جزئیات مسمومیت ۳۳۲ نفر در ابرده
1398/06/10
فرماندار بینالود گفت: به احتمال زیاد مسمومیت اهالی به واسطه نوشیدن آب رخ داده باشد که این موضوع در دست بررسی است.
جزئیات مسمومیت ۳۳۲ نفر در ابرده

به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از قدس آنلاین 

 

حسـینی، فـرمانـدار شهرستان بینالود در تشریح ماجرای مسمومیت تعدادی از اهالی ابرده بالا واقع در حوالی شاندیز به قدس گفت: از عصر جمعه گذشته افرادی با علائم مسمومیت شامل تب خفیف، سرگیجه، اسهال و استفراغ به مراکز درمانی موجود در شهر شاندیز مراجعه کردند.

وی بیان داشت: با توجه به اینکه حجم مراجعه‌کنندگانی که دچار این علائم شده بودند رو به افزایش بود، به سرعت اقدامات مورد نیاز مانند تقویت تیم‌های پزشکی، تأمین دارو و دیگر هماهنگی‌ها صورت پذیرفت.

فرماندار شهرستان بینالود به آمار افرادی که دچار این حادثه شده بودند اشاره و در این باره عنوان داشت: بر همین اساس تا ساعت ۷ صبح روز گذشته خروجی آمارهای اخذ شده عدد ۳۳۲ نفر را نشان می‌داد که با علائم مسمومیت خفیف به مراکز درمانی مراجعه و تحت درمان قرار گرفته‌اند. حسینی به عامل احتمالی بروز این حادثه هم اشاره کرد و گفت: در بررسی‌های اولیه این فرضیه پیش روی ما قرار گرفت که احتمالاً مسمومیت خفیف ایجاد شده در محل، به واسط استفاده از منابع آبی منطقه بوده باشد.

 کشت میکروبی در حال انجام است

برای اینکه این فرضیه هم به یقین تبدیل شود، متخصصان مربوط در حال انجام کشت میکروبی هستند و نتیجه بررسی‌های صورت گرفته هم تا ۴۸ ساعت آینده مشخص خواهد شد.

فرماندار بینالود تصریح کرد: این اتفاق در منطقه‌ای به نام ابرده بالا رخ داد. تحقیقات روی محل سکونت این افراد مشخص کرد که تمامی آن‌ها در دو کوچه نزدیک به هم زندگی می‌کنند.

خوشبختانه این ماجرا در دیگر مناطق به هیچ عنوان گزارش نشده و موردی هم به مراکز درمانی مراجعه نکرده است.

وی با اعلام اینکه در حال حاضر مشکلی در محل وجود ندارد، ادامه داد: به واسطه کسب این اطلاعات بود که احتمال آلودگی مقطعی آب در محل متصور شد. پس از وقوع این ماجرا به سرعت تیم‌های تخصصی به محل اعزام و اقدام به کلرسنجی و نمونه‌برداری از آب شرب محل کردند که اقدامات انجام شده نشان داد هیچ‌گونه آلودگی و مشکلی در محل وجود ندارد.

از همین رو دستور تحقیقات تکمیلی برای آنکه علت دقیق و چرایی این مسمومیت مشخص شود، صادر شده است.

 تمامی مسمومان مرخص شده‌اند

حسینی در مورد وضعیت جسمانی بیمارانی که به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند، گفت: در حال حاضر هیچ کس از اهالی در مراکز درمانی شهرستان بستری نیست؛ چرا که مسمومیت ایجاد شده خفیف و با انجام اقدامات اولیه درمانی مشکل مراجعان حل شده است.

اکثر بیمارانی هم که در این بازه زمانی به مراکز درمانی مراجعه کردند پس از انجام سرم تراپی و دیگر اقدامات معمولی درمانی ترخیص شده‌اند.

البته برخی ازمراجعان که بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت و ... داشته‌اند به محض حضور در مراکز درمانی و اخذ شرح حال از بیمار، به مراکز درمانی تخصصی اعزام شدند که تعداد آن افراد حدود چهار نفر بود.

فرماندار بینالود بیان داشت: در این زمینه شبکه بهداشت و درمان شهرستان را دعوت کرده‌ایم تا ابعاد ماجرا بررسی شود.   اگر در این رابطه پی ببریم که وقوع این حادثه به واسطه کوتاهی فرد و یا دستگاهی رخ داده است، با قاطعیت با آن‌ها برخورد خواهد شد.

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام/

آلودگی هوا چه آسیب‌هایی به مغز می‌رساند ؟
آلودگی هوا چه آسیب‌هایی به مغز می‌رساند ؟

در سال 2020، نشریه Lancet آلودگی هوا را به عنوان یکی از عوامل اصلیِ ابتلا به زوال عقل به رسمیت شناخت.

مطالب بیشتر
مردانگی سمی چیست ؟
مردانگی سمی چیست ؟

طبق ارزش‌های سنتی در تعریف مردانگی سمی، هر مردی که به اندازه کافی این ویژگی‌ها را از خود نشان نمی‌دهد، به‌عنوان «مرد واقعی» شناخته نمی‌شود.

مطالب بیشتر
باورهای نادرست درمورد قاعدگی
باورهای نادرست درمورد قاعدگی

حدود نیمی از جمعیت جهان را بانوان تشکیل داده‌اند و به این معنا که همین تعداد چرخۀ قاعدگی را درحال تجربه هستند ، پشت‌سر گذاشته و یا در پیش خواهند داشت . با این حال باورهای نادرست و افسانه‌وار در مورد این فرآیند بیولوژیکی هنوز فراوان است.

مطالب بیشتر
احتمال خطر آسیب به عصب بینایی توسط اوزمپیک
احتمال خطر آسیب به عصب بینایی توسط اوزمپیک

این مطالعه بر روی یک گروه کوچک‌تر و خاص‌تر از بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم متمرکز بود و نشان داد که خطر ابتلا به NAION برای افرادی که اوزمپیک استفاده می‌کنند دو برابر می‌گردد.

مطالب بیشتر
نوشیدنی‌های قندی ، دیابت و بیماری‌های قلبی
نوشیدنی‌های قندی ، دیابت و بیماری‌های قلبی

مصرف این نوشیدنی‌ها مسیر دچارشدن به دیابت نوع دوم ، بیماری‌های قلبی-عروقی (CVD) را هموار نموده و به افزایش وزن کمک می‌کند.

مطالب بیشتر
احتمال انتشار نوروویروس از راه لباس و پارچه
احتمال انتشار نوروویروس از راه لباس و پارچه

محققان معتقدند که برای جلوگیری از انتشار، لباس‌های خود را با حرارت بالا شسته و خشک نمایید.

مطالب بیشتر
صدای غذا چیست ؟ چگونه متوقف می‌شود ؟
صدای غذا چیست ؟ چگونه متوقف می‌شود ؟

« صدای غذا » مفهوم جدیدی نیست، اما در کنار افزایش استفاده از داروهای کاهش وزن آگونیست GLP-1 مانند Ozempic و Wegovy، که طبق گزارش‌ها به کاهش افکار مزاحم در مورد غذا کمک می‌کنند، مورد توجه قرار گرفته است. بر اساس آمار ارائه شده توسط کارشناسان برخی از افراد 80 تا 90 درصد از روز را با فکر به غذا می‌گذرانند.

مطالب بیشتر
میکروپلاستیک‌های موجود در چای‌ کیسه‌ای تهدیدکنندۀ سلامتی
میکروپلاستیک‌های موجود در چای‌ کیسه‌ای تهدیدکنندۀ سلامتی

میکروپلاستیک‌های موجود در چای کیسه‌ای با آزاد نمودن میلیاردها ذره در بدن ، خطر ابتلا به سرطان و ناباروری را افزایش می‌دهند .

مطالب بیشتر
نتیجه یک پژوهش‌ : رژیم غذایی فَستینگ ، ممکن است سبب کاهش رشد موها گردد.
نتیجه یک پژوهش‌ : رژیم غذایی فَستینگ ، ممکن است سبب کاهش رشد موها گردد.

حال به تازه‌گی مطالعه جدیدی در مجله Cell منتشر شده است و گزارش می‌دهد که ررژیم فستینگ ممکن است منجر به کاهش رشد مو گردد.

مطالب بیشتر
به یاد پزشکان شریفی که در میان ما نیستند . . .
به یاد پزشکان شریفی که در میان ما نیستند . . .

نسلی با اخلاق که شاید دیگر تکرار نشوند . . .

مطالب بیشتر