روایت هفتمین عملیات هوایی پیوند قلب
1398/06/20
هفتمین عملیات هوایی انتقال قلب بیمار مرگ مغزی، با موفقیت در کشور انجام شد.
روایت هفتمین عملیات هوایی پیوند قلب

به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از مهر 

 

به گزارش خبرنگار مهر، هفته قبل بود که قلب یک سرباز مرگ مغزی، از یزد به تهران انتقال داده شد تا از مرگ یک جوان بیمار قلبی جلوگیری شود و این عملیات با موفقیت انجام شد. حالا همان عملیات بار دیگر از همان شهر یزد آغاز گردید و به تهران ختم شد.

اولین عامل مرگ و میر در کشور ما، بیماری های قلبی عروقی است. در واقع بیشترین مرگ های ناشی از بیماری های غیر واگیر در ایران، متوجه بیماری های قلبی عروقی است که خیلی آسان می توان از بروز آنها پیشگیری کرد.

مصرف مواد دخانی، زیاده روی در مصرف نمک و روغن، خوردن غذاهای ناسالم مثل فست فودها و تغییر سبک زندگی، به همراه آلودگی هوا، استرس و...، دست به دست هم داده تا وضعیت بیماری های قلبی عروقی در کشور، تشدید شود. به طوری که آمار بیماران قلبی در ایران، رو به افزایش است. از همین رو، آمار بیماران نوبت پیوند قلب نیز بالا می رود و آنها می بایست برای ادامه زندگی، چشم انتظار قلب اهدایی باشند.

جزئیات هفتمین عملیات هوایی انتقال قلب

مهدی شادنوش رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت، با اشاره به عملیات پروازی انتقال قلب از یزد به تهران، گفت: قلب کودک ۹ ساله یزدی در روز عاشورا برای پیوند به کودک ۹ ساله ای در تهران منتقل شد.

آن طور که گفته شده است، کودک یزدی در حین دوچرخه سواری دچار حادثه شده و آسیب می بینید. بلافاصله تلاش برای بازگرداندن او به زندگی در بیمارستان رهنمون یزد انجام شد اما شدت ضربه به سر این پسر ۹ ساله به حدی بود که او را دچار مرگ مغزی کرد.

با مرگ مغزی کودک، تیم رضایت گیری واحد فراهم آوری اعضای پیوندی بیمارستان شهید رهنمون یزد موفق به اخذ رضایت از این خانواده برای اهدای اعضای بدن شدند.

شادنوش، در همین زمینه افزود: با این اعلام رضایت این خانواده و با توجه به هماهنگی های انجام شده توسط مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت و با کمک اورژانس کشور تیم پزشکی تخصصی از آشیانه هواپیمایی ریاست جمهوری پرواز و پس از فرود هواپیما در یزد بلافاصله به بیمارستان شهید رهنمون یزد رفتند و بعد از دریافت، قلب پیوندی را به صورت پروازی به بیمارستان شهید رجایی منتقل کردند.

عملیات انتقال هوایی هفتمین قلب اهدایی با موفقیت انجام شد و قلب سجاد ٩ ساله در سینه مهیار ٩ ساله در تهران جای گرفت.

این هفتمین عملیات انتقال قلب بین استانی است که با ایثار این خانواده بزرگوار میسر شد. البته هماهنگی برای انتقال اعضا به صورت استانی دشوار و حاصل یک کار بین بخشی است و خوشبختانه استان یزد نیز رکورددار این عملیات و اقدام انسان دوستانه و خداپسندانه در کشور است.

پیوند قلب یزد و تهران

ششمین عملیات انتقال هوایی پیوند قلب هم بین یزد و تهران انجام شد، تا مشخص شود که پیوند مهم ترین عضو حیات انسان، چقدر حائز اهمیت است. شاید از ابتدا هم قرار بر این بوده که قلب سرباز مرگ مغزی در یزد، برای پیوند به تهران آورده شود و حالا، هفتمین پیوند قلب نیز از یزد سر درآورد تا این پیوند بین یزد و تهران انجام شود.

به دنبال مرگ مغزی یک سرباز و اعلام رضایت خانواده او، عملیات انتقال قلب فراهم و عضو اهدایی از بیمارستان شهید رهنمون یزد به بیمارستان رجایی تهران منتقل و به جوان ۲۳ ساله‌ای پیوند زده شد.

کد خبر 4716316
حبیب احسنی پور
آلودگی هوا چه آسیب‌هایی به مغز می‌رساند ؟
آلودگی هوا چه آسیب‌هایی به مغز می‌رساند ؟

در سال 2020، نشریه Lancet آلودگی هوا را به عنوان یکی از عوامل اصلیِ ابتلا به زوال عقل به رسمیت شناخت.

مطالب بیشتر
مردانگی سمی چیست ؟
مردانگی سمی چیست ؟

طبق ارزش‌های سنتی در تعریف مردانگی سمی، هر مردی که به اندازه کافی این ویژگی‌ها را از خود نشان نمی‌دهد، به‌عنوان «مرد واقعی» شناخته نمی‌شود.

مطالب بیشتر
باورهای نادرست درمورد قاعدگی
باورهای نادرست درمورد قاعدگی

حدود نیمی از جمعیت جهان را بانوان تشکیل داده‌اند و به این معنا که همین تعداد چرخۀ قاعدگی را درحال تجربه هستند ، پشت‌سر گذاشته و یا در پیش خواهند داشت . با این حال باورهای نادرست و افسانه‌وار در مورد این فرآیند بیولوژیکی هنوز فراوان است.

مطالب بیشتر
احتمال خطر آسیب به عصب بینایی توسط اوزمپیک
احتمال خطر آسیب به عصب بینایی توسط اوزمپیک

این مطالعه بر روی یک گروه کوچک‌تر و خاص‌تر از بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم متمرکز بود و نشان داد که خطر ابتلا به NAION برای افرادی که اوزمپیک استفاده می‌کنند دو برابر می‌گردد.

مطالب بیشتر
نوشیدنی‌های قندی ، دیابت و بیماری‌های قلبی
نوشیدنی‌های قندی ، دیابت و بیماری‌های قلبی

مصرف این نوشیدنی‌ها مسیر دچارشدن به دیابت نوع دوم ، بیماری‌های قلبی-عروقی (CVD) را هموار نموده و به افزایش وزن کمک می‌کند.

مطالب بیشتر
احتمال انتشار نوروویروس از راه لباس و پارچه
احتمال انتشار نوروویروس از راه لباس و پارچه

محققان معتقدند که برای جلوگیری از انتشار، لباس‌های خود را با حرارت بالا شسته و خشک نمایید.

مطالب بیشتر
صدای غذا چیست ؟ چگونه متوقف می‌شود ؟
صدای غذا چیست ؟ چگونه متوقف می‌شود ؟

« صدای غذا » مفهوم جدیدی نیست، اما در کنار افزایش استفاده از داروهای کاهش وزن آگونیست GLP-1 مانند Ozempic و Wegovy، که طبق گزارش‌ها به کاهش افکار مزاحم در مورد غذا کمک می‌کنند، مورد توجه قرار گرفته است. بر اساس آمار ارائه شده توسط کارشناسان برخی از افراد 80 تا 90 درصد از روز را با فکر به غذا می‌گذرانند.

مطالب بیشتر
میکروپلاستیک‌های موجود در چای‌ کیسه‌ای تهدیدکنندۀ سلامتی
میکروپلاستیک‌های موجود در چای‌ کیسه‌ای تهدیدکنندۀ سلامتی

میکروپلاستیک‌های موجود در چای کیسه‌ای با آزاد نمودن میلیاردها ذره در بدن ، خطر ابتلا به سرطان و ناباروری را افزایش می‌دهند .

مطالب بیشتر
نتیجه یک پژوهش‌ : رژیم غذایی فَستینگ ، ممکن است سبب کاهش رشد موها گردد.
نتیجه یک پژوهش‌ : رژیم غذایی فَستینگ ، ممکن است سبب کاهش رشد موها گردد.

حال به تازه‌گی مطالعه جدیدی در مجله Cell منتشر شده است و گزارش می‌دهد که ررژیم فستینگ ممکن است منجر به کاهش رشد مو گردد.

مطالب بیشتر
به یاد پزشکان شریفی که در میان ما نیستند . . .
به یاد پزشکان شریفی که در میان ما نیستند . . .

نسلی با اخلاق که شاید دیگر تکرار نشوند . . .

مطالب بیشتر