بهبودحافظه و خواب
طی یک بررسی آشکار شده است اصواتی که اختصاصاً زمانبندی شده و مشابه سرعت امواج مغز درطول خواب فراز و نشیب دارند سبب بهبود حافظه میشوند.
با این روش بالقوه میتوان حافظهی اطلاعاتی را که انسان در روز قبل آموخته است بهبود بخشید و نیز به افرادی کمک کرد که دچار مشکلات حافظه هستند.
نوسانات آهسته درفعالیت مغز که ضمن خواب امواج آهسته اتفاق میافتد برای ذخیره کردن خاطره لازم است. صداهای خاصی را که میتوان با ریتم نوسانات آهسته افرادی که خوابیدهاند سنکرون کرد سبب بهبود این نوسانات و نیز بهبود خاطره میشود.
این پژوهش روی11نفر در دانشگاه توبینگن آلمان در زمان خواب انجام شده است. دراین پژوهش مشخص شده است که تحریک صوتی فقط زمانی مؤثر است که این اصوات با ریتم نوسان آهستهی موجود درزمان خواب سنکرون باشند.
پژوهشگران روی11نفر آزمایش انجام دادند و دراین مدت آنها را درمعرض تحریک صوتی یا تحریک بیاثر قراردادند. سپس120جفت کلمه هرشب پیش از رفتن به بستر به این افراد نشان داده شد. صبح روز بعد این افراد آزموده میشدند تا مشخص شود چه چیزی را به خاطر میآورند.
وقتی شرکت کنندگان درمعرض اصوات تحریک کنندهیی قرار میگرفتند که با ریتم نوسان آهستهی مغز سنکرون بود، میتوانستند تداعی کرده و بهتر حافظهی شب گذشته را به یاد آورند.
تحریکی که درخط ریتم نوسانی آهستهی مغز نبود به این ترتیب اثر نمیکرد.
درپژوهش پیشین، تحریک صوتی مورد آزمایش قرارگرفته ولی با نتایج موفق همراه نبود. در بررسی حاضر، مصنفان تأکید کردهاند که فرکانس اصوات با امواج شرکتکنندگان سنکرون بوده است. اگر بتوان این روش را بیشتر توسعه داد، میتوان ازاین تکنیکبه طورکلی برای بهبود خواب و نیز بهبود فعالیت مغز در زمان بیداری استفاده کرد.
Neuron 2013 Apr 12
ثبت نظر