سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر اینکه برای پیشگیری و توانمند سازی سالمندان باید تمهیدات لازم را فراهم کرد، گفت: جوامع در حال توسعه، زمان کمتری برای پیری جمعیت از نظر برنامه ریزی دارند، لذا در این خصوص باید شتاب بیشتری داشته باشند.
به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از ایسنا
؛ فردین مهرابیان در همایش استانی سالمندی «فرصت ها و چالش ها» در رشت، با اشاره به اینکه اول اکتبر به عنوان روز جهانی سالمند نامگذاری شده است، اظهار کرد: بر اساس تقسیم بندی سازمان بهداشت جهانی افراد 60 سال و بالاتر به عنوان افراد سالمند محسوب می شوند.
وی ادامه داد: بر اساس منابع علمی جمعیت، زمانی که 8درصد جمعیت را افراد 65 سال و بالاتر و یا 12درصد جمعیت را افراد 60 سال و بالاتر تشکیل می دهد، پدیده سالمندی در جمعیت استقرار می یابد.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر اینکه برای پیشگیری و توانمند سازی سالمندان باید تمهیدات لازم را فراهم کرد، گفت: جوامع در حال توسعه، زمان کمتری برای پیری جمعیت از نظر برنامه ریزی دارند، لذا در این خصوص باید شتاب بیشتری در این حوزه داشته باشند.
وی سیاست های کشور را در سال 95 افزایش جمعیت ذکر کرد و گفت: از اواخر دهه 80 تا دهه 90 سیاست کشور به سمت افزایش جمعیت پیش می رود. بنابراین باید در هر دوره ای توازن جمعیتی و برنامه ریزی برای افزایش جمعیت را داشته باشیم.
مهرابیان با بیان اینکه گیلان رتبه اول سالمندی در کشور را به خود اختصاص داده، خاطر نشان کرد: در زمان حاضر، بر اساس آخرین آمار، ۲۵ / ۱۳ درصد از جمعیت این استان را سالمند تشکیل می دهند که پیشرفت های علوم پزشکی، افزایش امید به زندگی، بهبود وضعیت بهداشتی و درمانی و دسترسی به امکانات بهداشتی از دلایل سالمندی است.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، توجه و برنامه ریزی برای مدیریت سالمندی را امری اساسی، لازم و ضروری عنوان کرد و افزود: در امر پیشگیری، درمان، بازتوانمندی و آماده سازی بسترهای لازم علاوه بر سازمان بهزیستی همه سازمان های دولتی، غیردولتی، مردم نهاد و آحاد جامعه از جمله رسانه ها باید برای ارتقا جایگاه سالمندان تعامل و همکاری کنند.
انتهای پیام
برچسب ها
ثبت نظر