166
منبع :شمارۀ 1236 نشریه پزشکی امروز
در دو پژوهشی که پیرامون موادغذایی فرآوری شدۀ ذرت مانند پاپکورن و امثال آن انجام گرفته است در حدود یک چهارم این محصولات ذرت تراریخته پیدا شد.
مشخص نیست که در ایران محصولات تراریخته از کجا به چه میزان و یا در قالب کدام نوع از محصولات وارد شده و یا بهعنوان مواداولیه در کدام گروه مواد غذایی میشود، متأسفانه سالیان سال است که "محصولات غذایی تراریخته وارداتی" مانند ذرت و سویای تراریخته وارد سبد غذایی خانوارهای ایرانی شده و طیف زیادی از خانوادهها بدون آنکه اطلاعی از ماهیت دستکاریشده ژنتیکی این محصولات غذایی داشته باشند، اقدام به مصرف آن میکنند.(خبرگزاری تسنیم)
در دو پژوهشی که پیرامون موادغذایی فرآوری شدۀ ذرت مانند پاپکورن و امثال آن انجام گرفته است در حدود یک چهارم این محصولات ذرت تراریخته پیدا شد.
در سال 1398 ، دبیر انجمن صنایع روغن نباتی ایران اعلام کرد که بیش از ۸۵ درصد روغنهای سویا در ایران تراریخته هستند و ۹۰ درصد کشورهای دنیا نیز از محصولات تراریخته استفاده میکنند.( خبرگزاری ایسنا)
در سال 2004 ایران اعلام کرد که برنج طارم مولایی ، برنج تراریخته ای که به دو کرم ساقه خوار برنج مقاوم است ، در سطح تجاری کاشته و تولید نموده است. خبری که انعکاس وسیعی داشت و کشورهایی مانند هند و چین که از بزرگترین تولید کنندگان تراریختهای هستند و برنج از موادغذایی اصلی مردمانشان است، دست به چنین اقدامی نزدهاند. گفته شد که50 تا 100 هزار هکتار، زیرکشت برنج تراریخته رفت و محصول نیز آمادۀ ورود به بازار بود که در دولت نهم اجازه خروج از انبارها بدان داده نشد، چرا که قوانین ثابتی در زمینه ایمنی و سلامت این محصول وجود نداشت.هماکنون برخی از محصولات غذایی موجود در بازار کشورمان "تراریخته" است اما بهدلیل عدم درج اطلاعات تراریختگی بر روی برچسب این محصولات (عدم اجرای قانون برچسبگذاری) مصرفکنندگان امکان تشخیص این محصولات را ندارند.
عضو اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با اشاره به واردات سالانه 5 میلیارد دلار محصولات تراریخته به کشور خبر داد و وی درباره تولید محصولات تراریخته در کشور نیز اظهار کرد: مقداری از این محصولات به شکل آزمایشی در کشور تولید و حتی برنج در سال 83، در طبیعت رهاسازی شده است؛ با استناد به گزارش مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، صدها کشاورز در سال 83، این نوع برنج را کشت کردهاند!
ثبت نظر