بیماری‌های قلبی و عروقی اولین عامل مرگ و میر در ایران

بیماری‌های قلبی و عروقی اولین عامل مرگ و میر در ایران

معاون فنی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه روز جهانی قلب، یادآور رعایت اصول سبک زندگی سالم است، گفت: رتبه اول مرگ و میر در ایران مربوط به بیماری‌های قلبی و عروقی است که باید با در نظر گرفتن تمهیدات مناسب و افزایش آگاهی‌های عمومی نسبت به کنترل بروز و شیوع آن اقدام کنیم.

سه شنبه 9 مهر 1398 ساعت 12:15

به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از ایسنا 

 

دکتر بهروز هاشمی همزمان با روز جهانی قلب با بیان اینکه روز جهانی قلب با هدف افزایش آگاهی‌های عمومی نسبت به تهدید بیماری‌های قلبی و اهمیت تغییر سبک زندگی برای داشتن قلب سالم نکات و اصول سلامتی مطرح شده است، اظهار کرد: در همین راستا اتحادیه جهانی قلب روز 29 سپتامبر مصادف با 7 مهر ماه را به عنوان روز جهانی قلب برای افزایش آگاهی جهانیان در خصوص بیماری‌های قلبی عروقی تعیین کرد.

وی با بیان اینکه متاسفانه در اکثر کشورها و بویژه جوامعی نظیر ایران به دلیل عدم رعایت اصول سبک زندگی سالم، سکته‌های قلبی به عنوان یکی از شایع‌ترین علل مرگ و میر مردم شناخته می‌شود، اظهار کرد: با افزایش آمار سکته‌های قلبی در کشور، وزارت بهداشت در قالب یک برنامه جامع اقدامات کنترلی و پیشگیرانه‌ای در بروز این حادثه و متعاقب آن بیماری‌های جانبی دیگر آغاز کرد.

معاون فنی حوزه درمان با بیان اینکه طبق آمارهای رسمی، بیماری‌های قلبی رتبه اول عامل مرگ در یک سوم کل مرگ و میرها در جهان را به خود اختصاص می دهد، اظهار کرد: همچنین رتبه اول مرگ و میر در ایران مربوط به بیماری‌های قلبی و عروقی است. در این راستا هدف اصلی از اجرای برنامه مدیریت سکته حاد قلبی با کد 247 وزارت بهداشت، کوتاه کردن زمان ارائه خدمت از طریق مدیریت زمان و اصلاح فرایندهای اولیه در جهت افزایش دسترسی به درمان قطعی در بیماران است.

وی با اشاره به اهمیت اجرای این برنامه در پیشگیری میزان مرگ و میر و جلوگیری از عواقب بعدی سکته های قلبی، خاطرنشان کرد: زمان یکی از مهمترین راه‌های پیشگیری و ارائه خدمات درمانی مناسب به افراد دچار سکته‌های قلبی است. به همین دلیل با اعلام کد مربوطه از سوی مرکز اورژانس به بیمارستان و آماده بودن بیمارستان قبل از ورود بیمار و حضور متخصص و فوق تخصص قلب و عروق بر بالین بیمار می‌توان در چند سال آینده شاهد نتایج مثبتی بود.

دکتر هاشمی با اشاره به نحوه اجرای این طرح در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، خاطرنشان کرد: در گام اول، برنامه 247 در پنج بیمارستان امام حسین(ع)، شهید مدرس، بقیه‌الله ، قلب جماران و شهید لواسانی به‌عنوان بیمارستان‌های مجری این طرح اجرا شد و طی آن در سال گذشته 1526 بیمار با کد 247 به بیمارستان های مذکور منتقل شدند و از این تعداد برای 1462 نفر استنت (( PPCI تعبیه شد.

معاون فنی حوزه درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خاتمه ضمن گرامیداشت روز جهانی قلب، یادآور شد: با اجرای برنامه مدیریت سکته حاد قلبی با کد 247، برنامه مدیریت سکته حاد مغزی نیز با کد 724 در بیمارستان های شهدای تجریش، لقمان و امام حسین (ع) آغاز شده و یقینا اجرای موفق این برنامه‌ها و فعالیت‌ها منوط به افزایش اگاهی عمومی و توجه مردم به سلامت است.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 428

ثبت نظر

ارسال