رییس بیوبانک آزمایشگاه ملی نقشهبرداری مغز با اشاره به جزئیات برگزاری مسابقه بیومارکرهای تصویری دمانس از سوی این آزمایشگاه گفت: سه مقاله برتر این مسابقه که موفق به ارائه الگوریتمهای هوش مصنوعی برای طبقهبندی خودکار ضایعات ماده سفید در بیماریهای تخریبکننده مغزی (زوال عقل) شدند، معرفی شدند.
به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از ایسنا
دکتر منصور فاتحی استفاده از دادههای پردازش شده را از زیر ساختهای بهرهبرداری از سامانههای هوش مصنوعی در حوزه تصویربرداریهای پزشکی دانست و افزود: این دادهها باید دارای برچسبهای معرف محتوای داخل تصویر باشد که دادههای موجود در بیوبانک آزمایشگاه ملی نقشهبرداری مغز در این زمینه میتواند نقش موثری داشته باشد؛ چراکه نمونههای تصاویر موجود در بیمارستانها و مراکز پزشکی به دلیل دارا نبودن برچسب، قابل استفاده در سامانههای هوش مصنوعی نیست.
فاتحی، دادههای موجود در بیوبانک آزمایشگاه نقشهبرداری مغز را مرتبط با مغز دانست و خاطر نشان کرد: هدف از الگوریتمهای هوش مصنوعی در کاربردهای تصویربرداری پزشکی افزایش سرعت و دقت تشخیص بیماریها است.
وی با بیان اینکه در گذشته ایدههایی برای بهرهبرداری از هوش مصنوعی برای تشخیص بیماریها در کشور بوده است، یادآور شد: اگرچه این ایدهها به محصولی با قابلیت اطمینان مورد وثوق پزشک معالج تبدیل نشده بودند، ولی نشانههای توسعه هوش مصنوعی در کشور نشان میدهد که با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی میتوانند در حوزههای پزشکی کاربردی شوند.
رییس بیوبانک آزمایشگاه ملی نقشهبرداری مغز اضافه کرد: در این راستا اقدام به برگزاری نخستین مسابقه هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی کردیم و در این رویداد از محققان ایرانی خواسته شد که مدل تشخیصی بر اساس تصاویر MRI مغز برای یک نوع بیماری طراحی کنند.
فاتحی، بیماری مورد نظر در این رویداد را دمانس (زوال عقل) ذکر کرد و یادآور شد: در این چالش شرکتکنندگان با استفاده از دادههای موجود در تصاویر MRI گزارشهای تشخیصی خود را تنظیم کنند.
این متخصص رادیولوژی با بیان اینکه در اولین مسابقه هوش مصنوعی تصاویر پزشکی مورد استفاده مربوط به جامعه بیماران ایرانی بوده است، اظهار کرد: نمونههای مورد استفاده در این رویداد از دادههای موجود در بیوبانک آزمایشگاه ملی نقشهبرداری مغز استفاده شده است؛ چراکه برای اینکه ابزاری در هوش مصنوعی استفاده شود، باید از مراحل پالایش دادهها عبور کند تا دادهها قابل اتکا باشند و این دادههای قابل اتکا در این مسابقه از طریق دادههای بیوبانک تهیه شد.
، موضوع مسابقه ارزیابی هوشمند بیومارکرهای تصویری دمانس، طراحی الگوریتم هوش مصنوعی برای طبقهبندی خودکار ضایعات ماده سفید در بیماریهای تخریب کننده مغزی عنوان شده است و طی آن ۳۰۰ اسکن MRI مغز بدون کنتراست از سوی بیوبانک نقشهبرداری مغز ایران – آزمایشگاه ملی نقشهبرداری مغز (همراه با نشانهگذاری نمونهها توسط ۳ رادیولوژیست) در اختیار شرکتکنندگان قرار گرفت.
این مسابقه از سه مرحله تشکیل شده است. مرحله اول آن دسترسی به نمونههای آموزش همراه با برچسبهای بالینی است که این مرحله تا پایان مهر ماه ادامه داشت و در مرحله دوم دسترسی به نمونههای تست بدون برچسب بالینی به مدت ۱۰ روز از اول تا ۱۰ آبان ماه برگزار شد.
در مرحله سوم که مرحله حضوری است، همزمان با برگزاری همایش کاربردهای هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی که در روزهای ۱۲ و ۱۳ آبان ماه برگزار شد، برگزیدگان این مرحله در حضور داوران از طرحهای خود دفاع کردند.
بر اساس رای داوران مقالات برتر به این شرح است:
رتبه اول گلچهره احمدی و نجمه یوسفی از دانشگاه مجازی دانشگاه علوم پزشکی تهران
رتبه دوم مهدی یوسفزاده از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
رتبه سوم اشکان سلیمانی و سید شروین بنی کمالی از بخش تحقیق و توسعه یکی از شرکتهای فناور
جایزه تیمهای برتر اول تا سوم به ترتیب برابر با ۵، ۳ و ۲ میلیون تومان خواهد بود.
انتهای پیام
ثبت نظر