به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نادرقلی ابراهیمی با اشاره به اینکه مباحث مرتبط با خاک و توسعه فناوری های این حوزه از اولویت های این ستاد است خاطرنشان کرد: در این راستا ستاد از پایان نامه های دانشجویی حمایت می کند تا دانشجویان برای انجام طرح های خود به تولید طرح های فناورانه منجر به تولید محصول تشویق و هدایت شوند.
وی افزود: در این حوزه با توجه به اولویتی که برای کشور دارد فرصت های خوبی نیز برای اجرای موضوعات فناورانه وجود دارد.
دبیر ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری گفت: رویکرد معاونت علمی و فناوری در حمایت از کنگرهها و رویدادهای دانشگاهی و علمی، خروجی محور است.
وی گفت: رویدادی که منجر به یک محصول و یا فناوری شود که بار مصرف آبوخاک و همچنین آلودگی آنها را کاهش دهد، مورد حمایت معاونت علمی و این ستاد قرار میگیرد چرا که برای مثال بالغ بر ۹۰ درصد از منابع خاک ما در مناطق نیمهخشک، خشک و بسیار خشک و تنها کمتر از ۱۰ درصد خاک ما در مناطق مرطوب و حاصلخیز قرار دارند.
ابراهیمی به برخی از مسائل و چالشهای بحرانی حوزه خاک اشاره کرد و گفت: مسائلی همچون پیوستگی مدیریت جامع حوزه آبخیز از بالادست، میان دست و پاییندست و پیوستگی خاک در این عرصه و زنجیره نیاز به راهکار، مقاله و تولید دانش دارد.
وی خاطر نشان کرد: چالشهای جهانی همچون تغییر اقلیم و مشکلات گردوغبار منشأ آن در کشورهای اطراف است اما تأثیر خود را بر جمعیت ما گذاشته، بهگونهای که طبق پیشبینیها براثر خشک شدن تالابها و اراضی منطقه بینالنهرین تا دو سال آینده جمعیت بیشتری با پدیده گردوغبار مواجه خواهند شد.
به گفته دبیر ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری، طبق بررسی هایی که انجام شد تنها ۱۹ شرکت از بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ شرکت دانشبنیان در حوزه خاک فعالیت دارند که عمده این شرکتها نیز در حوزه کودهای زیستی فعال هستند.
وی ادامه داد: پس باید به مسائلی فراتر از سازمان کار، جذب پرسنل و یا اعتبار بپردازیم؛ مسائلی همچون فرهنگ، دانش خاک، حفظ خاک و جلوگیری از آلودگی خاک، استفاده از خاک برای تولید و اشتغال را باید موردتوجه قرار دهیم. البته تولید و رشد اقتصادی باید حتی با نگاه حفظ منابع صورت گیرد. عدم ورود دانش و فناوری به حوزه خاک باید بررسی شود و باید خاک را در یک زنجیره ببینیم.
ثبت نظر