کاشتمو درخانمها:
پیوند موی طبیعی نه فقط برای آقایان، بلکه درمورد بسیاری از خانمها نیز کاربرد دارد .امروزه با استفاده از تکنیکهای پیشرفته و جدید میتوان بسیاریاز انواع ریزشمو در خانمها را درحد قابلقبول و با نتایج خوب با کاشت موی طبیعی درمان نمود ولی متأسفانه اغلب خانمهای طاس از این موضوع مهم اطلاع درستی ندارند. برای بررسی پیوندمو در خانمها بهتر است ابتدا علل و انواع ریزشمو در خانمها مورد ارزیابی قرارگیرد. ریزشمو در خانمها را میتوان به سهدستهی بزرگ تقسیمبندی نمود:
الف( ریزشمو بهصورت موضعی: ریزشمو بهحالت موضعی در خانمها را میتوان به2 دسته دارای جوشگاه) اِسکار (و بدون جوشگاه (اِسکار (طبقهبندی نمود. علل بهوجودآورندهی ریزشموی دارای جوشگاه)اسکار) بسیار متنوع بوده و برخیاز آنها عبارتنداز: بیماریهای پوستی مانند لوپوس پوستی(DLE) ، عفونتهای قارچی و میکروبی پوست، جوشغرورجوانی ولیکنپلان و آسیبهایی که به پوست وارد میشود ازقبیل سوختگیها، جراحات گوناگون پوست و غیره. درکلیهی این حالات پساز توقف جریان فعال ریزشمو )بهدلیل آرامشدن فرآیند بیماری که علت ریزشمو است( میتوان اقدام به کاشتموی طبیعی نمود و معمولاً پاسخ درمانی خوبی بهوجود خواهد آمد. گاهی مواقع جوشگاههایی در محل بخیه بعداز اعمال جراحی رخ میدهد )مثلاً در خط موها پساز عملجراحی کشیدن پوست صورت و یا بالابردن ابروها) که این وضعیت نیز به پیوند موی طبیعی پاسخ درمانی خوبی میدهد.
بیماری آلوپسی آرهآتا (ریزش موی منطقهای (از انواع بدون اِسکار ریزشمو میباشد که کاشتمو معمولاً فایدهای بهحال این بیماری ندارد .از دیگر بیماریهای این دسته میتوان به بیماری آلوپسی ناشیاز کشش مو اشاره کرد .دراین حالت فرد بهدلیل محکم بستن موها با کِش و تِل مو و یا بافتن محکم موها در درازمدت دچار عقبرفتگی خط موی جلوی پیشانی میگردد .این وضعیت یکیاز شایعترین علل ریزش مو در خانمهای جوان است. بیماری تریکوتیلومانیا نیز از این گروه میباشد .دراین بیماری شخص بهدلیل مشکلات روانی و عصبی مرتباً موهایش را میکند. این بیماری در خانمها4 برابر آقایان شیوع داشته و معمولاً در دختران جوان مشاهده میگردد. آلوپسی ناشیاز کشیدهشدن طولانی مو و تریکوتیلومانیا هردو به کاشت موی طبیعی پاسخ درمانی خوبی میدهند بهشرط اینکه علت اولیه و بهوجودآورندهی ریزشمو بهطور کامل برطرف شده باشد.
ثبت نظر