در شناسایی بیماران HIV با مشکل مواجه هستیم/ ضرورت آگاه سازی جامعه
1398/07/17
اراک- رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت گفت: برای شناسایی افراد مبتلا به HIV باید سرمایه گذاری آموزشی و اطلاع رسانی به جامعه صورت پذیرد چراکه در این زمینه بامشکل مواجه هستیم.
در شناسایی بیماران HIV با مشکل مواجه هستیم/ ضرورت آگاه سازی جامعه

به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از مهر 

 

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی گویا پیش از ظهر چهارشنبه در نشست کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده‌ استان مرکزی در اراک، اظهار داشت: کشور ایران از جمله کشورهایی است که در مورد بیماری ایدز در معرض آسیب بیشتری قرار دارد.

وی با بیان اینکه راه انتقال این عفونت عمدتا از طریق اعتیاد تزریقی است، بیان کرد: در حال حاضر جمعیتی نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر یا بیشتر معتاد تزریقی در کشور زندگی می کنند که هر کدام می توانند بالقوه کانون انتقال این بیماری باشند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر دار وزارت بهداشت اظهار کرد: در حال حاضر راه انتقال این بیماری تغییر پیدا کرده به طوری که انتقال از طریق آمیزش افزایش یافته و بر اساس برآورد در کشور نزدیک به ۶۲ هزار نفر مبتلا به این عفونت وجود دارد که نزدیک به ۳۸ هزار نفر را شناسایی کرده ایم.

گویا افزود: جمعیت دیگری که شناسایی نشده و به عفونت HIV مبتلا هستند آن را به دیگران انتقال می دهند و نگران این هستیم که اگر روند شناسایی این قبیل افراد را سرعت نبخشیم تعداد این بیماران افزایش پیدا کند.

وی گفت: رهبران کشورها در سازمان ملل سه تعهد در مورد ایدز دارند اول اینکه تا سال ۲۰۲۰، ۹۰ درصد کسانی که مبتلا به این عفونت هستند را شناسایی کنند. همچنین تعهد دارند ۹۰ درصد کسانی که شناسایی شدند را، تحت درمان قرار دهند زیرا کسی که درمان خود را آغاز کند ظرف مدت کوتاهی انتقال آلودگی از وی برای دیگران کاهش پیدا می کند و حتی گاهی اوقات به صفر می رسد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت اظهار کرد: همچنین تعهد دارند ثابت کنند ۹۰ درصد از کسانی که تحت درمان هستند، درمان موفقی دارند.

وی بیان داشت: ما در انجام تعهدات دوم و سوم مشکلی نداریم بلکه در ۹۰ درصد اول که هنوز شناسایی نشده اند دچار مشکل هستیم و در این زمینه باید سرمایه گذاری ویژه، آموزش و اطلاع رسانی به مردم صورت پذیرد و از ظرفیت رسانه ها استفاده کرد تا از کسانی که در معرض ابتلا به این بیماری قراردارند، آزمایش های لازم گرفته شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر دار وزارت بهداشت گفت: فردی که بیماری پنهان دارد و خودش خبر ندارد عفونت را به همسر و سپس به فرزند انتقال می دهد. درمان عفونت HIV در کودکان بسیار دشوار و داروهای آن نیز کمیاب و گران قیمت است.

گویا بیان کرد: اگر مادر باردار مبتلا به این عفونت مراجعه کند با مصرف داروهایی که برای وی تجویز می شود از ابتلای کودک به این بیماری جلوگیری می کند.

وی افزود: فردی که مراجعه می کند از لحظه شناسایی تحت درمان قرار می گیرد. هزینه داروی هر فرد تحت درمان در صورتی که به بیمارستان مراجعه نکند و بیماری دیگری نداشته باشد، در ماه بین دو الی سه میلیون تومان است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر دار وزارت بهداشت عنوان کرد: خوشبختانه بخش قابل توجهی از داروهای مبتلایان به بیماری ایدز در داخل کشور تولید می شود در غیر این صورت می بایست هزینه زیادی صرف می کردیم.

گویا تاکید کرد: HIV تنها یک مشکل بهداشتی نیست، یک بیماری پنهان است و در حال حاضر یک بیماری کشنده نیست و به یک بیماری مزمن تبدیل شده است. اگر مبتلایان به مراکز مشاوره بیماری های رفتاری مراجعه کنند سال های طولانی زنده می مانند، اگر مردم این واقعیت را بدانند بیشتر مراجعه می کنند و فرد می تواند ازدواج کند با اینکه این بیماری را داشته باشد و به همسر خود این مساله را بگوید و زندگی سالم داشته باشند به شرطی که مراقبت و درمان را انجام دهند.

وی تاکید کرد: باید از مراکز مشاوره بیماری های رفتاری حمایت لازم صورت پذیرد، از طرفی مراجعه افراد مبتلا به ویروس HIV به این مراکز نیز کاهش پیدا کرده که قسمت عمده آن به مشکلات اقتصادی باز می گردد و باید برطرف شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر دار وزارت بهداشت گفت: این مراکز به مسائل بهداشتی و سلامت مردم کمک می کنند و موظف هستیم سلامت تمامی افراد جامعه را تامین کنیم. با مراجعه مبتلایان به این مراکز تغییر بسیار در رفتار آن ها به وجود می آید و به کنار گذاشتن رفتارهای پرخطر توسط آن ها کمک می کند.

وی افزود: اگر بخواهیم با این مبتلایان پنهانی برخورد کنیم و اجازه ندهیم که آگاهی لازم را کسب کنند به طور حتم این بیماری مسیر خود را طی می کند و نمی توانیم بین این بیماری و مابقی ناهنجار های اجتماعی دیوار بکشیم.

کد خبر 4741820
آلودگی هوا چه آسیب‌هایی به مغز می‌رساند ؟
آلودگی هوا چه آسیب‌هایی به مغز می‌رساند ؟

در سال 2020، نشریه Lancet آلودگی هوا را به عنوان یکی از عوامل اصلیِ ابتلا به زوال عقل به رسمیت شناخت.

مطالب بیشتر
مردانگی سمی چیست ؟
مردانگی سمی چیست ؟

طبق ارزش‌های سنتی در تعریف مردانگی سمی، هر مردی که به اندازه کافی این ویژگی‌ها را از خود نشان نمی‌دهد، به‌عنوان «مرد واقعی» شناخته نمی‌شود.

مطالب بیشتر
باورهای نادرست درمورد قاعدگی
باورهای نادرست درمورد قاعدگی

حدود نیمی از جمعیت جهان را بانوان تشکیل داده‌اند و به این معنا که همین تعداد چرخۀ قاعدگی را درحال تجربه هستند ، پشت‌سر گذاشته و یا در پیش خواهند داشت . با این حال باورهای نادرست و افسانه‌وار در مورد این فرآیند بیولوژیکی هنوز فراوان است.

مطالب بیشتر
احتمال خطر آسیب به عصب بینایی توسط اوزمپیک
احتمال خطر آسیب به عصب بینایی توسط اوزمپیک

این مطالعه بر روی یک گروه کوچک‌تر و خاص‌تر از بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم متمرکز بود و نشان داد که خطر ابتلا به NAION برای افرادی که اوزمپیک استفاده می‌کنند دو برابر می‌گردد.

مطالب بیشتر
نوشیدنی‌های قندی ، دیابت و بیماری‌های قلبی
نوشیدنی‌های قندی ، دیابت و بیماری‌های قلبی

مصرف این نوشیدنی‌ها مسیر دچارشدن به دیابت نوع دوم ، بیماری‌های قلبی-عروقی (CVD) را هموار نموده و به افزایش وزن کمک می‌کند.

مطالب بیشتر
احتمال انتشار نوروویروس از راه لباس و پارچه
احتمال انتشار نوروویروس از راه لباس و پارچه

محققان معتقدند که برای جلوگیری از انتشار، لباس‌های خود را با حرارت بالا شسته و خشک نمایید.

مطالب بیشتر
صدای غذا چیست ؟ چگونه متوقف می‌شود ؟
صدای غذا چیست ؟ چگونه متوقف می‌شود ؟

« صدای غذا » مفهوم جدیدی نیست، اما در کنار افزایش استفاده از داروهای کاهش وزن آگونیست GLP-1 مانند Ozempic و Wegovy، که طبق گزارش‌ها به کاهش افکار مزاحم در مورد غذا کمک می‌کنند، مورد توجه قرار گرفته است. بر اساس آمار ارائه شده توسط کارشناسان برخی از افراد 80 تا 90 درصد از روز را با فکر به غذا می‌گذرانند.

مطالب بیشتر
میکروپلاستیک‌های موجود در چای‌ کیسه‌ای تهدیدکنندۀ سلامتی
میکروپلاستیک‌های موجود در چای‌ کیسه‌ای تهدیدکنندۀ سلامتی

میکروپلاستیک‌های موجود در چای کیسه‌ای با آزاد نمودن میلیاردها ذره در بدن ، خطر ابتلا به سرطان و ناباروری را افزایش می‌دهند .

مطالب بیشتر
نتیجه یک پژوهش‌ : رژیم غذایی فَستینگ ، ممکن است سبب کاهش رشد موها گردد.
نتیجه یک پژوهش‌ : رژیم غذایی فَستینگ ، ممکن است سبب کاهش رشد موها گردد.

حال به تازه‌گی مطالعه جدیدی در مجله Cell منتشر شده است و گزارش می‌دهد که ررژیم فستینگ ممکن است منجر به کاهش رشد مو گردد.

مطالب بیشتر
به یاد پزشکان شریفی که در میان ما نیستند . . .
به یاد پزشکان شریفی که در میان ما نیستند . . .

نسلی با اخلاق که شاید دیگر تکرار نشوند . . .

مطالب بیشتر