رییس نهاد رهبری در دانشگاههابا طرح این موضوع که دانشجویی که تربیت میکنیم باید علاوه بر صلاحیت علمی، صلاحیتهای ذاتی نیز داشته باشد، خاطرنشان کرد: تربیت فارغ التحصیلان کارشناس و امین وظیفه دانشگاههاست. متخصص اگر امین نباشد به مجموعه خود آسیب خواهد زد؛ به خصوص رشتههای علوم پزشکی به دلیل اعتماد مردم و حساسیت مسئولیت درمان و سلامت مسئولیت سنگینتری دارند. این در حالی است که ما مسابقهای گذاشتهایم به عنوان کنکور و افرادی که توانستند تستهای خوبی در این رقابت بزنند، مسؤولیت خطیر پزشکی را بر عهده میگیرند بدون اینکه صلاحیتهای دیگری غیر از صلاحیت علمی آنها ملاک باشد.
به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از ایسنا
، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی؛ رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در شانزدهمین اجلاس معاونان فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی ابنسینا همدان برگزار شد، تربیت دانشجو در دانشگاهها را کاری مهم و بزرگ دانست و گفت: امیدوارم فعالیتهای شما در این حوزه جزو قدمهای نیک شما محاسبه شود و آرزوی قبولی توسلها، خدمات و تلاشهایی که در فضای پر شور و شعور ماههای محرم و صفر و عزاداری ابا عبدالله الحسین(ع) داشتید را از خداوند منان خواستارم.
دکتر رستمی گفت: حقیقتی فراموش نشدنی و گریز ناپذیر پیش روی هر انسانی است؛ حقیقتی که انسانهای مؤمن به آن باور دارند و آن این است که بعد از زندگی و سپری کردن عمر در این دنیا در عرصه دیگری که عرصه جدیتری است و ابدیت در آن جریان دارد بنا است به پای تلاشها و کارهای کرده و نکرده خود بنشینیم و مورد محاسبه قرار گیریم.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها بیان داشت: «ما ابدیت را در پیش داریم و گاهی فراموش میکنیم مفهوم ابد را»؛ اکنون که ما در شهر همدان میهمان هستیم ممکن است وارد اتاقی شده باشیم و نقصی در آن اتاق ببینیم اما هر چه هست اقامت یک شب و دو شب است و نیاز به حساسیت بالا ندارد، اما گاهی فردی برای محل زندگی دائم خود حساسیتی دارد که دارای ارزش است. مرحوم علامه طباطبایی میفرماید: محاسبهی زندگی ابد را داشته باشید و بساط سفرهتان در دنیا را طوری ببندید که بنا است تا ابد بر سر آن بشینید و پذیرایی شوید.
وی با بیان اینکه قرآن پیامبر خدا(ص) را الگوی مومنان معرفی میکند گفت: امیر المومنین علی(ع) در وصف رسول اکرم(ص) میفرمایند که او دنیا را کوچک و حقیر شمرد و سبک دانست و به راحتی از آن عبور کرد، وی افزود: تعبیر امیرالمومنین از رسول خدا(ص) مناسب با فضای دانشگاههای علوم پزشکی «طبیبالدوار بالطبه» است، پزشکی که پزشکی و طبابتش همراه بیمار بود، او به دنبال بیمار بود و به دنبال بیماریهایی بود که غیر او درمانی نداشت، دلهای نابینا و گوشهای ناشنوا و زبانهای لال از حق گویی را درمان میکرد.
رستمی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین اقشاری که در جامعه مشغول به خدمت بوده و مردم ناگزیر به مراجعه به آنها هستند، حوزههای بهداشت، سلامت و درمان هستند، گفت: امام صادق(ع) میفرمایند جامعه ناگزیر از این است که به سه گروه مراجعه کند، یک «فقیه و عالم دینشناس دانشمند»، دو «امیر عادل» و سه «پزشک بصیر» مورد اطمینان و به جز نادانها به این سه قشر پشت نمیکنند. یعنی همانگونه که توجه به دین و عالم دینی را مهم میشمارد، توجه به پزشک را نیز مهم میداند.
در جریان سیلهای اخیر کشور، همین دانشجویان و جوانان بارهای بسیار بزرگی را از دوش ما برداشتند و در جریان راهپیمایی باشکوه اربعین حضور حماسی را رقم زدند.بر اساس پژوهشی که شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام داده بود مشخص شد بیش از ۵۰۰ هزار زائر از میان جمعیت سه میلیون و ۱۰۰ هزار نفری از جامعه دانشگاهی بوده است.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در ادامه با تببین انتظاراتی که از محیط دانشگاهی وجود دارد، یادآور شد: اولین انتظار از دانشگاه این است که کادر متخصص مورد نیاز جامعه را این مجموعه و ساختار تربیت کند، به دیگر معنا بخشهای مختلف حوزه بهداشت، درمان و سلامت در دانشگاههای علوم پزشکی تربیت افراد متخصص و دارای شایستگی برای حل مسائل این بخش را بر عهده دارند.
مسؤولیت دوم این که این افراد متخصص هر کدام در یک نقطهای قرار گرفته و مسؤولیتی را برعهده میگیرند حال جراح متخصص، پرستار، و بهیار در کنار وظایف خود باید مسائل جامعه را نیز حل کنند.
وی بیان داشت: دانشگاه موظف است مسائل کلان جامعه را دنبال و حل کند، اگر ما به مسئلهای در این حوزه برسیم باید دانشگاه به دنبال رفع آن باشد. انتظار دیگر از دانشگاه این است که در کنار حل مسائل، خود نیز دائم درگیر تحول و نو شدن باشد.
رستمی با بیان اینکه تحولات عمومی، سیاسی و اجتماعی جامعه در دانشگاه باید رصد شود، گفت: این تحولات باید در دانشگاه هدفگذاری و ریلگذاری شود زیرا بخش نخبه و اندیشمند در این فضا حضور دارد. اگر دانشگاه را عام توصیف کنیم و حوزههای علمیه را بخشی از این محیط بدانیم باید در همین محیط رصد و آسیب شناسی صورت بگیرد.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههابا طرح این موضوع که دانشجویی را که ما تربیت میکنیم باید صلاحیتهای ذاتی علاوه بر صلاحیت علمی داشته باشد، خاطر نشان کرد: تربیت فارغ التحصیلان کارشناس و امین وظیفه دانشگاههاست. متخصص اگر امین نباشد به مجموعه خود آسیب خواهد زد؛ به خصوص رشتههای علوم پزشکی به دلیل اعتماد مردم و حساسیت مسئولیت درمان و سلامت مسئولیت سنگینتری دارند. این در حالی است که ما مسابقهای گذاشتهایم به عنوان کنکور و افرادی که توانستند تستهای خوبی در این رقابت بزنند، مسؤولیت خطیر پزشکی را بر عهده میگیرند بدون اینکه صلاحیتهای دیگری غیر از صلاحیت علمی آنها ملاک باشد یا مورد ارزیابی قرار گیرد.
رستمی با بیان اینکه مردم ثمره عمر خود را به ما میسپارند، خاطر نشان کرد: اگر خروجی دانشگاه فردی نباشد که مورد انتظار خانواده ها و جامعه است حتما ایرادی در نظام تربیتی وجود دارد. چه کسی باید کار را برای این دانشجویان انجام دهد آیا غیر از متولیان امر در دانشگاه از مدیران دانشگاه و معاونت فرهنگی و دانشجویی، مسؤول خوابگاه، مدیر دانشجویی و ... است؟ امام صادق(ع) میفرماید کسی که نماز را سبک بشمارد شفاعت ما نصیب او نمیشود با این وجود شخصی خدمت امام صادق(علیه السلام) عرض کرد: آقا فلانی خیلی نماز می خواند و خیلی روزه می گیرد. امام صادق(علیه السلام) فرمودند: نگاه نکنید که رکوع و سجود طولانی دارد چه بسا عادت کرده که رکوع و سجود کند و قرائت قرآنش خوب باشد اینها دلیل نمیشود دو اصل را باید مبنا قرار بدهیم : وَلکِنِ انظُروا إِلی صِدقِ حَدیثِه وَأَداءِ امانَته، یک در گفتار صادق باشد، دوم امانتدار باشد. این نشان از توجه و نگاه به «امانتداری» و «راستگویی» است. انسانها، جوانها و نسلی در اختیار ما به امانت قرار داده شده است، باید مراقب باشیم بازیهای سیاسی، جریانهای فرهنگی و ... ما را از اصل مسئله غافل نکنند.
به گزارش مفدا، نماینده رهبری در دانشگاهها در پایان با بیان اینکه فردا از ما در مورد این امانتها سؤال خواهد شد، بیان داشت: هر که برای خدا کار کند خدا به او تعلق میگیرد، پس تلاش کنید برای خدا کار کنید، هرگز بنبستی برای انسان خداخواه وجود ندارد و در نقطههای بسته برای او گرهگشاییهایی ایجاد میشود، بنابراین با توسل به خداوند از او برای موفقیت در مسؤولیت خود کمک بگیریم.
انتهای پیام
ثبت نظر