معاون حقوقی وزارت علوم از کشف تعدادی از پروندههای تخلف علمی در دانشگاهها خبر داد و گفت: پایان نامههای دوره کارشناسی ارشد بیشترین تخلفات علمی را دارند.
به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از ایسنا
، دکتر حسین سیمایی صراف در حاشیه نشست شورای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی که امروز در دانشگاه علامه طباطبایی در حال برگزاری است، در جمع خبرنگاران گزارشی از آخرین اقدامات وزارت علوم در برخورد با سایتها و موسسات فروش پایان نامه و همچنین تقلب علمی ارائه داد و گفت: در خصوص فعالیت بخشی از سایت "دیوار" که در حوزه فروش پایان نامه فعالیت میکرد مکاتباتی را با مراکز قضایی انجام دادیم و در خصوص فعالیت چند سایت دیگر نیز این اقدامات انجام شد خوشبختانه قاضی یکی از این سایتها را مسدود کرده است اما هنوز گزارش جدیدی در خصوص مسدود سازی سایت دیوار دریافت نکردهام و فکر نمیکنم این سایت مسدود شده باشد.
وی در ادامه همچنین تصریح کرد: در خصوص فعالیت موسسات در حوزه فعالیت علمی نیز بازپرس یک کارشناس تعیین کرده است تا این کارشناس گزارشهای وزارت علوم را در این حوزه راستی آزمایی کند و گزارش او به دادگاه ارسال شود. در حال حاضر هنوز آماری از تعداد موسسات متخلف در این حوزه را در اختیار نداریم.
معاون حقوقی وزارت علوم خاطر نشان کرد: وزارت علوم بعد ازچند ماه تلاش توانست با دستور قضایی با 25 موسسه متخلف در حوزه تقلبات علمی برخورد کند، ولی این کافی نیست و متاسفانه فرایندی که در قانون برای برخورد با این موسسات دیده شده است کار را در این زمینه طولانیتر میکند.
به گفتهی وی ما معتقد هستیم باید خود وزارت علوم به عنوان ضابط بتواند موسسات متخلف در حوزه علمی را تعطیل کند و پرونده آنها را به منظور تصمیم گیری به دادگاه ارسال کند. اما فرایندی که قانون در نظر گرفته است برعکس میباشد چرا که دادگاه باید مجوز لازم را برای برخورد به این موسسات به وزارت علوم ارائه دهد .
دکتر سیمایی صراف همچنین خاطر نشان کرد: ما در نشست امروز تلاش داریم قانون و آیین نامه مقابله با تخلفات علمی را از دیدگاه مسئولان دانشگاهی مورد بررسی قرار بدهیم و تاکنون درخصوص نهادهای اعمال کننده مجازات استفاده کنندگان از خدمت تقلبی صحبتهای زیادی شده است اما امروز هدف ما این است که ما مسئولیت روسای دانشگاهها در این زمینه را فهرست کنیم و از آنها بخواهیم از مهر ماه جاری این موضوع را به صورت جدی دنبال کنند.
وی همچنین از کشف اسامی تعدادی از متخلفان علمی توسط وزارت علوم خبر داد و گفت: ما این اسامی را به دانشگاهها فرستادیم و از آنها درخواست کردیم برای آنها پروندهای تشکیل دهند و پرونده آنها در هیاتهای تخلفات مورد بررسی قرار بگیرد تا در صورت اثبات بر حسب مورد با آنها برخورد شود.
وی تاکید کرد: 90 درصد پروندههای کشف شده از متخلفان علمی به دانشگاههای غیر دولتی مربوط میشود و 10 درصد آنها دولتی هستند.
دکتر سیمایی صراف همچنین در خصوص مجازات افراد استفاده کننده از تخلفات علمی نیز گفت: پروندههای کشف شده هنوز به رای نهایی نرسیده است تا بخواهیم مجازات تعیین کنیم. اما اگر تقلب ثابت شود قطعا آن مدرک لغو خواهد شد. حقوق و دستمزدهای آنها اگر بابت این مدرک دریافت میشود بازگردانده خواهد شد و یا اگر به خاطر آن مدرک پستی بالاتر دریافت کرده باشد از فرد متخلف گرفته خواهد شد.
معاون وزیر علوم در خصوص نحوه پیداکردن متخلفان علمی در دانشگاهها نیز گفت: این افراد بر اساس گزارشهای ارسالی و همچنین ضابطین خاصی که وزارت علوم در دانشگاهها تعیین کرده است، مشخص میشوند و وضعیت آنها به صورت نامحسوس بررسی میشود. ضمن این که خود دانشگاهها و اساتید نیز در خصوص تقلبی بودن پایان نامهها گزارش ارسال میکنند.
دکتر سیمایی صراف همچنین در خصوص راه اندازی سامانه ایرانداک به منظور پیشگیری از ورود تخلفات علمی نیز گفت: به نظر من اگر همه دانشگاهها اعم از دولت یو غیر دولتی به این سامانه بپیوندند، تخلفات علمی به راحتی قابل پیشگیری است البته این الزام برای همه دانشگاهها وجود دارد که قانون پیشگیری از تخلفات علمی را پیگیری کنند.
دکتر سیمایی تاکید کرد:بیشترین تخلفات علمی در پایان نامههای کارشناسی ارشد اتفاق میافتد و این تخلفات در تمامی رشتههای دانشگاهی اعم از فنی و علوم انسانی و غیره نیز وجود دارد .
انتهای پیام
برچسب ها
ثبت نظر