خبرگزاری ایسنا
خانم دکتر راضیه حنطوش زاده با اشاره به وضعیت رسیدگی به بیماران تالاسمی و هموفیلی در استانهای سیلزده کشور، گفت: کاملا وضعیت بیماران خاص در استانهای سیلزده را رصد میکنیم.
وی با اشاره به وضعیت بیماران هموفیلی و تالاسمی در استانهای سیلزده، گفت: وزارت بهداشت در هر نوروزی در فروردین ماه برای تمام دانشگاهها ۲۰ درصد افزایش سهمیه دارو و فاکتور برای بیماران تالاسمی و هموفیلی ارسال میکند و میزان این داروها و فاکتورها در مناطق مسافرپذیر ۳۰ درصد افزایش مییابد.
وی افزود: مناطق سیلزدهای که تاکنون با ما در تماس بودند شامل گلستان، لرستان، اهواز و دزفول اعلام کردند که دچار کمبود فاکتورهای انعقادی شدهاند که ما بلافاصله فاکتورهای انعقادی را برایشان ارسال کردیم. از طرفی وزیر بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی دستور دادند که همه دانشگاههای علوم پزشکی باید برای پذیرش بیماران مناطق سیلزده و کمک به آنها همکاری کنند. بنابراین با معاونتهای درمان مناطق سیلزده تماس گرفتیم و اعلام کردیم که علاوه بر فاکتورها و داروهایی که برایتان ارسال شده، اگر نیازی به صورت اورژانسی یا موردی داشتید یا بیماری داشتید که باید بستری میشد، با ما تماس بگیرید که سریعا ساماندهی کنیم.
حنطوشزاده با بیان اینکه بیماران هموفیلی خودشان تزریقهایشان را انجام میدهند، اظهار کرد: بیماران تالاسمی هم برای تزریق خون به مراکز خاص خود مراجعه میکنند و تاکنون در هیچ کسی از این بیماران موردی را نداشتیم که دچار کمبود داروی مورد نیازشان شوند.
وی با بیان اینکه اگر مرکز تزریق خون بیماران تالاسمی در مناطق سیلزده دچار مشکل شده باشند، آنها به مراکز قطب مراجعه میکنند، گفت: البته اغلب مناطقی که دچار مشکل سیل شدهاند، روستاها هستند، اما مراکز درمانی بیماران تالاسمی عمدتا در شهرها هستند. از طرفی اگر مرکزی دچار مشکل شده باشد، به سرعت جایگزین آن اعلام میشود. به عنوان مثال در اهواز بیمارستان "سلامت" و "بقایی دو" باید تخلیه میشدند که خودشان بلافاصله بیمارستانهای "گلستان" و "شفا" را به عنوان جایگزین معرفی کردند. بنابراین بیماران تالاسمی به مراکزی که در شهرها هستند و یا مراکز جایگزین که در همه دانشگاههای مناطق سیلزده اعلام شدهاند، مراجعه میکنند.
کارشناس مسئول بیماران هموفیلی و تالاسمی در وزارت بهداشت با بیان اینکه ما برآورد دقیقی از تعداد بیماران خاص در مناطق سیلزده در اختیار داریم، گفت: حتی به صورت منطقهای هم آمار بیماران را داریم. به عنوان مثال اعلام کردهایم که در منطقه آققلا گلستان ۱۳ بیمار بوده که شناسایی شدند. بنابراین ما کاملا وضعیت بیماران خاص در استانهای سیلزده را رصد میکنیم. از طرفی بیماران هم با اداره بیماران خاص معاونتهای درمان دانشگاههای علوم پزشکی و شعب انجمنهای حمایتی در شهرشان میتوانند در موارد خاص یا اورژانس نیازهایشان را به اطلاع ما برسانند تا آنها را رفع کنیم.
ثبت نظر