به گزارش خبرنگار مهر، موضوع پوشش بیمه پایه برای تمامی احاد جامعه، یکی از اولویت های دولت است که در همین راستا، هیئت وزیران، سازمان بیمه سلامت را موظف کرد اقداماتی را برای پوشش بیمه ای افراد فاقد بیمه سلامت در کشور انجام دهد.
بر اساس آنچه در هیئت وزیران به تصویب رسیده است، سازمان بیمه سلامت می بایست بر اساس میزان درآمد خانوار، ارزیابی وسع و...، نسبت به پوشش بیمه ای افراد فاقد بیمه پایه در کشور اقدام کند.
آن طور که طاهر موهبتی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت عنوان کرده است، در حدود ۷ میلیون نفر از جمعیت کشور هنوز فاقد پوشش بیمه ای هستند و این در حالی است که ۳۴ میلیون نفر به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند.
بر اساس مصوبه هیئت وزیران، افراد فاقد بیمه پایه سلامت، بیمه شدگان مناطق روستایی، عشایری و شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۰ هزار نفر و همچنین بیمه شدگان شهری صندوق بیمه همگانی سازمان و اقشار تحت پوشش نهادهای حمایتی، مشمول این آئین نامه هستند. سازمان بیمه سلامت موظف است در چارچوب حق بیمه دریافتی نسبت به برقراری پوشش بیمه پایه سلامت برای تمامی آحاد جمعیت کشور که فاقد پوشش بیمه سلامت هستند، بر اساس ضوابط آئین نامه ابلاغی هیئت وزیران، اقدام نماید.
طبق یکی از بندهای آیین نامه ابلاغی هیئت وزیران، سازمان ثبت احوال به همراه سایر سازمان های مرتبط، موظف هستند اطلاعات مورد نیاز و مرتبط با پایگاه را حسب درخواست سازمان بیمه سلامت به صورت رایگان، برخط و مستمر از طریق مرکز تبادل اطلاعات، به اشتراک گذارند.
بر اساس ماده ۵ این آیین نامه، استفاده از مزایای بیمه پایه سلامت برای بیمه شدگان جدید موضوع این آئین نامه و یا بیمه شدگانی که بیش از یک ماه از تاریخ انقضای بیمه نامه آنها گذاشته باشد مشمول دوره انتظار ۱۰ روزه است.
همچنین، بر اساس ماده ۶ آیین نامه ابلاغی هیئت وزیران، خانوارهای فاقد بیمه پایه سلامت مکلفند ظرف ۶ ماه از ابلاغ این آئین نامه با مراجعه به مراکز اعلام شده توسط سازمان بیمه سلامت، نسبت به بیمه نمودن خود و پرداخت سهم خود از حق بیمه در چارچوب مفاد این آئین نامه اقدام نمایند.
بر اساس همین آیین نامه، متولدین جدید فاقد بیمه پایه سلامت، مشمول مهلت مقرر نمی شوند. ضمن اینکه افراد واجد شرایط جدید باید برای برخورداری از یارانه دولت، در سه ماهه اول هر سال خود را معرفی نمایند تا مورد ارزیابی وسع قرار گیرند.
در آیین نامه ابلاغی هیئت وزیران، آمده است: افرادی که فاقد پوشش بیمه پایه سلامت هستند، در صورت نیاز به خدمات درمانی، به جز در موارد اورژانس، ملزم به پرداخت کامل هزینه های مربوط مطابق با تعرفه های خدمات تشخیصی و درمانی مصوب هیئت وزیران هستند. در موارد اورژانس و نیز متولدینی که بلافاصله پس از تولد در مراکز درمانی نیازمند دریافت خدمات هستند، در صورت فقدان پوشش بیمهای فرد، متقاضی میتواند با پرداخت ۶ ماهه حق بیمه، همزمان با دریافت خدمت، از مزایای پوشش بیمه سلامت بهرهمند شود.
سهم سرپرست خانوار از یارانه دولت
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، در ارتباط با سهم پرداختی حق بیمه برای خانوارهای فاقد پوشش بیمه ای، گفت: آن دسته از خانوارهایی که بین ۴۰ درصد تا حداقل حقوق درآمد دارند، از ۵۰ درصد یارانه دولت برای بیمه سلامت برخوردار میشوند. به عبارتی این افراد جزو دهک چهار قرار گرفته اند. درآمد بیش از حداقل حقوق، طبق مصوبه شورای عالی کار و دستمزد، سرانه کامل حق بیمه را پرداخت خواهند کرد. این افراد جزو دهکهای پنج و بالاتر قرار دارند که میبایست حق بیمه را کامل پرداخت کنند.
ثبت نظر