"جف بزوس" رئیس آمازون و ثروتمندترین فرد حال حاضر دنیا، صد میلیون دلار از یک استارتاپ حوزه انرژی که قصد دارد از همجوشی هستهای به عنوان یک منبع انرژی پاک استفاده کند، حمایت کرد.
به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از ایسنا
و به نقل از آیای، شرکت "جنرال فیوژن" یک استارت آپ با هدف استفاده از همجوشی هستهای به عنوان یک منبع انرژی پاک است که تاکنون فقط ۶۵ میلیون دلار بودجه جمع آوری کرده بود و اکنون ۱۰۰ میلیون دلار از جانب "جف بزوس" حمایت شد.
"بزوس" یکی از سرمایه گذاران اولیه "جنرال فیوژن" است.
همچنین اعلام شده است که ۵۰ میلیون دلار از صندوق نوآوری استراتژیک کانادا گرفته شده است و تا به امروز بیش از ۲۰۰ میلیون دلار بودجه برای توسعه انرژی همجوشی هستهای جمع آوری شده است.
این بودجه برای ساخت و بهره برداری از کارخانه "Demonstration Fusion" و تأیید عملکرد فناوری "جنرال فیوژن" در نظر گرفته شده است.
"کریستوفر موری" مدیر اجرایی "جنرال فیوژن" در یک بیانیه مطبوعاتی ضمن اعلام بودجه گفت: جهان به همجوشی هستهای به عنوان یک مکمل لازم برای سایر فناوریها که در مجموع، آینده انرژی عاری از کربن را فراهم میکند، نگاه میکند. میزان سرمایه گذاریها گواه دیگری است که ذینفعان جهانی در تلاش برای تحقق این هدف متحد هستند. ما مفتخریم سرمایه گذاران با این بودجه اعتماد خود را به "جنرال فیوژن" نشان دادهاند.
شرکت "جنرال فیوژن" در میان شرکتهای نوپا یا استارتاپهایی قرار دارد که در حال ایجاد راههای جایگزین برای تولید انرژی پاک هستند و برای رسیدن به این هدف به همجوشی هستهای روی آوردهاند و در حال افزایش سرمایه هستند.
همجوشی هستهای یک فناوری جذاب است، زیرا برخلاف انرژی هستهای، هیچ زباله و پسماندی برجا نمیگذارد.
اما تبدیل آن به یک واقعیت تجاری، سالهاست که به دلیل هزینه گزاف تجاری سازی آن، محقق نشده است.
رآکتور "ITER" که یک رآکتور آزمایشی همجوشی در فرانسه است، با همکاری هفت کشور ساخته خواهد شد و تخمین زده شده است که ۶۵ میلیارد دلار هزینه داشته باشد.
همجوشی هستهای یا گداخت هستهای یا فیوژن(Fusion) فرایندی عکس عمل شکافت هستهای است. در فرایند همجوشی هستهای هستههای سبک مانند هیدروژن، دوتریوم و تریتیوم با یکدیگر همجوشی داده شده و هستههای سنگینتر و مقداری انرژی تولید میشود.
برای اینکه همجوشی امکانپذیر باشد هستههایی که در واکنش وارد میشوند باید دارای انرژی جنبشی کافی باشند تا بر میدان الکترواستاتیکی پیرامونشان فائق آیند؛ بنابراین دماهای وابسته به واکنشهای همجوشی فوقالعاده بالاست.
در سال ۱۹۵۲ اولین انفجار آزمایشی گرماهستهای باعث آزاد شدن مقدار زیادی انرژی کنترلنشده شد. این آزمایش نشان داد که اگر دمای یک گاز متشکل از ذرات باردار -پلاسما- با چگالی بالا تا حد ۵۰ میلیون درجه کلوین افزایش یابد، باعث ایجاد واکنش همجوشی هستهای در گاز یونیده میشود. پس از انفجار موفقیتآمیز بمب هیدروژنی جستجو برای آزاد کردن کنترل شده انرژی همجوشی شروع شد. گرمای همجوشی به مفهوم گرمای حاصله از همجوشی هستهای است.
همجوشی هستهای، واکنشی کاملاً برعکس شکافت هستهای است. به جای شکافتن اتمهای بزرگ به اتمهای کوچک، اتمهای کوچک به یکدیگر جوش داده میشوند تا اتمهای بزرگ بهوجود آیند. این واکنش انرژی خیلی زیادی آزاد میکند، چرا که طبق نظریه نسبیت خاص اینشتین، قسمتی از ماده این واکنش به انرژی تبدیل میشود. واقعیت این است که خارج از نیروگاههای همجوشی و در طبیعت، ما هر روز اثر این واکنش را احساس میکنیم. همجوشی هستهای همان چیزی است که در مرکز خورشید رخ میدهد. خورشید یک رآکتور عظیم همجوشی هستهای است. این ستاره هیدروژن را به عناصر سنگین تبدیل میکند و نور و گرمای حاصل از واکنش را برای ما که روی زمین هستیم، ارسال میکند.
انتهای پیام
ثبت نظر