برنامه ملی نیوکاسل در کشور اجرا می شود/تکذیب کمبود واکسن‌های دامی

برنامه ملی نیوکاسل در کشور اجرا می شود/تکذیب کمبود واکسن‌های دامی

رئیس سازمان دامپزشکی، از اجرای برنامه ملی نیوکاسل در کشور خبر داد و گفت: هیچ کمبودی در زمینه واکسن‌های دامی در کشور وجود ندارد.

جمعه 1 شهریور 1398 ساعت 23:25

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا رفیعی‌پور در مراسم افتتاحیه هجدهمین نمایشگاه بین المللی دام، طیور و صنایع وابسته، در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر اینکه ادعا شده به دلیل برخی محدودیت‌ها، با کمبود واکسن های طیور به ویژه واکسن نیوکاسل در کشور مواجه هستیم، گفت: بنده اطمینان می دهم که هیچ گونه کمبودی در زمینه واکسن طیور در کشور نداریم؛ البته ممکن است که ترخیص برخی برندهای واکسن در گمرک، با چند روز تأخیر مواجه بوده باشد؛ اما در یک سال گذشته که محدودیت‌ها بیشتر شده است، هیچ گونه کمبودی در زمینه واکسن نداشته ایم.

وی با اشاره به کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با برنامه ملی آنفلوانزا، اضافه کرد: بیماری نیوکاسل در صنعت طیور کشور، یک بیماری شصت ساله است و ما تصمیم گرفتیم امسال با یک برنامه ملی، این بیماری را نیز مانند آنفلوانزا مهار کنیم.

برنامه ملی نیوکاسل امسال در کشور اجرا می شود

رئیس سازمان دامپزشکی، با بیان اینکه برنامه ملی نیوکاسل امسال برای اولین بار در کشور اجرا می شود، تصریح کرد: به همین منظور، گاهی لازم است ما از واکسن های روز دنیا استفاده کرده و آنها را وارد کنیم.

رفیعی پور با اشاره به اینکه اجرای طرح ملی نیوکاسل، طی چند روز آینده ابلاغ می شود، گفت: در فاز نخست تمامی طیور بومی سراسر کشور، واکسینه خواهند شد.

وی درباره اینکه آیا منظور شما این است که این بیماری در کشور با اجرای طرح مذکور ریشه کن می شود، گفت: نیوکاسل همین الان هم کنترل شده؛ اما حدود ۶۰ سال است که صنعت طیور کشور با آن درگیر بوده؛ اما از نظر دستگاه تخصصی، مهار یک بیماری به معنای ریشه کنی آن است.

رفیعی پور درباره اینکه شیوع بیماری در سال جاری در کشور افزایش یافته، گفت: تعداد کانون ها زیاد شده؛ اما بیماری از کنترل خارج نشده و به این شکل نبوده که میزان تلفات لجام گسیخته باشد یا اینکه تفاوتی نسبت به سال گذشته در این زمینه داشته باشیم.

صادرات ۱۳هزار تن تخم مرغ در چهارماهه امسال

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ایران در تولید بسیاری از محصولات پروتئینی جز ۱۰ کشور برتر دنیا است، گفت: ما در طول چهل سال گذشته، در زمینه تولید محصولات پروتئینی جایگاه خوبی را به دست آورده ایم؛ در حالیکه تا پیش از انقلاب بیشتر واردکننده بوده ایم؛ اما در حال حاضر در زمینه محصولاتی مانند عسل، تخم مرغ و محصولات لبنی صادرکننده هستیم.

رفیعی پور افزود: در حال حاضر در زمینه تولید تخم مرغ جزو ۱۰ کشور و در تولید شیر جزو هشت کشور اول دنیا هستیم.

رئیس سازمان دامپزشکی گفت: در چهارماهه نخست امسال ۱۳ هزار تن تخم مرغ از کشور صادر شده است.

انحصاری در واردات نهاده های دامی وجود ندارد

رفیعی پور در بخش دیگری از سخنان خود درباره اینکه تولیدکنندگان عنوان می کنند سازمان دامپزشکی با واردات بیش از اندازه دی و مونوکلسیم فسفات باعث شده تولید این مکمل های دارویی در کشور، با مشکل مواجه شود، گفت: ما قطعا هر چیزی را که اجازه واردات آن را می دهیم، در داخل در زمینه تولید آن با مشکل مواجه هستیم و ناچاریم که واردات انجام دهیم، ضمن اینکه سازمان دامپزشکی فقط در بحث صدور گواهی بهداشتی و ترخیص واردات مسئول است و در زمینه تخصیص ارز، دستگاه‌های دیگر مسئولیت بر عهده دارند.

وی با بیان اینکه تولید دی کلسیم فسفات در داخل کشور به اندازه کافی است و مونو تولید نمی شود، گفت: به همین جهت ما اجازه واردات مونو را داده ایم و اگر تولید به حد کافی باشد، واردات نیز انجام نخواهد شد.

رفیعی پور ادامه داد: درباره واردات تخم چشم‌ زده قزل آلا نیز همین مسئله مطرح است و اگر تولید به اندازه کافی باشد نیازی به واردات نداریم.

وی انحصاری بودن واردات این نهاده را نیز رد کرد و گفت: هر تشکلی در هر حوزه نهاده دامی می تواند وارد شود و واردات انجام دهد، بنابراین انحصاری در این زمینه وجود ندارد.

به گفته رئیس سازمان دامپزشکی، تکنولوژی های تولید تخم چشم زده قزل آلا نیز وارد کشور شده و برخی از این تکنولوژی ها استفاده می کنند.

کد خبر 4693218
زهرا مهدوی
تعداد بازدید : 507

ثبت نظر

ارسال