دکتر محمد آقاجانی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره وضعیت آموزش پزشکی و قابلیت افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی در دانشگاه های علوم پزشکی گفت: وضعیت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی کاملا مشخص است و ظرفیت این دانشگاه هم اکنون نیز تکمیل بوده و امکان اضافه شدن ظرفیت به آن وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: با میزان دانشجویی که از طریق کنکور سراسری در دانشگاه پذیرش می کنیم ظرفیت های ما کاملا تکمیل است. البته منظور از ظرفیت تکمیل شده، ظرفیت پذیرش در سه رشته اصلی پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی است. اما در برخی رشته ها در مقاطع دکتری تخصصی و یا کارشناسی ارشد ظرفیت های خالی اندکی داریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: هر ساله سازمان سنجش ظرفیتی مازاد از آنچه که دانشگاه در دفترچه انتخاب رشته کنکور اعلام کرده است، به دانشگاه می دهد و بنابراین هر ساله به طور معمول دانشجوی بیشتری از آنچه مصوب شده به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اختصاص می یابد.
وی افزود: معمولا در شروع سال تحصیلی و همین طور امسال که در پیش رو است این مسئله وجود دارد و دانشگاه برای پذیرش دانشجویانی که از کنکور پذیرفته می شوند با دشواری مواجه است.
آقاجانی مشکلات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را در حوزه های مختلف عنوان کرد و افزود: نه فضاهای آموزشی، نه کلاس ها و لابراتورها و نه فضاهای بالینی کفاف این تعداد دانشجو را نمی دهد.
وی تاکید کرد: در چند دهه اخیر بیمارستان مدرنی برای تربیت دانشجویان پزشکی در سه دانشگاه علوم پزشکی مستقر در تهران ساخته نشده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: اگر می خواهیم میزان تربیت دانشجو را در رشته های گروه پزشکی را افزایش دهیم اولین اقدام افزایش ظرفیت نیست، اولین اقدام توسعه زیر ساخت است.
وی تاکید کرد: مهمترین توسعه زیر ساخت در حوزه پزشکی ساخت بیمارستان آموزشی مدرن است و با توجه به اینکه هر سه دانشگاه علوم پزشکی مستقر در تهران به عنوان بزرگترین دانشگاه های علوم پزشکی کشور به شدت از این نظر در مضیقه هستند، گام اول دولت و مجلس باید سرمایه گذاری در توسعه زیر ساخت بیمارستان آموزشی متناسب با آموزش پزشکی باشد.
ثبت نظر