ضرورت تدوین سند جامع مهندسی فرهنگی در استان‌ها

ضرورت تدوین سند جامع مهندسی فرهنگی در استان‌ها

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر ضرورت تدوین یک سند جامع مهندسی فرهنگی در استان‌ها تاکید کرد و گفت: در سند مهندسی فرهنگی 6 وظیفه برای ستاد راهبری و هماهنگی مهندسی فرهنگی معین شده که یکی از آن وظایف تدوین برنامه‌های پنج ساله کشور در حوزه فرهنگ است.

پنجشنبه 9 آبان 1398 ساعت 23:20

به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از ایسنا 

 

،‌ دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه با تاکید بر اینکه 70 درصد مشارکت کنندگان راهپیمایی اربعین حسینی جزو طبقه متوسط هستند،‌ گفت: بر اساس نتایج پیمایشی که صورت گرفته مشخص شد نزدیک به 70 درصد مشارکت کنندگان راهپیمایی اربعین حسینی جزو طبقه متوسط هستند. ضمن اینکه طبقه متوسط یک طبقه اقتصادی نیست بلکه یک طبقه اجتماعی است که فرد در آن به ظرفیت استقلال اجتماعی، رفتار متعادل و تعامل عقلانی می رسد و در مختلف نشان داده شده است که جامعه ایرانی متمایل به طبقه متوسط اجتماعی است. 

وی افزود: نزدیک 68 درصد از افرادی که در این راهپیمایی مورد پیمایش قرار گرفتند دارای تحصیلات بالای لیسانس بوده اند و جمع زیادی از آنان تکرار سفر داشته با خانواده های خود در راهپیمایی شرکت کرده اند. مسیر راهپیمایی نقش بسیار تربیتی، الهی و سازندهده دارد و فرد در این مسیر یک سیر و سلوک عرفانی را دنبال می کند که نتیجه آن تقویت فرهنگ مقاومت اسلامی است. 

به گزارش روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر عاملی ادامه داد: این سفر با وجود تمامی سختی هایی که دارد همراه با نوعی رفتار مثبت ناشی از محبت و معرفت بوده و انس و الفت میان پیروان ادیان الهی بطور عام و پیروان اهل بیت علیهم السلام بطور خاص را تعمیق بخشیده است.

دکتر سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با اشاره به اهمیت سند مهندسی فرهنگی و مؤلفه‌های آن خاطر نشان کرد: سند مهندسی فرهنگی کشور حاصل 33 جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی و ابلاغ دو رئیس جمهور است که نشان دهنده اهمیت آن است. 

وی ادامه داد: در سند مهندسی فرهنگی پیش‌بینی شده بود که ستاد راهبری و هماهنگی مهندسی فرهنگی به ریاست رئیس جمهوری تشکیل شود و در غیاب ایشان معاون اول رئیس جمهوری ریاست این ستاد را بر عهده دارد.

دکتر عاملی گفت: اینکه دولت به طور مستقیم در زمینه سیاست‌های مهندسی فرهنگی مسئولیت پیدا کرده است نشان‌دهنده این است که در اجرا می‌تواند کمک بسزایی داشته باشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مصوبات اخیر ستاد مهندسی فرهنگی کشور خاطرنشان کرد: تا کنون دو جلسه این ستاد برگزار شده و نتیجه آن مصوبات موثر بوده که ابلاغ شده است.
وی افزود: در سند مهندسی فرهنگی 6 وظیفه برای ستاد راهبری و هماهنگی مهندسی فرهنگی معین شده که یکی از آن وظایف تدوین برنامه‌های پنج ساله کشور در حوزه فرهنگ است. 
دکتر عاملی از ابلاغ تشکیل کمیته تلفیق برنامه‌های پنج‌ساله کشور توسط معاون اول رئیس جمهور به دستگاه‌ها خبر داد و ادامه داد: یکی از مصوبات ستاد راهبری و هماهنگی مهندسی فرهنگی کشور تشکیل کمیته‌ای به ریاست دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و با عضویت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی مجلس شورای اسلامی، معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه و همچنین دستگاه مربوطه برای تدوین برنامه پنج ساله در حوزه فرهنگ است که تحت عنوان کمیته تلفیق برنامه‌های پنج‌ساله کشور توسط معاون اول رئیس جمهور به تمامی دستگاه‌ها  ابلاغ شده است. 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره بر لزوم تقسیم کار در حوزه فرهنگ ادامه داد: ما اگر بخواهیم سازوکار فرهنگ را به لحاظ شورایی تقسیم کنیم باید به ظرفیت شورای فرهنگ عمومی توجه شود.

وی افزود: شورای فرهنگ عمومی جزو شوراهای تخصصی و اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی است که مصوبات آن بعد از دو هفته در صورتی که با اعتراضی مواجه نشود، در حکم مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی محسوب می‌شود. 

دکتر عاملی گفت: در سطح استان‌ها رئیس شورای فرهنگ عمومی امام جمعه است و از این جهت شورای عالی انقلاب فرهنگی با ائمه جمعه مرتبط می‌شود.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به تجربه اجرایی سند نقشه جامع علمی کشور گفت: در سند نقشه جامع علمی کشور پیش‌بینی برش نقشه جامع استانی شده که اخیراً سند استان بوشهر به دنبال آن تصویب شد و متناسب با ظرفیت‌های آن منطقه، 69 برنامه اقدام به تصویب رسیده است.

وی همچنین با اشاره به اینکه باید در سطح استان‌ها یک سند جامع مهندسی فرهنگی داشته باشیم،  افزود: با تجربه نقشه جامع استانی بوشهر این نیاز نیز احساس شد تا برش استانی برنامه‌های مهندسی فرهنگی نیز در استان‌ها تدوین شود و در سطح استان‌ها هم یک سند جامع مهندسی فرهنگی دارای قابلیت اقدام داشته باشیم.

دکتر عاملی تصریح کرد: اگر بتوان قالب استانی برای سند مهندسی فرهنگی پیشنهاد داد تا چارچوبی برای آن تدوین شود می‌تواند زمینه‌ساز تحولات مثبتی باشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برنامه‌ای که برای برنامه پنج‌ساله هفتم تدوین می‌شود می‌تواند نظرات و پیشنهادات شورای سیاستگذاری ائمه جمعه را نیز به همراه داشته باشد.

وی اضافه کرد: از این رو آمادگی داریم در نشستی با حضور ائمه جمعه، به بررسی ملاحظات ائمه محترم جمعه در خصوص سند استانی مهندسی فرهنگی پرداخته شود. 

وی با اشاره به مصوبه «تعیین مسئول پیگیری اجرایی سازی نقشه مهندسی فرهنگی کشور در دستگاه‌های مجری» گفت: بر اساس این مصوبه که در جلسه دوم ستاد مهندسی فرهنگی به تصویب رسید یکی از معاونین دستگاه‌ها به عنوان مسئول اجرایی سند مهندسی فرهنگی و عضو کمیسیون تخصصی مهندسی فرهنگی دبیرخانه شورایعالی است.
دکتر عاملی گفت: مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در بیشتر موارد به صورت طرح بوده است که در نظر داریم با توجه به ظرفیت‌های موجود و با نظر ذی‌نفعان به سبب آشنایی بیشتر آنها با مسئله، پیشنهادات آنان در قالب لایحه مطرح شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: در هر صورت ما آمادههمکاری و همفکری با ائمه محترم جمعه در خصوص فرهنگ اسلامی و انقلابی هسیتم و نظرات آنها برای ما مهم بوده نقش راهبردی دارد. 

در ادامه حاج علی اکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با بیان اینکهائمه جمعه نقش آفرینی جدی در زمینه مهندسی فرهنگی داشته باشند،‌اظهار کرد: ائمه جمعه به عنوان مسئولین انقلاب اسلامی در شهرها به نوعی داعیه دار خط آرمان ها و ارزش های انقلاب در آن مناطق هستند و از این منظر لازم است که نسبت به اجرای مؤلفه های مهندسی فرهنگی نیز اقدام داشته باشند.
وی افزود: همانطور که مقام معظم رهبری نماز جمعه را قرارگاه فرهنگی و ائمه جمعه را فرماندهان این قرارگاه فرهنگی خطاب کرده اند لازم است تا ائمه جمعه جهت گیری خود را به سمت نقش آفرینی جدی در زمینه مهندسی فرهنگی در سراسر کشور داشته باشند.  

حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری یادآور شد: در طراحی جدیدی که برای نهاد امامت جمعه داشته ایم، برای اجرای مؤلفه‌های مهندسی فرهنگی نیز برنامه‌ریزی لازم صورت گرفته است.

وی افزود: رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور در استان‌ها نیز ائمه جمعه هستند که به سبب عدم انسجام لازم دراین زمینه دچار برخی عملیات اقتضائی شده‌ایم هر چند در برخی موارد موفقیت‌های قابل توجهی نیز وجود داشته است.

امام جمعه موقت تهران یادآور شد: با بررسی‌هایی که در چند سال گذشته صورت گرفته طرح اعتلای مهندسی فرهنگی تدوین شده که با نقشه مهندسی فرهنگی تناسب و تناوب لازم را داراست.

وی با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) خاطر نشان کرد: با بررسی‌هایی که روی سیاست‌های کلی ابلاغی در سال‌های اخیر صورت گرفته مشخص شد که برخی از مفاد سیاست‌های ابلاغی متولی مباشر در میدان اجرایی را ندارد و از این‌رو مفاد مذکور نیز در طرح اعتلای مهندسی فرهنگی مورد توجه قرار گرفته است تا با ترسیم مدلی برای پیگیری و رهگیری مسئله بتوان به پیشبرد هر چه بهتر اهداف منظور دست یافت.

حجت الاسلام والمسلمین حاج علی‌اکبری با اشاره به ظرفیت‌های فرهنگی مساجد خاطرنشان کرد: مسجد به عنوان پایه‌ای برای اعتلای فرهنگ عمومی کشور محسوب می‌شود و از این رو در نظر داشته‌ایم تا با رسیدگی به امور مساجد که در حدود 80 هزار مسجد در سطح کشور وجود دارد بتوانیم انتظارات فرهنگی در سطح کشور را به نتیجه برسانیم.

به گفته وی، وجهه سخت و نرم تمدن سازی به مسجد بازمی‌گردد و تمام گذشته تمدن اسلامی با مسجد بنا گذاشته شده است.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه یادآور شد: در محور مذکور شاخصه‌های مسجد طراز تدوین و برنامه‌ریزی شده که در راستای آن حدود 50 جلد اسناد کاربردی و راهبری نیز تدوین شده است. ضمن اینکه اولین محوری که در بحث مهندسی فرهنگی در نظر داریم بیدارسازی ائمه جمعه و توجه به مساجد است.

حجت الاسلام والمسلمین حاج علی‌اکبری خاطرنشان کرد: احیاء مساجد کشور و شبکه امامت جزو برنامه‌های جدی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه است که اگر به شکل حساب شده‌ای دنبال شود، در فاصله‌ای حدود 7 ساله می‌تواند چهره کشور را در تمامی بخش‌ها متحول کند ضمن آنکه این فعالیت باید در محورهای مرکزی خود که از شئون ولی‌امر بوده ساختار مردمی و غیردولتی خود را حفظ کند.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 421

ثبت نظر

ارسال