شماره ۱۱۳۴
پزشکی امروز
مطابق بررسیهای صورتگرفته اخیر، رژیمدرمانی ضدمیکروبی ۵روزه برایعفونت گوشمیانی در کودکان خردسال درمقایسه با رژیمدرمانی ۱۰روزه استاندارد، کیفیت پایینتری دارد. عفونت گوشمیانی، «اوتیت میانیحاد» (Acute otitis media) از بیماریهای شایع دوران کودکی است که اغلب از باکتری ناشیشده و معمولاً با آنتیبیوتیک درمانمیگردد. بااینحال، استفاده بیشازحد و یا نامناسب از آنتیبیوتیکها (بهعنوانمثال، برای درمان عفونتهای ویروسی گوش میانی) میتواند موجب تسریع پیدایش و گسترشپدیده مقاومت آنتیبیوتیکی گردد. درپژوهشNEJM، دانشمندان دانشگاهپیتزبورگ این موضوع را بررسیکردند که آیا برای درمان عفونت گوشمیانی، یک رژیمدرمانی کوتاهشده، میتواند عملکردی بهخوبی دوره درمان ۱۰روزه استاندارد داشتهباشد و اینکه آیا این رژیمدرمانی کوتاهشده، خطر مقاومت آنتیبیوتیکی را کاهشمیدهد یا خیر. این تحقیقات توسط مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی(NIAID) حمایتمیشد که بخشیاز مؤسسهملی بهداشت(NIH) است.
شرح کارآزمایی:
دراین آزمایش، ۵۲۰کودک در سنین ۶ تا ۲۳ ماه موردبررسی قرارگرفتند که در همگی آنها، عفونت گوشمیانی با استفاده از معیارهای تشخیصی دقیق، محرزشده بود. محققان برای این کودکان، بهطور تصادفی (Amoxicillin Clavulanate (Co-amoxiclave را بهمدت ۵تا۱۰روز تجویزکردند. کودکانی که درگروه ۵روزه قرارداشتند پساز ۵روز اول، یک دارونما بهمدت ۵روز دیگر نیز دریافتکردند. این ارزیابی، یک آزمایش دوسویه کور(Double-blind) بود. بهاینمعنا که محققان، متخصصان بالینی و مراقبان کودکان(والدین) نمیدانستند که رژیمدرمانی هرکودک، کدامیک از این دو است. محققان، نشانههای عفونت گوشمیانی کودکان را درطول درمان و در ویزیتهای پیگیری پساز درمان، موردبررسی قراردادند.
نتایج نشانداد که ۷۷ شرکتکننده از ۲۲۹تن (۳۴درصد) درگروه درمان ۵روزه، درمقایسه با ۳۹شرکتکننده از ۲۳۸تن(۱۶درصد) درگروه درمان ۱۰روزه، شکست بالینی(Clinical failure) یا بدترشدن نشانههای عفونت را تجربهکردند. همچنین پساز درمان، محققان نمونههای باکتری بهدستآمده از حفرههای بینی و حلقو بینی کودکان را موردبررسی قراردادند تا دریابند که؛ آیا باکتری مقاوم درآنها وجود دارد یا خیر. بااینکه محققان انتظار داشتند کاهش طول مدت درمان با آنتیبیوتیک، باعث کاهش پتانسیل مقاومت آنتیبیوتیکی شود، بااینحال میان این ۲گروه درمان، تفاوت قابلتوجهی ازنظر سطح باکتریهای مقاوم وجود نداشت. محققان اینطور نتیجهگیریکردند که برای درمان عفونت گوشمیانی، رژیمدرمانی آنتیبیوتیکی استاندارد 10روزه، رویکرد ارجح است.
(Ref:The New England Journal of Medicine (NEJM
ثبت نظر