معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با ایجاد سراهای نوآوری، داوطلبان دانشگاه آزاد را به عنوان فضایی برای آموزش چگونگی ایجاد کسبوکار شناخته و این دانشگاه را انتخاب میکنند.
به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از ایسنا
، دکتر دهقانی فیروزآبادی در ششمین کمیسیون تخصصی شورای دانشگاه آزاد اسلامی با موضوع دستورالعمل تأسیس سراهای نوآوری که به صورت ویدئوکنفرانس با حضور روسای واحدهای دانشگاهی برگزار شد، با بیان اینکه دلیل طرح مفهوم سرای نوآوری، یکپارچهسازی در فضای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی است، گفت: ورود دانشگاه به بحث فناوری و نوآوری کاملاً جدی است و لازم است دانشگاه به یک پلتفرم و زیرساخت ایجاد و توسعه فناوری و کسبوکار تبدیل شود. از این رو ورود به بحث سراهای نوآوری و آمادهسازی بستر دانشگاه برای این موضوع، بسیار ضروری است که واحدها باید به آن توجه ویژه داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه ضرورت تشکیل معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری، حرکت واقعی به سمت دانشگاه نسل سوم بود، اظهار کرد: در دانشگاههای نسل اول و دوم، ورودی دانشگاه فرد است که پس از تحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، از دانشگاه فارغالتحصیل میشود. این در حالی است که در دانشگاههای نسل سوم و چهارم، یک تیم وارد دانشگاه شده و پس از طی مراحل مختلف، به صورت یک شرکت فناور و ثروتآفرین خارج میشود.
سرای نوآوری یک مفهوم واقعی، آزمایششده و کاملاً بومی است
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: خلق سرای نوآوری در دانشگاه آزاد اسلامی نتیجه بیش از ۱۸ سال کار در حوزه فناوری و نوآوری و مطالعه تمام دانشگاههای برتر دنیاست. سرای نوآوری یک مفهوم انتزاعی خودآفریده نیست، بلکه یک مفهوم واقعی، آزمایششده و کاملاً بومی است.
دکتر دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه سرای نوآوری در دانشگاه آزاد اسلامی کاملاً مأموریتمحور است، گفت: یکی از اهداف ما این است که دامنه خانواده دانشگاه آزاد اسلامی را بزرگ کنیم. تیمهای شتابدهنده که به سرای نوآوری وارد می شوند، لازم نیست که حتماً از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی باشند، بلکه میتوانند از دانشگاههای دیگر نیز به عنوان تیم به سرای نوآوری ورود کنند.
وی با تأکید بر اینکه مبحث سرای نوآوری با طرح پایش در دانشگاه آزاد اسلامی بسیار متفاوت است، تصریح کرد: در سرای نوآوری، آموزشهای گوناگون ازجمله آموزش خلاقیت، ایجاد کسب و کار، چگونگی مذاکره و ... به تیمها ارائه خواهد شد.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با توضیح سرای نوآوری، گفت: وقتی که یک تیم وارد سرای نوآوری میشود، ابتدا با شتابدهندهها کار خود را آغاز میکند که درواقع میتوان گفت معادل دوره کارشناسی در دانشگاههای نسل اول و دوم است. پس از طی مراحل و آموزشهای لازم، تیم مذکور به مرکز رشد سرای نوآوری وارد میشود که همان دوره کارشناسی ارشد به حساب میآید. پس از آن، تیمها باید شرکت خود را ثبت کرده و ثروتآفرینی کنند و پس از چند سال به عنوان یک شرکت فناور وارد پارک علم و فناوری خواهند شد که همان مقطع دکتری است. درواقع مجموعه شتابدهنده، مرکز رشد تخصصی و پردیس پارک علم و فناوری، سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی را تشکیل خواهد داد.
ایجاد سرای نوآوری آغاز حرکت دانشگاه به سمت دانشگاه فناور است
دکتر دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه ایجاد سرای نوآوری فرصت جدیدی است تا اساتید توانمند دانشگاه آزاد اسلامی وارد فضای فناوری جدیدی شوند، اظهار کرد: این کار آغاز حرکت دانشگاه به سمت دانشگاه فناور خواهد بود. باید تلاش کنیم تا علاوه بر تقویت برند دانشگاه، متقاضیان ورود به دانشگاه، دانشگاه آزاد اسلامی را به عنوان فضایی برای انتخاب شغل، آموزش چگونگی ایجاد کسبوکار، ایجاد شرکت دانشبنیان و... شناخته و آن را برای تحصیل انتخاب کنند.
وی در پایان از برگزاری نخستین همایش معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری در ۳۰ مهر خبر داد و گفت: لازم است رؤسای دانشگاههای مراکز استان، معاونان پژوهشی و سایر مسئولان حوزه فناوری و نوآوری واحدهای دانشگاهی حضوری جدی و مشتاقانه در این همایش داشته باشند.
بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، در پایان برخی رؤسای واحدهای دانشگاهی به ارائه نظرات و پیشنهادات خود در خصوص آییننامه سراهای نوآوری پرداختند.
انتهای پیام
ثبت نظر