قائممقام وزیر علوم در امور بینالملل، نگاشت نهادی بخش بینالملل در مراکز آموزش را شرط حیات بینالمللی شدن دانشگاهها دانست و گفت: توانایی علمی ایران در بسیاری از مجامع جهانی تائید و تصدیق شده است و ما باید با استفاده از این ظرفیت به سطحی از حضور در شبکه دانایی جهانی برسیم که خود پایهگذار این شبکهها باشیم.
به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از ایسنا
، دکتر حسین سالار آملی در نشست با هیئترئیسه دانشگاه شهید بهشتی با تأکید بر اهمیت تأثیر درک درست از تحولات بینالمللی بر حیات آموزش عالی، گفت: یکی از اصلیترین پارادایمهای آموزش عالی، خلق آینده بر پایه منافع ملی است. ارتباطات امروزی از حالت تکخطی خارجشده و با انباشت تعاملات و تلاقیهای متعددی در محیط بینالمللی مواجه هستیم. لازم است در این محیط پیچیده و ماتریسی، آیندهای را خلق کنیم که به جای تحمیل هنجارها و قواعد خود بر ما، با مهندسی درست، آن را به سمت پیشبرد منافع ملی خود رهنمون کنیم.
وی افزود: یکی از ضروریات هدایت جریان هنجارساز بینالمللی و هنجارهای آن به سمت منافع ملی، حضور و مشارکت مؤثر در چرخه و شبکه جهانی دانایی و علم است. رسیدن به این نقطه نیز از مسیر بینالمللی کردن دانشگاهها میگذرد و کانون بینالمللی شدن دانشگاهها، نگاشت نهادی بخش بینالمللی است که با ترسیم و تدوین چارچوبها و مشخص کردن میدان تلاقی آن با دیگر بخشهای دانشگاه، میتوان به این مهم دست یافت. البته در نگاشت نهادی این بخش باید به دو مقوله مهم یادگیرندگی ساختار و تعیین نقشه راه همکاری، نگاهی ویژه داشت.
قائممقام وزیر در امور بینالملل و رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی گفت: توانایی علمی ایران در بسیاری از مجامع جهانی تائید و تصدیق شده است و ما باید با استفاده از این ظرفیت و با تکیهبر آن، به سطحی از حضور در شبکه دانایی جهانی برسیم که خود، پایهگذار این شبکهها باشیم.
دکتر سالار آملی گفت: با تمام پشتوانه و ظرفیتی که داریم، حدود دو درصد از علم دنیا در کشور تولید میشود و باید برای کسب ۹۸ درصد باقیمانده علم جهانی و بهرهبرداری از آن، به سمت توسعه همکاریهای علمی بینالمللی برویم.
وی، دانشگاه شهید بهشتی را یکی از مراکز مهم در توسعه و تحکیم فعالیتهای علمی بینالمللی برشمرد و گفت: دانشگاه شهید بهشتی با عنایت به قدمت و ظرفیت علمی خود میتواند به بینالمللیسازی علم و بسترسازی برای حضور در شبکه دانایی جهانی کمک شایانی کند.
در ادامه دکتر نصیری قیداری، رئیس دانشگاه شهید بهشتی نیز گفت: بر اساس شاخصهای پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، فعالیتهای علمی بینالمللی، اولویت دوم شاخصهای فعالیت دانشگاهها پس از پژوهش است و ما در دانشگاه شهید بهشتی نیز به دنبال این اولویت هستیم.
وی در ادامه به تشریح فعالیتهای بینالمللیسازی دانشگاه در سه سطح دانشگاهی، ملی و بینالمللی پرداخت.
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، ضرورت توسعه فعالیتهای علمی بینالمللی، اجتنابناپذیری جهانیسازی علم و فناوری، تسهیل قوانین و مقررات بینالمللیسازی فعالیتهای علمی، توسعه و گسترش کرسیهای زبان و ادبیات فارسی، اختصاص منابع مالی به حمایت از فعالیتهای بینالمللی، تقویت عقبه علمی دیپلماسی، گسترش عمق و ضریب دیپلماسی علم و فناوری، توجه به حوزه آموزشهای آزاد در شاخصهای ارزیابی فعالیتهای علمی بینالمللی ازجمله مهمترین مباحث مطرحشده در این نشست بود.
انتهای پیام
برچسب ها
ثبت نظر