خطاهای درمانی و مراقبتی، عامل آسیب‌دیدگی میلیون‌ها بیمار در سراسر جهان
1398/06/24
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: سالانه دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بر اثر خطاهای درمانی - مراقبتی جان خود را از دست می‌دهند.
خطاهای درمانی و مراقبتی، عامل آسیب‌دیدگی میلیون‌ها بیمار در سراسر جهان

به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از ایسنا 

 

، طبق آمار سازمان جهانی بهداشت (WHO) هر ساله میلیون‌ها بیمار در سراسر جهان به دلیل خطاهای درمانی، مراقبتی و پزشکی آسیب می‌بینند که این عامل تنها در کشورهایی با میزان درآمد پایین و متوسط به فوت دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر منجر می‌شود.

بیشتر این مرگ و میرها قابل پیشگیری است. همچنین تاثیرات شخصی، اجتماعی و اقتصادیِ آسیب‌دیدگی بیماران به هدر رفتن تریلیون‌ها دلار در جهان منجر می‌شود.

آمارهای این سازمان حاکی از آن است که هر دقیقه پنج نفر در جهان به دلیل خطاهای درمانی، مراقبتی جان خود را از دست می‌دهند. از هر ۱۰ بیمار چهار نفر از آنان در حین دریافت خدمات اولیه و سرپایی درمانی، مراقبتی آسیب می‌بینند. مخرب‌ترین این خطاها به تشخیص بیماری، تجویز و مصرف دارو مرتبط می‌شود. تنها خطاهای دارویی با هزینه‌ای ۴۲ میلیارد دلاری در سال همراه است.

خطاهای پزشکی طی روند عمل‌های جراحی در بیش از ۲۵ درصد بیماران با عوارضی همراه است که موجب می‌شود سالانه یک میلیون بیمار در حین جراحی یا بلافاصله پس از آن جان خود را از دست بدهند.

سرمایه‌گذاری به منظور بهبود ایمنی بیمار می‌تواند صرفه‌جویی مالی قابل توجهی به دنبال داشته باشد.هزینه پیشگیری نسبت به هزینه‌های درمانیِ ناشی از آسیب‌دیدگی، به مراتب کمتر است.

به گزارش سایت اطلاع‌رسانی سازمان جهانی بهداشت، قرار است این سازمان برای نخستین بار روز سه‌شنبه ۱۷ سپتامبر سال جاری را "روز جهانی ایمنی بیماران" اعلام کند تا نظر جهانیان را به اهمیت این قبیل خطاها و ضرورت پیشگیری از آنها جلب نماید.

انتهای پیام

آلودگی هوا چه آسیب‌هایی به مغز می‌رساند ؟
آلودگی هوا چه آسیب‌هایی به مغز می‌رساند ؟

در سال 2020، نشریه Lancet آلودگی هوا را به عنوان یکی از عوامل اصلیِ ابتلا به زوال عقل به رسمیت شناخت.

مطالب بیشتر
مردانگی سمی چیست ؟
مردانگی سمی چیست ؟

طبق ارزش‌های سنتی در تعریف مردانگی سمی، هر مردی که به اندازه کافی این ویژگی‌ها را از خود نشان نمی‌دهد، به‌عنوان «مرد واقعی» شناخته نمی‌شود.

مطالب بیشتر
باورهای نادرست درمورد قاعدگی
باورهای نادرست درمورد قاعدگی

حدود نیمی از جمعیت جهان را بانوان تشکیل داده‌اند و به این معنا که همین تعداد چرخۀ قاعدگی را درحال تجربه هستند ، پشت‌سر گذاشته و یا در پیش خواهند داشت . با این حال باورهای نادرست و افسانه‌وار در مورد این فرآیند بیولوژیکی هنوز فراوان است.

مطالب بیشتر
احتمال خطر آسیب به عصب بینایی توسط اوزمپیک
احتمال خطر آسیب به عصب بینایی توسط اوزمپیک

این مطالعه بر روی یک گروه کوچک‌تر و خاص‌تر از بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم متمرکز بود و نشان داد که خطر ابتلا به NAION برای افرادی که اوزمپیک استفاده می‌کنند دو برابر می‌گردد.

مطالب بیشتر
نوشیدنی‌های قندی ، دیابت و بیماری‌های قلبی
نوشیدنی‌های قندی ، دیابت و بیماری‌های قلبی

مصرف این نوشیدنی‌ها مسیر دچارشدن به دیابت نوع دوم ، بیماری‌های قلبی-عروقی (CVD) را هموار نموده و به افزایش وزن کمک می‌کند.

مطالب بیشتر
احتمال انتشار نوروویروس از راه لباس و پارچه
احتمال انتشار نوروویروس از راه لباس و پارچه

محققان معتقدند که برای جلوگیری از انتشار، لباس‌های خود را با حرارت بالا شسته و خشک نمایید.

مطالب بیشتر
صدای غذا چیست ؟ چگونه متوقف می‌شود ؟
صدای غذا چیست ؟ چگونه متوقف می‌شود ؟

« صدای غذا » مفهوم جدیدی نیست، اما در کنار افزایش استفاده از داروهای کاهش وزن آگونیست GLP-1 مانند Ozempic و Wegovy، که طبق گزارش‌ها به کاهش افکار مزاحم در مورد غذا کمک می‌کنند، مورد توجه قرار گرفته است. بر اساس آمار ارائه شده توسط کارشناسان برخی از افراد 80 تا 90 درصد از روز را با فکر به غذا می‌گذرانند.

مطالب بیشتر
میکروپلاستیک‌های موجود در چای‌ کیسه‌ای تهدیدکنندۀ سلامتی
میکروپلاستیک‌های موجود در چای‌ کیسه‌ای تهدیدکنندۀ سلامتی

میکروپلاستیک‌های موجود در چای کیسه‌ای با آزاد نمودن میلیاردها ذره در بدن ، خطر ابتلا به سرطان و ناباروری را افزایش می‌دهند .

مطالب بیشتر
نتیجه یک پژوهش‌ : رژیم غذایی فَستینگ ، ممکن است سبب کاهش رشد موها گردد.
نتیجه یک پژوهش‌ : رژیم غذایی فَستینگ ، ممکن است سبب کاهش رشد موها گردد.

حال به تازه‌گی مطالعه جدیدی در مجله Cell منتشر شده است و گزارش می‌دهد که ررژیم فستینگ ممکن است منجر به کاهش رشد مو گردد.

مطالب بیشتر
به یاد پزشکان شریفی که در میان ما نیستند . . .
به یاد پزشکان شریفی که در میان ما نیستند . . .

نسلی با اخلاق که شاید دیگر تکرار نشوند . . .

مطالب بیشتر