هشتمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی برنده خود را شناخت

هشتمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی برنده خود را شناخت

پس از انجام ۸۱۳ مناظره در مراحل مختلف هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران در نهایت عصر امروز تیم "تنقیح مناط" از دانشگاه علم و فرهنگ به عنوان تیم برگزیده نهایی انتخاب و معرفی شد.

سه شنبه 3 دی 1398 ساعت 5:21

به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از ایسنا 

 

، همزمان با برگزاری مراسم اختتامیه، مرحله نهایی رقابت‌های هشتمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان ایران عصر امروز (دوشنبه، ۲ دی) با حضور مسئولانی چون رئیس جهاد دانشگاهی، سخنگوی دولت، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و رییس سازمان اسناد و کتابخانه‌ی ملی برگزار شد.

در رقابت پایانی هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران تیم «گردون» از آذربایجان غربی در موضع موافق و تیم «تنقیح مناط» از دانشگاه علم و فرهنگ در موضع مخالف بر سر گزاره «راه حل مشکلات اقتصادی کشور توجه به ظرفیت داخلی و تولید باکیفیت است» با یکدیگر به رقابت و مناظره پرداختند.

در ابتدای این مناظره تیم گردون با تعریف مشکلات اقتصادی مثال‌های آن را این گونه عنوان کرد: فساد، فضای کسب و کار نامناسب، رکود تورمی، تورم مزمن، سیستم نامناسب.

این تیم پس از آن به تعریف ظرفیت داخلی پرداخت و اظهار کرد: ظرفیت‌های داخلی هر چه بزرگ‌تر باشد دولت کارآمدتر است. یکی از این ظرفیت‌ها پررنگ بودن نقش دولت در اقتصاد است. کشورهای پیشرفته مثل فرانسه، انگلیس و آمریکا مخارج دولتی را به بالای ۵۰درصد رسانده‌اند. از دیگر ظرفیت‌ها می‌توان به ظرفیت آبی‌ و خاکی و ظرفیت انسانی اشاره کرد. ما ظرفیت انسانی بزرگی داریم و می‌توانیم تولید علم کنیم. علاوه بر آن، بخشی از این ظرفیت انسانی شامل بخش ورزش هم می‌شود.

تیم «گردون» ادامه داد: با توجه به زنگوله‌ای شدن هرم جمعیت، می‌توان از این هرم استفاده کرد و موجب درآمدزایی شد.

تیم «تنقیح مناط» از دانشگاه علم و فرهنگ که در موضع مخالف گزاره به رقابت می‌پرداخت، در ابتدا گفت: ما در مورد ظرفیت داخلی ۱۰۰ صفحه نخست موتور جست‌وجوی گوگل را بررسی کردیم و از نظر ما مشکل اصلی اقتصاد و سیاست کشور، شکاف درون حاکمیتی است. یعنی عدم اجتماع دانشجویان برای اجرایی کردن هدفی خاص.

این تیم ادامه داد، اگر ۵۰ درصد از برنامه‌های توسعه تحقق یافته بود، در آن صورت برنامه توسعه مطلوب بود ولی وقتی درصدها پایین‌تر است، یعنی این برنامه مناسب نیست.

در ادامه مناظره تیم گردون به انتقاد از اظهارات تیم مقابل پرداخت و گفت: گوگل منبع مناسبی برای نتیجه‌گیری نیست، زیرا گوگل بر اساس جست‌وجوهای قبلی نتایج جست‌وجوی جدید را نشان می‌دهد. ظرفیت داخلی واژه وسیعی است که هر کس با توجه به ادراک خود آن را تعریف می‌کند.

تیم گردون افزود: این گزاره توجه به مکان و زمان ندارد و سیاسی نیست. بلکه اقتصادی است.

پس از آن تیم «تنقیح مناط» به مخالفت با گروه گردون پرداخت و اظهار کرد، منظور از کشور در گزاره، ایران است و نمی‌توان آن را به کشورهای دیگر نسبت داد و باید بگوییم ما به عنوان منبع به گوگل اتکا نکردیم.

این تیم ادامه داد، اگر می‌خواهیم مسائل اقتصادی حل شود، باید قوانین و دولت کارآمد شود و امکان فعالیت بخش خصوصی فراهم شود تا بخشی از مشکلات اقتصادی حل شود که این امر هم با اجتماع نخبگان محقق می‌شود.

در بخش سوم این مناظره تیم گردون ادامه داد، یکی از روش‌های ترویج اقتصاد بازارهای مالی مانند استارتاپ ها و فیوچرهاست. ما باید به زمینه‌هایی که در داخل وجود دارد، توجه کنیم.

تیم «تنقیح مناط» هم در بخش سوم مناظره نهایی اظهار کرد: شما تعریف «ظرفیت داخلی» را بسیار وسیع می‌دانید. در صورتی‌ که این تعریف به این اندازه گسترده نیست. اصلاحات اقتصادی زمانی ممکن می‌شود که یک عزم جدی برای توسعه به وجود آید.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 489

ثبت نظر

ارسال