فاکتورهای خطر دردهای عضلانی اسکلتی در کودکان

فاکتورهای خطر دردهای عضلانی اسکلتی در کودکان

یک فوق تخصص روماتولوژی کودکان، با عنوان این مطلب که در خیلی از موارد دردهای عضلانی اسکلتی در کودکان خوش خیم هستند، گفت: موارد متعددی از این دردها نیز باید جدی گرفته شود.

پنجشنبه 25 مهر 1398 ساعت 15:5

به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از مهر 

 

رضا شیاری، در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: دردهای عضلانی اسکلتی به عنوان شکایت شایع مراجعه کودکان به کلینیک ها و درمانگاه های روماتولوژی تلقی می شود که البته در خیلی از موارد، علت دردها خوش خیم است. اما، مواردی از دردهای عضلانی اسکلتی در کودکان را باید جدی گرفت. زیرا، اگر توجه نشود، امکان دارد آسیب جدی به کودک بزند و غیرقابل جبران شود.

وی با عنوان این مطلب که در اصطلاح روماتولوژی به علائم هشدار دهنده دردهای عضلانی اسکلتی «پرچم های قرمز» می گوییم، گفت: با مشاهده علائم هشدار دهنده دردهای عضلانی اسکلتی در کودکان، باید حتما به روماتولوژیست کودکان مراجعه کرد.

شیاری ادامه داد: علائم سیستمیک مثل تب، کاهش وزن، تعریق، تغییر خلق و...، همراه با دردهای عضلانی اسکلتی در کودکان را باید جدی گرفت.

وی با عنوان این مطلب که در موارد خوش خیم با چنین علائمی مواجه نمی شویم، افزود: با مشاهده التهاب مفصل زانو، مچ، آرنج، ضرورت دارد کودک نزد پزشک برود.

شیاری، به ضعف عضلانی در کودکان اشاره کرد و گفت: اگر پدر و مادر مشاهده کردند که کودک آنها سخت از پله ها بالا می رود و بیدار شدن او از خواب و بیرون آمدن از رختخواب طول بکشد، علامت خطر محسوب می شوند.

این فوق تخصص روماتولوژی کودکان تاکید کرد: چنین علائمی معمولا در دردهای عضلانی اسکلتی خوش خیم مشاهده نمی شود و اغلب اندام تحتانی را درگیر می کند و دو طرفه است. اما، دردهای عضلانی اسکلتی بدخیم، یک طرفه هستند. مثلا، یک لگن اندام فوقانی یا شانه و آرنج درد کند که جایی برای دردهای خوش خیم نیستند.

وی، به دردهای شبانه در کودکان اشاره کرد و افزود: دردهایی که بچه ها را از خواب بیدار کند، احتمال اینکه مشکلی وجود داشته باشد، مهم است. همچنین، اشتهای کودک، نحوه اجابت مزاج، تغییرات جلدی، حساسیت به نور آفتاب و...، از علائمی هستند که باید جدی گرفته شوند.

شیاری ادامه داد: دردهایی که گه گاه و بعد از فعالیت بدنی، دو طرف اندام تحتانی را درگیر کند، خوش خیم هستند و ما به این قبیل دردها توجه نداریم. اما، خارج از این موارد، هر نوع دردی باید به پزشک مراجعه شود.

وی، به اصطلاح «دردهای رشد» اشاره کرد و گفت: این قبیل دردها در سنین مدرسه شایع است. درد کمر در کودکان زیر پنج سال باید حتما به پزشک مراجعه شود.

کد خبر 4744852
حبیب احسنی پور
تعداد بازدید : 476

ثبت نظر

ارسال