کودکان حساس به تخم مرغ مراقب شوک واکسن آنفلوانزا باشند

کودکان حساس به تخم مرغ مراقب شوک واکسن آنفلوانزا باشند

دبیر علمی پانزدهمین کنگره اورژانس ها و بیماری های شایع طب کودکان، با اشاره به شیوه بیماری های ویروسی در فصل مدرسه، گفت: سرماخوردگی هم می تواند منجر به مرگ شود.

سه شنبه 9 مهر 1398 ساعت 20:20

به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از مهر 

 

به گزارش خبرنگار مهر، فرید ایمانزاده، صبح یکشنبه در نشست خبری پانزدهمین کنگره اورژانس ها و بیماری های شایع طب کودکان که قرار است از ۱۶ تا ۱۹ مهر ۹۸ در بیمارستان فوق تخصصی کودکان مفید برگزار شود، با اشاره به بازار آشفته مکمل ها در کشور، افزود: در حال حاضر شاهد هستیم، مکمل ها و ویتامین هایی برای کودکان مورد استفاده قرار می گیرد که خیلی برای رشد بچه ها مهم نیست.

وی با عنوان این مطلب که برخی همکاران از مواد موثره در مکمل ها چندان اطلاعاتی ندارند، گفت: ما تلاش می کنیم در کنگره امسال، به این موضوع بپردازیم و بگوییم مکمل هایی را تجویز کنند که به درد بچه بخورد.

دبیر علمی کنگره با اشاره به این موضوع که مصرف مکمل ها و ویتامین ها در کشور بیش از حد معمول است، افزود: ما باید بدانیم که کدام مکمل یا ویتامین به درد کودکان می خورد و بر همان اساس، تجویز مکمل و ویتامین داشته باشیم.

ایمانزاده در ادامه به چهار علامت اصلی اسهال، یبوست، درد شکم و استفراغ به عنوان عوامل مراجعه کودکان به مراکز درمانی، گفت: این بیماری ها همچنان شایع ترین بیماری هایی هستند که کودک با این علامت ها به اورژانس یا مطب می رود.

رئیس بیمارستان فوق تخصصی کودکان مفید، در ارتباط با تفاوت سرماخوردگی و آنفلوانزا، اظهار داشت: این دو بیماری با یکدیگر تفاوت دارند، اما سرماخوردگی هم می تواند به بیماری خطرناک تبدیل شود، اگر مراقب نباشیم.

وی ادامه داد: یک سرماخوردگی ساده اگر به درستی مراقبت نشود، می تواند به قلب بزند و حتی منجر به مرگ شود و ما مواردی از این مرگ و میرها را داشته ایم. از همین رو، نباید در مورد سرماخوردگی، ساه انگاری شود. بلکه می بایست با مصرف زیاد مایعات و استراحت کامل، سرماخوردگی را کنترل کرد و جلوی انتشار ویروس در بدن و به افراد دیگر را گرفت.

ایمانزاده با عنوان این مطلب که واکسن آنفلوانزا برای سرماخوردگی نیست، افزود: سرماخوردگی یک نوع رینو ویروس است که قسمت های فوقانی دستگاه تنفسی را درگیر می کند. اما، آنفلوانزا، انواع مختلفی دارد که تمام بدن را درگیر ساخته و حتی منجر به مرگ هم می شود. در حالی که در سرماخوردگی، این اتفاق به ندرت رخ می دهد.

وی گفت: ویروس آنفلوانزا با زدن واکسن کنترل نمی شود، چون انواع آنفلوانزا وجود دارد که ممکن است واکسنی که زده ایم برای آن نوع آنفلوانزا نباشد.

ایمانزاده در ارتباط با حساسیت هایی که برخی افراد نسبت به واکسن آنفلوانزا دارند، افزود: کودکانی که به تخم مرغ آلرژی و حساسیت دارند، باید مراقب باشند که واکسن آنفلوانزا می تواند به آنها شوک وارد کند. زیرا، واکسن آنفلوانزا، ویروس زنده است که به بدن تزریق می شود. ممکن است با داروهایی که فرد استفاده می کند، این ویروس قوی شود. 

وی گفت: افرادی که ایمنی بدن آنها ضعیف است و یا اینکه از داروهای سیستم ایمنی بدن استفاده می کنند، باید مراقب باشند و حتی الامکان واکسن آنفلوانزا را در محیط بیمارستانی و یا اورژانس بزنند، که در صورت بروز مشکل، بتوان اقدامات درمانی لازم را انجام داد.

کد خبر 4731700
حبیب احسنی پور
تعداد بازدید : 525

ثبت نظر

ارسال