39 درصد دارو و تجهیزات پزشکی غیرمجاز در اینستاگرام عرضه می شود

39 درصد دارو و تجهیزات پزشکی غیرمجاز در اینستاگرام عرضه می شود

معاون عملیات پلیس فتا گفت: اینستاگرام بستر عرضه 39 درصد از دارو و تجهیزات پزشکی غیرمجاز است. 24 درصد در بازارهای آنلاین (شیپور، دیوار و نظایر آن)، 22 درصد تلگرام و 14 درصد در وب سایت ها صورت گرفته است.

چهارشنبه 21 آذر 1397 ساعت 8:25

سرهنگ حسین امیرلی روز دوشنبه در سومین کارگاه پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور در آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو افزود: در سال 97 بیش از 830 نفر مجرم در قالب عملیات پانجیا دستگیر شده‌اند.
عملیات پانجیا، عملیاتی است که هر ساله با هدف مبارزه با تبلیغ و فروش آنلاین دارو‌های تقلبی و غیرمجاز صورت می‌پذیرد.
سرهنگ امیرلی گفت: این عملیات به صورت سراسری در دنیا اجرا می‌شود و از سال 90 برای رصد مخاطرات کالاهای سلامت محور توسط پلیس فتا و همکاری سازمان غذا و دارو در کشور اجرا می شود.
وی افزود: فروش وسایل تقلبی حوزه پزشکی، داروخانه های آنلاین، ارائه دهندگان سرویس های اینترنتی داروخانه و درگاه های پرداخت شامل این طرح می شود.
معاون عملیات پلیس فتا با اشاره به عملکرد طرح پانجیا توضیح داد: در سال 96 تعداد 10 هزار و 255 درگاه مجرمانه شناسایی، 373 پرونده تشکیل، 411 نفر دستگیر و 4 هزار و 295 درگاه مجازی مسدود شدند. ارزش ریالی این تخلفات 26 میلیارد ریال بوده است.
سرهنگ امیرلی اضافه کرد: طرح مبارزه با داروهای غیرمجاز و تقلبی از سال 2008 به صورت پلیس جهانی با هماهنگی سازمان اینترپل در قالب طرح «پانجیا» انجام می‌شود؛ در شهریور امسال نیز طرح پانجیا 10 با مشارکت 123 کشور عضو سازمان اینترپل از جمله پلیس سایبری جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با فروش داروهای تقلبی و غیر مجاز در فضای سایبر به اجرا در آمد.
هدف از اجرای عملیات پانجیا کشف محصولات تقلبی و غیر مجاز، مسدود شدن وب سایت‌های متخلف، جلوگیری از فعالیت تجاری غیر قانونی آنان، افزایش آگاهی عمومی از خطرات خرید و مصرف محصولات دارویی و پزشکی از وب سایت‌های غیر قانونی، شناسایی تولید و توزیع کنندگان محصولات دارویی تقلبی و غیر قانونی و شبکه‌های جنایی فعال در این حوزه است.
از اهداف دیگر اجرای این عملیات می توان به ارتقاء همکاری‌های بین‌المللی در خصوص مبارزه با فروش آنلاین داروهای غیر مجاز و تقلبی اشاره کرد، زیرا فروش داروهای تقلبی و جعلی در اینترنت مستقیماً سلامت افراد جامعه را به خطر می اندازد.
بخش اعظم این عملیات بر فروش داروهای مخدر از طریق اینترنت تمرکز داشته که به انسداد 3500 وب سایت فروش و تبلیغ مواد دارویی جعلی و غیر مجاز منجر شد.
سومین همایش مقابله با فساد در حوزه قاچاق و تقلب کالاهای سلامت، امروز دوشنبه با حضور معاونان و مدیران غذا و دارو، مدیران بازرسی و مدیران حقوقی دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مناطق کشور و مدیران تخصصی ارشد سازمان غذا و دارو همزمان با نمایشگاه دستاوردهای سازمان غذا و دارو و معاونت غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور در مقابله با قاچاق و تقلب کالاهای سلامت برگزار شد.

تعداد بازدید : 700

ثبت نظر

ارسال