کاهش انتقال ایدز از طریق اعتیاد تزریقی / ادغام مراکز ترک اعتیاد در نظام شبکه بهداشت
1398/09/27
معاون بهداشت وزارت بهداشت از طراحی مپینگی جهت شناسایی پاتوق‌های معتادان در سطح کشور خبر داد و گفت: این مپینگ کمک می‌کند به صورت هدفمند به سراغ افرادی که در معرض خطر هستند برویم و آنها را شناسایی و درمان کنیم.
کاهش انتقال ایدز از طریق اعتیاد تزریقی / ادغام مراکز ترک اعتیاد در نظام شبکه بهداشت

به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از ایسنا 

 

، دکتر علیرضا رییسی در مراسم افتتاح مرکز ملی مطالعات اعتیاد گفت: در حوزه‌ای که فعالیت می‌کنیم بحث مواد مخدر یک پکیج است و در حوزه کاهش آسیب با یکدیگر اتفاق می‌افتد. با تصمیم‌گیری‌های خوبی که در سطح کشور انجام شد طی دهه گذشته شاهدیم که درصد معتادان تزریقی کاهش یافت. به همین نسبت انتقال اچ ای وی به افراد از بیش از ۹۰ درصد از انتقال تزریقی به کمتر از ۶۰ درصد رسیده است.

وی ادامه داد: بپذیریم که سرنگ در اختیار افراد قرار دهیم؛ چراکه باعث شد هم اچ ای وی در حوزه اعتیاد تزریقی و هم هپاتیت سی کاهش باید. اگر این کار را نمی‌کردیم همچنان این وضعیت ادامه داشت.

رییسی در ادامه بیان کرد: یکی از کارهایی که باید انجام شود بحث آموزش است. آموزش یکی از ارکان اساسی در حوزه کاهش آسیب است و در این راستا اقدامی که انجام شد از سال ۹۳، یکهزار و ۸۰۰ کارشناس سلامت روان در شبکه افتخارآمیزی که در کشور ماست به کار گرفته شد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: ما در سراسر نقاط کشور شبکه‌ای داریم که بسیار قوی عمل می‌کند و در تمام نقاط کشور نماینده ای از حوزه بهداشت وجود دارد که در حوزه پیشگیری و کاهش آسیب می‌توان براساس آن اقدامات خوبی انجام داد.

وی گفت: در حوزه درمان ۹ هزار مرکز کاهش آسیب داریم که ۷ هزار مورد از آنها با مشارکت بخش خصوصی است. همچنین برای اولین بار در سطح منطقه امرو، مراکز کاهش آسیب را در نظام شبکه بهداشت و درمان خود ادغام می‌کنیم که به صورت پایلوت آغاز شده است و در سیستان و بلوچستان ۳۱ مرکز راه اندازی شده که این مراکز کاهش آسیب و مراکز ترک اعتیاد در حوزه شبکه با نظام کیسی ما ادغام شده است.

رییسی تاکید کرد: همچنین بیش از ۱۴۰ مرکز گذری درمان اعتیاد داریم که خدمات رسانی می‌کنند. یکی از اقدامات فوق العاده که به زودی رونمایی می‌شود، مپینگی است تا همه پاتوق‌های معتادان در سطح کشور شناسایی شوند. این مپینگ کمک می‌کند به صورت هدفمند به سراغ افرادی که در معرض خطر هستند برویم و آنها را شناسایی و درمان کنیم.

وی ادامه داد: برای اولین بار ۱۳۰ تیم سیار را به مراکز کیسی خود لینک کردیم که به صورت سیار در پاتوق‌های پر خطر حضور یابند.

وی ادامه داد: به نظر با اقداماتی که در حوزه کاهش آسیب و ترک اعتیاد انجام می‌شود، آینده خوبی در پیش رو داریم؛ البته مشکلاتی هم پیش‌ رو داریم.

انتهای پیام

آلودگی هوا چه آسیب‌هایی به مغز می‌رساند ؟
آلودگی هوا چه آسیب‌هایی به مغز می‌رساند ؟

در سال 2020، نشریه Lancet آلودگی هوا را به عنوان یکی از عوامل اصلیِ ابتلا به زوال عقل به رسمیت شناخت.

مطالب بیشتر
مردانگی سمی چیست ؟
مردانگی سمی چیست ؟

طبق ارزش‌های سنتی در تعریف مردانگی سمی، هر مردی که به اندازه کافی این ویژگی‌ها را از خود نشان نمی‌دهد، به‌عنوان «مرد واقعی» شناخته نمی‌شود.

مطالب بیشتر
باورهای نادرست درمورد قاعدگی
باورهای نادرست درمورد قاعدگی

حدود نیمی از جمعیت جهان را بانوان تشکیل داده‌اند و به این معنا که همین تعداد چرخۀ قاعدگی را درحال تجربه هستند ، پشت‌سر گذاشته و یا در پیش خواهند داشت . با این حال باورهای نادرست و افسانه‌وار در مورد این فرآیند بیولوژیکی هنوز فراوان است.

مطالب بیشتر
احتمال خطر آسیب به عصب بینایی توسط اوزمپیک
احتمال خطر آسیب به عصب بینایی توسط اوزمپیک

این مطالعه بر روی یک گروه کوچک‌تر و خاص‌تر از بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم متمرکز بود و نشان داد که خطر ابتلا به NAION برای افرادی که اوزمپیک استفاده می‌کنند دو برابر می‌گردد.

مطالب بیشتر
نوشیدنی‌های قندی ، دیابت و بیماری‌های قلبی
نوشیدنی‌های قندی ، دیابت و بیماری‌های قلبی

مصرف این نوشیدنی‌ها مسیر دچارشدن به دیابت نوع دوم ، بیماری‌های قلبی-عروقی (CVD) را هموار نموده و به افزایش وزن کمک می‌کند.

مطالب بیشتر
احتمال انتشار نوروویروس از راه لباس و پارچه
احتمال انتشار نوروویروس از راه لباس و پارچه

محققان معتقدند که برای جلوگیری از انتشار، لباس‌های خود را با حرارت بالا شسته و خشک نمایید.

مطالب بیشتر
صدای غذا چیست ؟ چگونه متوقف می‌شود ؟
صدای غذا چیست ؟ چگونه متوقف می‌شود ؟

« صدای غذا » مفهوم جدیدی نیست، اما در کنار افزایش استفاده از داروهای کاهش وزن آگونیست GLP-1 مانند Ozempic و Wegovy، که طبق گزارش‌ها به کاهش افکار مزاحم در مورد غذا کمک می‌کنند، مورد توجه قرار گرفته است. بر اساس آمار ارائه شده توسط کارشناسان برخی از افراد 80 تا 90 درصد از روز را با فکر به غذا می‌گذرانند.

مطالب بیشتر
میکروپلاستیک‌های موجود در چای‌ کیسه‌ای تهدیدکنندۀ سلامتی
میکروپلاستیک‌های موجود در چای‌ کیسه‌ای تهدیدکنندۀ سلامتی

میکروپلاستیک‌های موجود در چای کیسه‌ای با آزاد نمودن میلیاردها ذره در بدن ، خطر ابتلا به سرطان و ناباروری را افزایش می‌دهند .

مطالب بیشتر
نتیجه یک پژوهش‌ : رژیم غذایی فَستینگ ، ممکن است سبب کاهش رشد موها گردد.
نتیجه یک پژوهش‌ : رژیم غذایی فَستینگ ، ممکن است سبب کاهش رشد موها گردد.

حال به تازه‌گی مطالعه جدیدی در مجله Cell منتشر شده است و گزارش می‌دهد که ررژیم فستینگ ممکن است منجر به کاهش رشد مو گردد.

مطالب بیشتر
به یاد پزشکان شریفی که در میان ما نیستند . . .
به یاد پزشکان شریفی که در میان ما نیستند . . .

نسلی با اخلاق که شاید دیگر تکرار نشوند . . .

مطالب بیشتر