مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان گفت: 274 روستا با حدود 150 هزار نفر جمعیت در معرض خطر سیل قرار دارد که باید توسط دستگاههای متولی امر در جهت کاهش خطرپذیری آنها اقدام شود.
به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از ایسنا
توحید سلیمی اظهار کرد: مدیریت ریسک سیل و کاهش آسیبپذیری مناطق با اجرای اقدامات پیشگیرانه در سطح حوزههای آبخیز بالادست در قالب طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری، دبی اوج سیلاب که اثر زیادی در ایجاد خسارت و تلفات دارد را کاهش میدهد.
وی تصریح کرد: در شرایط تغییر اقلیم، الگوی بارشها رگباری است، لذا در این شرایط اقدامات سازگاری و تطبیقی مانند فعالیتهای آبخیزداری و آبخوانداری بایستی تقویت و توسعه یابند.
این مسئول با بیان اینکه بهواسطه تغییرات اقلیمی، شدت بارشها در کشور در حال افزایش است، افزود: به وفور شاهد بارشهای بیش از ۱۰۰ میلیمتر در ۲۴ ساعت در سطح کشور در سنوات گذشته بودهایم و در سیل اخیر در استان گلستان بارش ۳۱۷ میلیمتر در ۳۰ ساعت را شاهد بودیم. به عبارت دیگر حجم بارشهای بیشتر در زمان کوتاهتر به وقوع میپیوندد که این امر علاوه بر تشدید خسارات سیل، باعث هدررفت سریع آب و تشدید کمآبی نیز میشود.
سلیمی با اشاره به اینکه بهخاطر شرایط اقلیمی کشور 69 درصد از جمعیت کشور در معرض خطرات سیلاب قرار دارند، افزود: 18 درصد از جمعیت کشور را خطرات سیلاب با شدت زیاد تهدید میکند.
وی در ادامه از فرمانداران شهرستانها به عنوان روسای کمیتههای برنامهریزی شهرستانها درخواست کرد که در تعریف پروژههای اولویتدار برای مدیریت و کنترل سیلاب در شهرستانها همکاری کنند.
انتهای پیام
ثبت نظر