درسال ۲۰۰۸، ادارهی خدمات پیشگیری آمریکا توصیهکرد که مردان با سن ۷۵سال و بالاتر با آزمایش آنتیژن اختصاصی پروستات (PSA) تحت غربالگری سرطانپروستات قرارگیرند و درسال۲۰۱۲ آن را به همهی مردان توصیهکرد. در دوبررسی، پژوهشگران به تأثیر این توصیهها برای غربالگری و تشخیص سرطان پرداختند.
در بررسی اول، پژوهشگران از دادههای پایگاه رفتار ملی سلامت و نظارتبر سرطان برای مقایسهی نرخهای غربالگری و تشخیصهای سرطان در سالهای ۲۰۰۵، ۲۰۰۸، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۳ استفادهکردند. در تحلیلهای تنظیمشده، نرخهای غربالگری برای مردان میانسال (محدودهی سنی ۵۰ تا ۷۴ سال) و مسنتر (سن مساوی یا بیشتر از ۷۵سال) از ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ افزایش یافت؛ نرخ غربالگری از ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ کاهشیافت. نرخ مطلق غربالگری در ۲۰۱۳ برای زیرگروههای جوانتر و مسنتر بهترتیب ۳۰ و ۳۶درصد بود. شیوع سالانهی سرطانپروستات از ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۷ افزایش یافت و سپس بهصورت ثابت از ۵۹۳ مورد درهر ۱۰۰۰۰۰مرد در ۲۰۰۷ به ۴۱۶ مورد درهر ۱۰۰۰۰۰ مرد در ۲۰۱۲ کاهشیافت.
در بررسی دوم، از دادههای همان پایگاه رفتار ملی سلامت و نظارت بر سرطان برای شناسایی تقریباً ۵۰۰۰ مرد میانسال و مسنتر در هریک از سالهای بررسی (۲۰۰۰، ۲۰۰۵، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۳) استفاده شد. نرخهای غربالگری PSA عبارت بودنداز: ۳۴درصد در۲۰۰۰ و ۲۰۰۵، ۳۶درصد در ۲۰۱۰ و ۳۱درصد در ۲۰۱۳. دلیل کاهش درسال۲۰۱۳، نرخ پایینتر غربالگری در مردان کمتر از ۷۵سال، بهویژه کمتراز ۵۵سال (۲۳درصد در ۲۰۱۰ درمقابل ۱۸درصد در ۲۰۱۳) و مردان ۶۰ تا ۶۴ سال (۴۵درصد در۲۰۱۰ درمقابل ۳۵درصد در۲۰۱۳) بود.
Ref: JAMA 2015
ثبت نظر