در ده سال اخیر درمان استاندارد بیمارانگرفتار به CML ایماتینیب بوده است به عکس بهترین درمان سالهای قبل IFN-a) interferon alfa) بهتنهایی و یا توام با Cytarabin ایماتینیب قادر است پاسخ ملکولی ماژور را دراکثر بیماران ایجاد نماید و تقریباً 40 درصد افرادیکه ایماتینیب را بیشاز 5 سال مصرفکردهاند حداقل باقیمانده بیــماری غیـرقابل تشـخیص (Undtectable minimal residual disease (UMRD را خواهند داشت.
خط راهنمای درمانی لوسمی اروپا (European Leukemia net managemet guidelines) برای CML امروزه مصرف بازدارندهی تایروزینکاینیز (TK1) است که تا زمان نامعلوم حتی برای آنها که UMRD دارند توصیه میشود.
از آنجا که عملاً کلیه بیمارانی که قبل از دسترسی به UMRD بازدارندهی تایروزین کاینیز ایماتینیب را قطع میکنند بهسرعت افزایش حد BCR-ABL یافته بیماری عــود میکنــد این اتفاق در افــــرادیکه UMRD دارنــد صدق نمیکند.
بیشترین بررسی تا به امروز در مورد بیمارانیکه بعد از دستیابی به UMRD ایماتینیب را قطع کردهاند در فــرانــسه انـجــام شــده (The French STIM Study) نشانمیدهد که 40درصد این افراد نیاز به ادامهی درمان نداشتهاند (Sustained Treatment free).
ما بررسی مقایسهیی مشابهی (AustralasanAustralasin Leukemia Lymphoma Group (ALLG در40بیمار را ازسال2006 شروع کردیم. این بررسی غیروابسته اطلاعات STIM را تأیید میکند که در تحقیقات آیندهنگر مهم است.
میدانیم که دراکثر بیمارانیکه ایماتینیب را قطع میکنند بیماری عود میکند.
بررسی بالینی آیندهنگر ما در 40بیماری است که لااقل 2 سال بعد ازمصرف Imatinib به حداقل باقیمانده غیرقابل اندازهگیری (UMRD) دست یافته بودند (بهطریق PCR) دارو را قطع کردند. این افراد دقیقاً و مکرراً برای پاسخ ملکولی کنترل (monitor) میشدند.
در 24ماه حدس واقعی بهبودی عاری از درمان ۴۷/۱ درصد بود. بیشترین عود بیماری در چهار ماه اول بود. عود بیماری در افرادیکه بعداز 27ماه بهبودی عاری از ادامهی درمان داشتند ملاحظه نشد.
در21 فردی که قبل از شروع ایماتینیب با interferon معالجه میشدند، زمان کوتاه مصرف اینترفرون توام با خطر عود بیماری زودرس بود. همینطور این افراد بعداز مصرف ایماتی نیب زمان طولانیتری را برای UMRD نیازمند بودند.
آزمایش بسیار حساس ودقیق PCR دلالت بر تداوم واستمرار کلون اصلی CML در کلیه بیمارانی میکند که UMRD داشتند حتی بعداز7تا8سال (Several years) که دارو را قطع میکردند.
هیچیک از افرادیکه عود ملکولی بعداز قطع دارو داشتند دچار پیشرفت بیماری و یا موتاسیون BCR-ABL نشدند (پیگیری تا42ماه).
تمام افرادیکه دچار عود بیماری شدند حساس به درمان مجدد Imatinib بودند. این بررسی امن و بیخطر بودن قطع دارو را در بیمارانیکه داروی UMRD ثابت هستند و مکرراً تحت کنترل ملکولی میباشند و درصورت عود با مصرف مجدد Imatinib نجات مییابند را تأیید میکند.
:Ref
David M. Ross Susan Branfolci et al.Safty and efficacy of imatinib cessation for CML patients with undetectable minimal disease: results from the TWISTER study Blood. 25 Jul 2013. Vol 122 No 4
نظرات
سهیلاانصاری
2 سال و 7 ماه و 29 روز پیش
ارسال پاسخ
من قرص@ایماتنیب ۴۰۰ مصرف کردم جواب آزمایشم ۵روزدیگرمیادقرصم تموم شده مشکلی نداره نخورمچون بدون جواب آزمایش قرص نمیدنم
مهناز
8 ماه و 0 روز پیش
ارسال پاسخ
من یک سال میشه روزی دو تا ایماتیپ میخورم الان ب هفته میشه روزی ی دونه میخورم آیا اشکال داره،؟