۱۷ درصد هزینه های سلامت در کشور صرف دارو می شود
1398/08/12
معاون کل وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که در سال ۹۷ حدود ۲۳ هزار میلیارد تومان دارو در کشور مصرف شده است، گفت: ۱۷ درصد از کل هزینه های سلامت مردم مربوط به دارو است
۱۷ درصد هزینه های سلامت در کشور صرف دارو می شود

به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از مهر 

 

به گزارش خبرگزاری مهر، ایرج حریرچی، در مراسم رونمایی از ۴ فرآورده نسل جدید پروبیوتیک در پارک فناوری پردیس، اظهار داشت: محصولات شرکت های دانش بنیان و فناور ایرانی می توانند علاوه بر تامین نیازهای داخلی کشور و به عبارت دیگر، تامین نیازهای یک درصد جمعیت جهان در ایران، به رونق صادرات و شکوفایی اقتصادی در کشور کمک بسزایی کنند.

وی افزود: بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، نظام سلامت چهار هدف دارد که شامل افزایش سلامت مردم، محافظت از مردم در مقابل هزینه ها و مخاطرات مالی بیماری ها، افزایش رضایتمندی و ارتقای کارایی است و تقاضا دارم که تولید کنندگان در حوزه سلامت به این ۴ هدف توجه کرده و به تاثیر محصولات خود در سلامت مردم، کاهش هزینه ها و افزایش رضایتمندی آنها بیاندیشند.

معاون کل وزارت بهداشت افزود: در سال ۹۷ در کشور حدود ۲۳ هزار میلیارد تومان دارو مصرف شده و به عبارتی ۱۷ درصد از کل هزینه های سلامت، مربوط به دارو است اما در حوزه توزیع، ۶۱ درصد از داروی مصرفی کشور از جیب مردم تامین می شود در حالیکه یکی از دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت، کاهش پرداختی از جیب مردم بوده است و از کل هزینه های سلامت، حدود یک سوم از جیب مردم پرداخت می شود اما در دارو، این میزان پرداختی دو برابر و حدود ۶۱ درصد است که باید چاره اندیشی کنیم.

حریرچی افزود: از کل پرداختی از جیب، ۱۸ درصد مربوط به خدمات بستری است اما دارو و ملزومات مصرفی در بخش سرپایی ۳۳ درصد از کل پرداختی از جیب را شامل می شود که حدود ۲ برابر هزینه های خدمات بستری است.

وی با بیان اینکه ظرفیت تولید دارو در کشور در حوزه سلامت، ۴ برابر ظرفیت مصرف است، افزود: باید بازار صادراتی برای محصولات تولیدی ایرانی را پیدا و تقویت کنیم اما گاهی هم می بینیم که یک نوع دارو توسط چند شرکت داخلی تولید می شود اماحتما باید ظرفیت های صادراتی را افزایش دهیم.

کد خبر 4762084
حبیب احسنی پور
آلودگی هوا چه آسیب‌هایی به مغز می‌رساند ؟
آلودگی هوا چه آسیب‌هایی به مغز می‌رساند ؟

در سال 2020، نشریه Lancet آلودگی هوا را به عنوان یکی از عوامل اصلیِ ابتلا به زوال عقل به رسمیت شناخت.

مطالب بیشتر
مردانگی سمی چیست ؟
مردانگی سمی چیست ؟

طبق ارزش‌های سنتی در تعریف مردانگی سمی، هر مردی که به اندازه کافی این ویژگی‌ها را از خود نشان نمی‌دهد، به‌عنوان «مرد واقعی» شناخته نمی‌شود.

مطالب بیشتر
باورهای نادرست درمورد قاعدگی
باورهای نادرست درمورد قاعدگی

حدود نیمی از جمعیت جهان را بانوان تشکیل داده‌اند و به این معنا که همین تعداد چرخۀ قاعدگی را درحال تجربه هستند ، پشت‌سر گذاشته و یا در پیش خواهند داشت . با این حال باورهای نادرست و افسانه‌وار در مورد این فرآیند بیولوژیکی هنوز فراوان است.

مطالب بیشتر
احتمال خطر آسیب به عصب بینایی توسط اوزمپیک
احتمال خطر آسیب به عصب بینایی توسط اوزمپیک

این مطالعه بر روی یک گروه کوچک‌تر و خاص‌تر از بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم متمرکز بود و نشان داد که خطر ابتلا به NAION برای افرادی که اوزمپیک استفاده می‌کنند دو برابر می‌گردد.

مطالب بیشتر
نوشیدنی‌های قندی ، دیابت و بیماری‌های قلبی
نوشیدنی‌های قندی ، دیابت و بیماری‌های قلبی

مصرف این نوشیدنی‌ها مسیر دچارشدن به دیابت نوع دوم ، بیماری‌های قلبی-عروقی (CVD) را هموار نموده و به افزایش وزن کمک می‌کند.

مطالب بیشتر
احتمال انتشار نوروویروس از راه لباس و پارچه
احتمال انتشار نوروویروس از راه لباس و پارچه

محققان معتقدند که برای جلوگیری از انتشار، لباس‌های خود را با حرارت بالا شسته و خشک نمایید.

مطالب بیشتر
صدای غذا چیست ؟ چگونه متوقف می‌شود ؟
صدای غذا چیست ؟ چگونه متوقف می‌شود ؟

« صدای غذا » مفهوم جدیدی نیست، اما در کنار افزایش استفاده از داروهای کاهش وزن آگونیست GLP-1 مانند Ozempic و Wegovy، که طبق گزارش‌ها به کاهش افکار مزاحم در مورد غذا کمک می‌کنند، مورد توجه قرار گرفته است. بر اساس آمار ارائه شده توسط کارشناسان برخی از افراد 80 تا 90 درصد از روز را با فکر به غذا می‌گذرانند.

مطالب بیشتر
میکروپلاستیک‌های موجود در چای‌ کیسه‌ای تهدیدکنندۀ سلامتی
میکروپلاستیک‌های موجود در چای‌ کیسه‌ای تهدیدکنندۀ سلامتی

میکروپلاستیک‌های موجود در چای کیسه‌ای با آزاد نمودن میلیاردها ذره در بدن ، خطر ابتلا به سرطان و ناباروری را افزایش می‌دهند .

مطالب بیشتر
نتیجه یک پژوهش‌ : رژیم غذایی فَستینگ ، ممکن است سبب کاهش رشد موها گردد.
نتیجه یک پژوهش‌ : رژیم غذایی فَستینگ ، ممکن است سبب کاهش رشد موها گردد.

حال به تازه‌گی مطالعه جدیدی در مجله Cell منتشر شده است و گزارش می‌دهد که ررژیم فستینگ ممکن است منجر به کاهش رشد مو گردد.

مطالب بیشتر
به یاد پزشکان شریفی که در میان ما نیستند . . .
به یاد پزشکان شریفی که در میان ما نیستند . . .

نسلی با اخلاق که شاید دیگر تکرار نشوند . . .

مطالب بیشتر