مسئول راهاندازی دفتر انتقال فناوری دانشگاه یزد، گفت: دغدغههای نوآوران دانشگاه در دفتر انتقال فناوری مرتفع میشود.
به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از ایسنا
، حبیب زارع با بیان این که زیرساختهای قانونی دفتر انتقال فناوری دانشگاه یزد، تکمیل شده است، اظهار کرد: تمام تلاش این نهاد بر مرتفع سازی چالشهای پیش روی دانشجویان، کارکنان و اعضای هیات علمی در حوزه نوآوری پس از تشکیل ایده است و تا راهاندازی شرکت دانشبنیان ادامه خواهد یافت.
وی با اشاره به این که هر اکوسیستم نوآوری در راستای رشد و توسعه نوآوری فعالیت میکند، افزود: دفتر انتقال فناوری دانشگاه یزد به عنوان مکمل نهادهایی چون مراکز رشد، پردیس فناوری و مرکز نوآوری در دانشگاه فعالیت خواهد کرد و تداخلی با وظایف دیگر نهادها نخواهد داشت.
مسئول راهاندازی دفتر انتقال فناوری دانشگاه یزد مدیریت انتقال فناوری در محیط دانشگاه را بر عهده این دفتر دانست و افزود: نظارت بر انتقال صحیح فناوری، شناسایی نیاز فناورانه در سطح استان و کشور و انتقال به دانشگاه برای یافتن راهکارهای فناورانه جهت کاربردی شدن در صنعت از وظایف این نهاد است.
زارع در ادامه با بیان این که دفتر انتقال فناوری، از خرداد ماه سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده است، برگزاری سلسله جلسات هفتگی و تشکیل کمیته فناوری به عنوان اتاق فکر این دفتر را از اقدامات انجام شده عنوان کرد.
این مسئول تصریح کرد: در این کمیته طراحی سیستم مناسب انتقال فناوری، تعیین اهداف و فرآیندهای لازم در این مجموعه و تدوین قوانین و آیین نامههای حوزه دانش بنیان انجام شد و مطالعات گستردهای نیز بر روی نحوه فعالیت دفاتر انتقال فناوری در سایر دانشگاههای داخل و خارج از کشور برای یافتن الگوی مناسب برای شروع کار صورت گرفت.
وی تدوین آیین نامههای مالکیت فکری و انتقال فناوری را از محوریترین فعالیتهای این دفتر برشمرد و افزود: در این آیین نامهها داراییهای فکری مانند مقالات، اختراعات، نقشههای صنعتی، کتب و نرم افزارها تعیین شده و سهم دانشگاه، پدید آورنده و سرمایهگذاری یا حامی این نوآوری نیز مشخص میشود.
مسئول راهاندازی دفتر انتقال فناوری دانشگاه یزد تامین مالی و سرمایهگذاری در نمونه سازی، ثبت اختراع و تولید انبوه را یکی از خدمات دفتر انتقال فناوری دانست و بیان کرد: ارزش گذاری طرح و تعیین دامنه بازار از خدمات قابل ارائه در این حوزه است و این دفتر به عنوان اتصال دهنده نوآوران با نهادهای سرمایهگذار عمل خواهد کرد.
این مقام مسئول ارائه خدمات حقوقی نظیر اصلاح اشتباهات، نحوه عقد قراردادها، فروش دستاوردها، تنظیم قراردادها و خدمات تجاریسازی و بازاریابی دستاوردهای فناورانه برای ایجاد بازارهای بهتر را از دیگر خدمات این دفتر برشمرد.
زارع ادامه داد: شناسایی و رفع نیازهای فناورانه، ارتباط با بخش خصوصی و جامعه به منظور احصا و مستندسازی نیازها، تیمسازی و نقش تسهیلگر و میانجی در برگزاری مناقصههای فناوری از دیگر وظایف این دفتر است.
وی در پایان با بیان این که به دلیل چابکی بخش خصوصی، مشاوره و اجرای طرحها بر عهده یک شرکت دانش بنیان است، از اعضای هیات علمی، دانشجویان و کارکنان خواست چالشهای حوزه نوآوری و اختراع را به دفتر انتقال فناوری ارجاع دهند.
انتهای پیام
ثبت نظر