ممکن است میان میگرن و مشکلات گوارشی، ارتباطی وجود داشته باشد. درحملههای میگرن، حالت تهوع واستفراغ به وفور دیده میشود. درکودکان خردسال، حملههای بازگردی یا راجعهی استفراغ که به استفراغ چرخهیی cyclical vomiting موسوم است و درد شکم (میگرن شکمی abdominal migraine) یا سرگیجه (سرگیجهی حملهیی خوشخیم benign paroxysmal vertigo) را که به سندرمهای دورهیی کودکان childhood periodic sydromes شناخته میشوند نیز با میگرن ارتباط دارند.
باوجودی که سندرمهای دورهیی کودکان معمولاً با سردرد میگرنی همراه نیستند ولی این سندرمها را شکلی از میگرن تلقی میکنند. دربسیاری موارد، این سندرمهای دورهیی دوران کودکی، بعدها و درسنین بالاتر به صورت انواع مشخصتر میگرن ظاهر میشوند.
نتایج پژوهش انجام شده حاکی از آن است که افرادی که به طور منظم نشانههای معده و رودهیی مانند ریفلاکس(بازگشت محتویات معده به مری)،اسهال، یبوست وحالت تهوع را تجربه میکنند درمقایسه با افرادی که به اینها دچار نیستند، فراوانی سردرد بیشتر است.
نتایج بررسیهای به عمل آمده حاکی ازآن است افرادی که بیشتر دچار سردرد میشوند، بیشتر مستعد مشکلات معده و روده هستند. بیماریهای گوارشی نظیر سندرم روده آغالشپذیر irritablebowel syndrome وبیماری سلیاک celiac disease نیز بامیگرن ارتباط دارند. اما برای درک این ارتباطات لازم است پژوهشهای بیشتر انجام گردد.
درصورت تجربهی حالت تهوع، استفراغ یا اسهال همراه سردرد، باید با پزشک درمورد فرصتهای درمانی به گفتگو نشست. معمولاً با درمان سردرد این نشانههای گوارشی نیز تسکین مییابد. اما دربعضی موارد ممکن است استفاده از یک داروی ضد تهوع یا ضد اسهال توصیه شود. باید به یادداشت که بعضی داروهای ضددرد مثل آسپیرین، ایبوپروفن وناپروکسن سبب افزایش حالت تهوع میشوند.
ثبت نظر