برنامه وزارت بهداشت برای برچیدن دلالی پیوند کلیه
1398/09/09
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت، از راه اندازی سامانه بر خط پیوند کلیه در کشور خبر داد.
برنامه وزارت بهداشت برای برچیدن دلالی پیوند کلیه

به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از مهر 

 

مهدی شادنوش، در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: متاسفانه بعضی از افراد غیر مسئول، باعث مخدوش شدن وضعیت پیوند در کشور شده اند که در نتیجه آن، شاهد دلالی و شیادی در پیوند کلیه هستیم. 

وی با عنوان این مطلب که تا کنون ۵۴ هزار مورد پیوند کلیه در کشور انجام شده است، افزود: سالانه دو هزار پیوند کلیه در کشور انجام می شود.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت، با اشاره به راه اندازی سامانه بر خط پیوند کلیه در کشور، گفت: آیین نامه اهدای پیوند از فرد زنده از اول شهریور ۹۸ ابلاغ شده است که از این طریق، وضعیت پیوند کلیه را ساماندهی کنیم.

شادنوش با عنوان این مطلب که ۳۵ مرکز پیوند در کشور وجود دارد که اکثر این مراکز کار پیوند کلیه را انجام می دهند، ادامه داد: با راه اندازی سامانه بر خط پیوند کلیه، وزارت بهداشت به طور دقیق بر روند اهدای کلیه افراد متقاضی و همچنین بیماران نیازمند پیوند کلیه، نظارت خواهد داشت.

وی تاکید کرد: در واقع با راه اندازی این سامانه، امکان دلالی کلیه منتفی است و وزارت بهداشت بر اساس شاخص هایی که تعریف کرده است، بر روند اهدای کلیه و پیوند آن برای بیماران نیازمند کلیه نظارت خواهد داشت.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت، ادامه داد: برای پیوند کلیه شاخص های ۹ گانه تعریف کرده ایم که بر اساس همین شاخص ها، بیماران دیالیزی متقاضی پیوند کلیه، امتیاز بندی و اولویت بندی می شوند. 

شادنوش افزود: اگر اهدا کننده کلیه پیدا شود، بیمار متقاضی و فرد اهدا کننده به همدیگر معرفی می شوند.

وی تاکید کرد: با این شاخص ها و اولویت هایی که تعریف شده است، دیگر بین بیمار نیازمند کلیه ساکن دورترین نقطه کشور با سایر افراد نیازمند کلیه، تفاوت چندانی وجود ندارد و بر اساس امتیاز هایی که بیمار دارد، این وزارت بهداشت است که اهدا کننده را معرفی می کند.

شادنوش افزود: البته در آیین نامه دیده شده تنها در صورتی که اهدا کننده کلیه از فامیل درجه یک بیمار نیازمند عضو کلیه باشد، این شاخص ها و اولویت ها در نظر گرفته نمی شود. 

وی ادامه داد: چنانچه اهدا کننده کلیه از فامیل درجه یک عبور کند، به صورت اهدای متقابل اقدام خواهد شد. 

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که پیوند عضو در ایران کاملا رایگان انجام می شود، گفت: داروهای پیوند هم تا ۹۰ درصد تحت پوشش بیمه هستند.  

کد خبر 4785000
حبیب احسنی پور
آلودگی هوا چه آسیب‌هایی به مغز می‌رساند ؟
آلودگی هوا چه آسیب‌هایی به مغز می‌رساند ؟

در سال 2020، نشریه Lancet آلودگی هوا را به عنوان یکی از عوامل اصلیِ ابتلا به زوال عقل به رسمیت شناخت.

مطالب بیشتر
مردانگی سمی چیست ؟
مردانگی سمی چیست ؟

طبق ارزش‌های سنتی در تعریف مردانگی سمی، هر مردی که به اندازه کافی این ویژگی‌ها را از خود نشان نمی‌دهد، به‌عنوان «مرد واقعی» شناخته نمی‌شود.

مطالب بیشتر
باورهای نادرست درمورد قاعدگی
باورهای نادرست درمورد قاعدگی

حدود نیمی از جمعیت جهان را بانوان تشکیل داده‌اند و به این معنا که همین تعداد چرخۀ قاعدگی را درحال تجربه هستند ، پشت‌سر گذاشته و یا در پیش خواهند داشت . با این حال باورهای نادرست و افسانه‌وار در مورد این فرآیند بیولوژیکی هنوز فراوان است.

مطالب بیشتر
احتمال خطر آسیب به عصب بینایی توسط اوزمپیک
احتمال خطر آسیب به عصب بینایی توسط اوزمپیک

این مطالعه بر روی یک گروه کوچک‌تر و خاص‌تر از بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم متمرکز بود و نشان داد که خطر ابتلا به NAION برای افرادی که اوزمپیک استفاده می‌کنند دو برابر می‌گردد.

مطالب بیشتر
نوشیدنی‌های قندی ، دیابت و بیماری‌های قلبی
نوشیدنی‌های قندی ، دیابت و بیماری‌های قلبی

مصرف این نوشیدنی‌ها مسیر دچارشدن به دیابت نوع دوم ، بیماری‌های قلبی-عروقی (CVD) را هموار نموده و به افزایش وزن کمک می‌کند.

مطالب بیشتر
احتمال انتشار نوروویروس از راه لباس و پارچه
احتمال انتشار نوروویروس از راه لباس و پارچه

محققان معتقدند که برای جلوگیری از انتشار، لباس‌های خود را با حرارت بالا شسته و خشک نمایید.

مطالب بیشتر
صدای غذا چیست ؟ چگونه متوقف می‌شود ؟
صدای غذا چیست ؟ چگونه متوقف می‌شود ؟

« صدای غذا » مفهوم جدیدی نیست، اما در کنار افزایش استفاده از داروهای کاهش وزن آگونیست GLP-1 مانند Ozempic و Wegovy، که طبق گزارش‌ها به کاهش افکار مزاحم در مورد غذا کمک می‌کنند، مورد توجه قرار گرفته است. بر اساس آمار ارائه شده توسط کارشناسان برخی از افراد 80 تا 90 درصد از روز را با فکر به غذا می‌گذرانند.

مطالب بیشتر
میکروپلاستیک‌های موجود در چای‌ کیسه‌ای تهدیدکنندۀ سلامتی
میکروپلاستیک‌های موجود در چای‌ کیسه‌ای تهدیدکنندۀ سلامتی

میکروپلاستیک‌های موجود در چای کیسه‌ای با آزاد نمودن میلیاردها ذره در بدن ، خطر ابتلا به سرطان و ناباروری را افزایش می‌دهند .

مطالب بیشتر
نتیجه یک پژوهش‌ : رژیم غذایی فَستینگ ، ممکن است سبب کاهش رشد موها گردد.
نتیجه یک پژوهش‌ : رژیم غذایی فَستینگ ، ممکن است سبب کاهش رشد موها گردد.

حال به تازه‌گی مطالعه جدیدی در مجله Cell منتشر شده است و گزارش می‌دهد که ررژیم فستینگ ممکن است منجر به کاهش رشد مو گردد.

مطالب بیشتر
به یاد پزشکان شریفی که در میان ما نیستند . . .
به یاد پزشکان شریفی که در میان ما نیستند . . .

نسلی با اخلاق که شاید دیگر تکرار نشوند . . .

مطالب بیشتر