهران پس از استماع سخنان سورنا ستاری معاون علمی و فناوری دولت به بیان نکته نظرات خود پرداختند. به گونهای که مجید فراهانی رئیس کمیته بودجه شورای شهر با بیان این که شرکتهای دانش بنیان میتوانند در توسعه مدیریت شهری به شهرداری کمک کنند، گفت: اما مسئله اینترنت به عنوان زیر ساخت فعالیت این شرکتها دو روز است که قطع شده و قطعا این قطعی اینترنت بر روی فعالیت شرکتهای دانش بنیان تاثیر داشته است.
وی با بیان این که میتوان ستاد توسعه فناوری شهری ایجاد کرد تا با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری در حوزه پاسخگویی به مشکلات و مسائل شهری وارد عمل شد، گفت: البته باید جلسات این کارگروه به صورت منظم تشکیل شود.
، در ادامه شهربانو امانی با بیان این که در این آشفته بازار میخواهند اینترنت ملی را جایگزین اینترنت بین المللی کنند، ادامه داد: آیا زیر ساخت اینترنت ملی برای شرکتهای دانش بنیان فراهم شده؟
وی با بیان این که کسب و کارهای نو زمان و مکان نمیشناسند گفت: شهرداری املاکی در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی قرار داده که باید بازپس گیرد و ما میتوانیم آنها را در اختیار این شرکتهای دانش بنیان قرار دهیم.
در ادامه ناهید خداکرمی نیز با بیان این که هر سازمان و دستگاهی اطلاعات دارند و باید به صورت استاندارد در اختیار دیگران قرار دهند، افزود: که ما از اطلاع دادن به مردم ابا داریم و شاهد آن نیز، این روزها است و نگران استفاده از اطلاعات هستیم. اما باید به مردم توضیح دهیم که در تهران و کشور چه خبر است؟
در ادامه الهام فخاری با اشاره به این که موضوعاتی از قبیل ارزش سازی و نوآوری مهم است تصریح کرد: وضعیت فعلی ما قابل قیاس با بسیاری از کشورها نیست و متاسفانه برای الگوهای نوآوری و به کار گیری نیروهای نوآور هیچ امتیازی قائل نیستند.
وی با بیان این که در راه رسیدن به ایده و طرحها امنیت لازم تامین شود، گفت: بروکراسی پیچیده، قدرت سلیقهای و رانت جامعه را گرفتار کرده و به تبع آن این شرکتهای دانش بنیان نیز گرفتار شدهاند.
، حجت نظری نیز با بیان این که متاسفانه خود مدیریت شهری نگاهی نادرست به این حوزه دارد، ادامه داد: شهرداری نگاهش حمایت از مشاغل سنتی است و باوری به تغییر ندارد در حالی که باید مسائل جدید را با ابزارهای جدید حل و فصل کنیم.
ابراهیم امینی نیز با بیان این که اگر استارتآپها در حوزه حمل ونقل موفق هستند به برکت میلیاردها تومان هزینهای است که صرف اتوبان سازی ، خیابانها و غیره شده است، گفت: حالا دو خارجی نرم افزاری را آوردند و تمام منابع حاصله را عایدی خود میدانند و بخشی از آن را نیز به رانندگان میدهند. اما مدیریت شهری که بیشترین آورده را داشته حالا به عنوان صدقه سری تازه یک هفته است که 1.5 درصد به آن می دهند و این تقسیم ناعادلانه ناشی از برداشت ناصحیح فعالیت در حوزه استارتآپ است.
در ادامه علی اعطا نیز با بیان این که گاها میبینیم قبل از آن که تقاضای واقعی شکل بگیرد موضوعاتی را در برنامهها قید میکند گفت: به عنوان مثال اراضی پیرامون دانشگاه تهران برای مدت زیادی فریز شد چرا که در اسناد بالادستی پیش بینی شده بود که در این اراضی 4 هزار شرکت دانش بنیان مستقر شوند و باید تبعات وعوارض تصمیمات در آینده مشخص شود و باید بگویم چرا از ظرفیت شهرهای جدید استفاده نمیشود و همه چیز را میخواهند در تهران متمرکز کنند.
در ادامه الویری با بیان این که به زودی از ستاری دعوت میشود تا در جلسه شورای عالی حضور یافته و در مورد استارتآپ سایر شهرها نیز صحبت کند، گفت: شرکتهای دانش بنیان در دو مقوله ارتقای بهره وری و هوشمندسازی میتواند به شهرداری کمک کند و پیشنهاد میشود علاوه بر منطقه دو یک منطقه دیگر به صورت پایلوت انتخاب شود.
در ادامه صدراعظم نوری با بیان این که وضعیت محیط زیست در تهران بسیار نامناسب است و نمیتوانیم از این وضعیت دفاع کنیم اظهار کرد: استارتآپها میتوانند در حوزه محیط زیست و حمل ونقل به مدیریت شهری کمک کنند که البته مدتی پیش ما در شورای شهر در حوزه پسماند با استارتآپها جلسه گذاشتیم اما خروجی قابل ارائه و اجرا نداشت و پیشنهاد میشود یک کمیتهای با حضور شورا، شهرداری و معاونت علمی ایجاد شود تا برنامههای متعددی را طراحی کنیم.
در ادامه زهرا نژاد بهرام نیز با بیان این که منطقه 9 به عنوان منطقه پایلوت همکاری مشترک شناسایی شد و حتی دو ساختمان را برای ایجاد کارخانههای نوآوری شناسایی کردیم، گفت: اما مالکیت این ساختمانها در اختیار ستاد اجرایی و بنیاد مستضعفان بود و نتوانستیم در این کارخانهها کاری کنیم و به نظر میرسد معاونت علمی باید با سایر دستگاهها وارد مذاکره شود.
، در پایان محسن هاشمی با بیان این که فناوری های این چنینی نوین است و خواهش میکنیم این فعالیت رانتی نشود گفت: شهرداری و زیر مجموعه آن فکر میکنند اطلاعاتشان محرمانه است و نباید منتشر شود اما این گونه نیست و اگر اطلاعات نیز منتشر شود باعث میشود که خلاءها شناسایی شود.
وی افزود: شهرداری آماده است که با شرکتهای دانش بنیانی که معاونت علمی در راستای حل مشکلات شهری به ما معرفی میکند همکاری کند.
انتهای پیام
برچسب ها
ثبت نظر