جوانسازی سلولهای بنیادی مغز ، موثر در درمان ام اس

Nature

جوانسازی سلولهای بنیادی مغز ، موثر در درمان ام اس

زمانی که پوشش میلین یا بافت‌های عصبی آسیب می بینند، ارسال پیام‌های عصبی مختل می‌شود که عوارض مختلفی دارد.

یکشنبه 27 مرداد 1398 ساعت 11:1
گروه ترجمه سایت پزشکی امروز

پژوهشهای محققان دانشگاه کمبریج نشانگر این موضوع است که  پیوند گونه ای از سلول‌های بنیادی(بن یاخته) پیر مرتبط با بیماری ام‌ اس به سلول‌های جوان می‌توان عملکرد این سلول‌ها را بهبود بخشید. این روش در درمان بیماری ام‌اس و دیگر بیماری‌های تحلیل برندۀ سیستم عصبی موثر است.

درمان بیماری ام اس با جوانسازی سلولهای بنیادی مغز:

با بررسی نوعی سلول بنیادی نابالغ به نام (OPCs) که برای عملکرد مغز و سیستم عصبی حیاتی هستند، مشخص گردید که این سلول‌ها از الیگودندروسیت یا یاخته تولیدکننده میلین در دستگاه عصبی مرکزی مشتق می‌شوند. در بیماری ام اس ، سیستم ایمنی به میلین حمله می‌کند. میلین آسیب دیده سبب بوجود آمدن تصلب بافت (sclerosis) می‌شود که نام بیماری نیز از همین واژه گرفته شده است. زمانی که پوشش میلین یا بافت‌های عصبی آسیب می بینند، ارسال پیام‌های عصبی مختل می‌شود که عوارض مختلفی دارد.

اما پژوهشها نشان می‌دهد با افزایش سن، عملکرد سلول‌های OPC تحت تاثیر قرار می‌گیرد. محققان دانشگاه کمبریج در انگلیس با پیوند سلول‌های OPC پیر به سلول‌های جوان موفق شدند تا عملکرد این سلول‌ها را بهبود داده و این روش می‌تواند تحولی در درمان بیماری ام‌اس باشد. مراحل اولیه این مطالعه در مدل‌های حیوانی موفقیت‌آمیز گزارش شده است.

بیماری ام اس پیشرونده مقدماتی، نوع عودکننده – فروکش کننده، ام اس پیشرونده ثانویه و نوع پیشرونده عودکننده اشکال مختلف این بیماری خود ایمنی هستند و در حال حاضر حدود ۲.۵ میلیون نفر در سراسر جهان به ام اس مبتلا هستند.

 

 

تعداد بازدید : 1721

ثبت نظر

ارسال