اختراعی که بدون حضور صاحب ایده مدال نقره مسابقات "سیلیکون‌ولی" را کسب کرد

اختراعی که بدون حضور صاحب ایده مدال نقره مسابقات "سیلیکون‌ولی" را کسب کرد

گروهی از محققان کشور با ایجاد یک ارزش افزوده در فیلترهای سوخت، راهکاری را برای جلوگیری از خام‌سوزی سوخت‌های هیدروکربنی ارائه کردند و به گفته آنها استفاده از این فیلتر موجب کاهش آلودگی‌ هوا که ناشی از عدم احتراق کامل سوخت است و همچنین کاهش مصرف انرژی می‌شود.

سه شنبه 9 مهر 1398 ساعت 12:5

به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از ایسنا 

 

مهندس کمیل قنبری از محققان این اختراع  با بیان اینکه این طرح با همکاری دکتر علیرضا غفرالهی اجرایی شده است، گفت: در این مطالعات موفق به طراحی و ساخت فیلتر سوخت (صافی بنزین) شدیم که بر روی خودروهای سواری نصب می‌شود و با ایجاد فعل و انفعالاتی در سوخت‌های هیدروکربنی از جمله بنزین، از خام‌سوزی سوخت جلوگیری می‌کند و فرآیند به سمت احتراق کامل می‌رود.

وی با تاکید بر اینکه هر چه خام‌سوزی خودرو کاهش یابد، آلودگی‌های زیست محیطی آن نیز کاهش می‌یابد، در این باره توضیح داد: به عنوان مثال زمانی که چوب را می‌سوزانیم، در ابتدا تولید دود می‌کند؛ ولی به تدریج که فرآیند احتراق کامل می‌شود، آلودگی‌های آن نیز کاهش می‌یابد و این فرآیند در احتراق سوخت در خودروها نیز مصداق دارد.

قنبری اضافه کرد: هر چه فرآیند احتراق در خودروها به سمت فرآیندهای احتراق کامل هدایت شود، هم آلودگی‌های ناشی از سوخت ناقص کاهش می‌یابد و هم منجر به کاهش مصرف سوخت در خودروها خواهد شد.

این مخترع با بیان اینکه تاکنون در دنیا این فناوری ارائه نشده است، خاطرنشان کرد: به فیلتر تولید شده، قابلیت یونیزاسیون سوخت بدون استفاده از آهن‌ربا اضافه شده است. در گذشته آهن‌رباهایی به فیلتر سوخت اضافه می‌شد که کارایی زیادی در ایجاد احتراق کامل سوخت هیدروکربنی نداشت، ضمن آنکه این روش هیچ‌گاه به فاز صنعتی‌سازی نرسید.

وی ادامه داد: ولی ما در این طرح توانستیم در فیلترها، میدانی را ایجاد کنیم که بدون استفاده از آهن‌ربا قادر به جلوگیری از خام‌سوزی سوخت در خودروها است.

قنبری با تاکید بر اینکه در این پروژه تحقیقاتی، فیلترهای موجود برای خودروها را توسعه دادیم و یک ارزش افزوده به آن اضافه کردیم، افزود: فرآیند جلوگیری از خام‌سوزی در این فیلترها بر اساس یونیزاسیون است؛ به این صورت که بر اساس فرآیندهای یونیزاسیون، مولکول‌های سوخت باردار می‌شوند، ضمن آنکه خواص آنتی باکتریالی فیلترها نیز تقویت شد.

وی در این باره توضیح داد: زمانی که سوخت داخل باک باقی‌می‌ماند، مقداری باکتری‌های خاص را تولید می‌کند که اگر این باکتری‌ها از بین بروند؛ موجب به‌سوزی سوخت در خودروها می‌شود.

این محقق خاطرنشان کرد: به علت نزدیکی این قطعه به محفظه احتراق و فرم مخزن‌گونه فیلتر سوخت، می‌توان از این قطعه به عنوان یک تله برای ایجاد تغییرات موقت و مؤثر در راستای پیش بردن فرآیند احتراق به سمت احتراق کامل بهره برد.

قنبری از کسب مدال نقره در مسابقات "سیلیکون‌ولی" به دلیل ارائه این نوآوری خبر داد و گفت: جشنواره جهانی اختراعات "سیلیکون‌ولی" هر ساله در شهر "سنت کلارا" و با حمایت فدراسیون بین‌المللی مخترعین IFIA، نمایشگاه اختراعات ژنو پالسکو و سازمان مالکیت فکری (معنوی) جهان WIPO برگزار می‌شود. هدف این نمایشگاه اطلاع‌رسانی عمومی اختراعات جدید از تمام نقاط جهان و ایجاد فرصتی یگانه برای عرضه دستاوردهای نوین علمی در قلب نوآوری‌های جهان یعنی "سیلیکون‌ولی" است.

وی اضافه کرد: در سال ۲۰۱۹ حدود ۳۰ کشور جهان با ۱۴۰ اختراع موفق به حضور در این گردهمایی شدند و این طرح که در راستای کاهش آلایندگی‌های خودرو، کاهش مصرف خودرو و افزایش شتاب و توان موتور خودرو اجرایی شد، در این رویداد عرضه شد و در حالی که به تیم ما ویزا داده نشد تا بتوانیم در این رقابت از این طرح دفاع کنیم، ولی در نهایت موفق به کسب مدال نقره شدیم.

طرح ایرانی صافی بنزین که بدون حضور صاحبان اختراع مورد داوری در مسابقات سیلیکون قرار گرفت

این محقق با بیان این‌که این فیلتر در فاز پروتوتایپ تولید شده است، گفت: خوشبختانه با همکاری یک شرکت شتابدهنده قصد ورود به مسیر تولید این فیلتر را داریم و با توجه به مزیت‌های جهانی آن از هم‌اکنون خریدارانی از خارج از کشور برای آن وجود دارد.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 523

ثبت نظر

ارسال