آنچه زنان باید در مورد فیبروم‌های رحمی بدانند

آنچه زنان باید در مورد فیبروم‌های رحمی بدانند

استاد گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه میوم‌ها تومورهایی خوش‌خیم و اغلب بدون علامت هستند، گفت: برخی میوم‌ها ممکن است سبب کاهش میزان باروری شوند.

پنجشنبه 10 بهمن 1398 ساعت 19:13

به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از مهر 

 

به گزارش خبرگزاری مهر، مینو یغمایی، در آستانه برگزاری سومین کنگره بین المللی چالش‌های بالینی در مامایی، زنان و نازایی درباره موضوع فیبروم رحمی اظهار داشت: میوم یا فیبروم رحمی توموری خوش‌خیم است که در تعداد زیادی از خانم‌های در سنین باروری وجود دارد.

وی افزود: میوم‌ها تومورهایی خوش‌خیم و اغلب بدون علامت هستند. اما در صورت وجود علائم شامل خون‌ریزی غیر طبیعی رحمی مانند افزایش حجم خون قاعدگی، درد لگنی، و علایم ادراری مانند احساس تکرر و فوریت در دفع ادرار است.

استاد گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: برخی میوم‌ها از جمله میوم‌های زیرمخاط رحم ممکن است سبب کاهش میزان باروری شوند و برداشتن آنها سبب افزایش میزان باروری می‌شود. همچنین میوم رحمی را می‌توان با معاینه و استفاده از روش‌های تصویربرداری تشخیص داد. 

به گفته یغمایی، سونوگرافی در دسترس‌ترین و کم‌هزینه‌ترین روش تصویربرداری برای افتراق دادن میوم‌ها از سایر توده‌های لگنی است.

وی بیان داشت: باید توجه داشت که بسیاری از فیبروم‌ها به علت عدم وجود علامت نیاز به درمان ندارند. در صورت وجود علامت، بسته به نوع و شدت علایم، سن و وضعیت باروری بیمار، تعداد و محل و اندازه میوم‌ها درمان متفاوت است و طیف گسترده‌ای از درمان‌های انتظاری، دارویی و جراحی را شامل می‌شود. 

استاد گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، خاطرنشان کرد: رشد سریع میوم نشان دهنده بدخیمی نیست. سارکوم‌ها که بدخیم هستند نادر بوده و اغلب در زنان یائسه با درد و خونریزی محتمل است.

کد خبر 4836156
تعداد بازدید : 576

ثبت نظر

ارسال