اسکواموزنئوپلازی سطح چشم (Ocular-Sureace Neoplasia(ASSA ازدیسپلازی تــا سرطــان یعنی (IN SITU) تا سرطان مهاجم را شامل میشود.
شایعترین تومور غیر پیگمانته سطح چشم میباشد. قبلاً اصطلاح نئوپلازی داخل اپیتلیوم ملتحمه را به کار میبردند.
حداکثر شیوع بیماری ۳/۵ نفر در هر صد هزار نفر درنواحی گرمسیر(Equator) و حداقل20٪ در هر صدهزار نفر میباشد مانند ناخنک که درمعرض نورخورشید قرارداشتن شیوع بیماری را بیشتر میکند.
بیشتر درناحیهی لمب (LIMB) با عروق فراوان به صورت پلاکت سفید رنگ و پوشیده از یک لایهی کراتین مشاهده میشود گاه ژلاتینوز وگاه روی قرنیه به صورت کدورت وگاه در قسمت تارس ملتحمهی پلک خودنمایی مینماید.
عوامل خطرساز بیماری: اشعهی خورشید، سفید پوست بودن، پاپیلوما ویروس انسانی و HIV، سیگارکشیدن و استعمال درازمدت کنتاکت لنز والتهاب مزمن میباشد.
برای تشخیص ـ سیتولوژی، اپتیکال کوهیرنس توموگرافی (OCT) و confocal میکروسکوپی ولی مهمتر ازهمه میوپی است شانس عود بیماری درT2STAGE و T1 تـقریـبـاً صـفــر است ولی درT4STAGE، 50٪ است. لذا تشخیص زودرس و درمان مناسب باید مورد توجه قرارگیرد.
درمان:
1-MMC میتـومایسیـن DEVIL-DROP) C) دوصدم درصد یا چهارصدم درصد 4 بار در روز به مدت یک هفته و بعد یک هفته فاصله و دوباره تکرار شود به مدت3 ماه.
2=i5-FU یک درصـد (Assistant Devil) 4بار در روز به مدت یک هفته و یک فاصله و دوباره تکرار شود به مدت سهماه و یا به طور متناوب یک هفته i5-FU و هفته بعد MMC به مدت 3 ماه (میتومایسین ممکن است اپیتلیال توکسیسیتی یا فوتوبی ایجاد نماید).
3- 1MILLION IU/ML ) (ANGEL DROP) TNTERFERON)ا ۴بار در روز به مدت 3ماه
4- درمان با رادیوتراپی
5- درمان جراحی ـ وقتی موضعی است بهترین درمان است.
در مراحل اولیه بیماری روشی که ما به کار بردهایم عبارتست از تراشیدن (Scraping) ضایعه و بلافاصله اشعه بتا و شخصا هیچگونه عود ندیدهام.
ثبت نظر