نتایج تحقیقات درباره تاثیر ویتامین D بر باروری مردان

نتایج تحقیقات درباره تاثیر ویتامین D بر باروری مردان

رییس پژوهشکده زیست‌فناوری رویان درباره یکی از طرح‌های تحقیقاتی پیرامون تاثیر ویتامین D بر باروری گفت: برای بررسی این موضوع، یک مدل موش حیوانی با کمبود ویتامین دی ایجاد کردیم که نه نور کافی UV به آن می‌رسید و نه در غذایش ویتامین D وجود داشت. به این موش به اندازه کافی کلسیم دادیم و نشان دادیم کمبود ویتامینD به تنهایی بر کیفیت، سلامت اسپرم و شانس باروری تاثیر می گذارد.

پنجشنبه 21 شهریور 1398 ساعت 18:20

به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از ایسنا 

 

دکتر محمد حسین نصر اصفهانی با بیان این که زندگی‌های امروزی چالش‌هایی مانند آلودگی هوا، غذاهای نامناسب و چرب، سموم کشاورزی و غیره دارد که بر روی بدن همه مردم جهان تاثیر می‌گذارد، گفت:  سازمان بهداشت جهانی در گذشته اعلام کرده بود که هر مرد باید حداقل ۶۰ میلیون اسپرم در هر سی‌سی تولید کند اما در حال حاضر گفته می‌شود این میزان، باید ۱۵ میلیون در واحد باشد. امروزه، در دنیا معتقدند به دلیل چالش‌های زندگی امروزی که پیشتر ذکر کردم میزان اسپرم تولیدی در مردان رو به کاهش است.

وی افزود:  می‌توان با داشتن زندگی سالم، تغذیه مناسب و ورزش کردن تاحدودی از  کاهش اسپرم جلوگیری کرد  اما امروزه تقریبا نمی‌توان از آلودگی هوا یا سموم کشاورزی پیشگیری کرد. می‌دانیم بدن انسان‌ها به ویتامین‌ها نیاز دارند و کمبود آن‌ها می‌تواند بر زندگی روزمره تاثیر بگذارد.

رییس پژوهشکده زیست‌فناوری رویان با اشاره به اهمیت ویتامین D  گفت: امروزه شناخته شده که کمبود ویتامین  D در خانم‌ها و آقایان بر قدرت باروری آن‌ها تاثیر می‌گذارد. ما در کشوری آفتابی زندگی می‌کنیم اما دچار کمبود ویتامین  Dهستیم چراکه مانند بقیه مردم دنیا اکثر وقت خود را در فضاهای بسته می‌گذرانیم و بنابراین آفتاب کافی دریافت نمی‌کنیم؛ حتی افرادی که در محیط آفتابی کار می‌کنند نور خورشید فقط به سر و دستشان  می‌رسد در حالی که قسمت‌هایی که باید در معرض آفتاب باشند قسمت‌هایی است که چربی زیرپوست دارند مثل پشت بدن. نه آقایان و نه خانم‌ها به اندازه کافی آفتاب نمی‌بینند و این باعث می‌شود که سطح ویتامین D حتی در کشورهای پرآفتاب هم کم باشد.

نصر اصفهانی با بیان این که مطالعات نشان داده حدود ۵۰ تا ۸۰ درصد انسان‌ها با کمبود ویتامین D  روبه‌رو هستند، گفت:  ویتامین دی روی سطح کلسیم بدن تاثیر می‌گذارد. در  ابتدا مشخص شده بود که افرادی که دارای کمبود ویتامینD هستند مستعد پوکی استخوان نیز هستند. یکی از کارهای اصلی ویتامین D این است که سطح جذب کلسیم را در بدن بالا ببرد. ما امروزه در دریافت کلسیم دچار مشکل نیستیم چرا که از منابع دیگر مثل لبنیات این کلسیم را تامین می کنیم اما کمبود ویتامین دی بر کمبود کلسیم اثر می گذارد.

مسئول بخش جنین‌شناسی مرکز باروری و ناباروری اصفهان افزود: در ادامه پژوهش، به موش تحقیقاتی به اندازه کافی کلسیم دادیم و نشان دادیم کمبود ویتامین دی به تنهایی بر  کیفیت، سلامت اسپرم و شانس بارداری تاثیر می گذارد. نتایج این تحقیق به ما نشان می‌دهد آقایان هم مثل خانم‌ها باید ویتامین دی مصرف کنند.

رییس پژوهشکده زیست‌فناوری رویان در پایان خاطر نشان کرد: تحقیقات نشان می‌دهد مصرف بیش از اندازه ویتامین D نیز می‌تواند مضر باشد. اگر ویتامین دی کسی زیر ۳۰ واحد باشد دچار کمبود است و اگر این میزان بالای ۵۰ باشد اثر سوء دارد بر همین اساس توصیه می‌کنیم ویتامین دی به اندازه کافی و زیرنظر پزشک مصرف شود. مصرف کافی ویتامین  D می‌تواند شانس بارداری و سلامت جنین را افزایش دهد.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 434

ثبت نظر

ارسال