تماس با آلودگیهوای مرتبط با ترافیک درسالهای اولیهی زندگی با بیشفعالی مرتبط است. طبق نتایج پژوهشجدید انجام شده در دانشگاه سین سیناتی (UC)و مرکز طبی بیمارستان کودکان سین سیناتی تماس با آلودگی هوای مرتبط با ترافیک دراوایل زندگی به طورقابل توجه با امتیاز بالاتر بیش فعالی درسن 7 سالگی همراه است.
نتایج این پژوهش به صورتی مشروح درنشریهی معتبر Environ Mental Health Perspective به چاپ رسیده است. این نشریه توسط انستیتوی ملی علوم بهداشت محیطی انتشار مییابد. این انستیتو، از زیر مجموعههای انستیتوهای ملی بهداشت (NIH) است.
این پژوهش با همکاری اعضای بخش بهداشت محیط کالج پزشکی UC و بیمارستان کودکان سینسیناتی انجام شده است. درمورد آثار بالقوهی آلودگی هوای مرتبط با ترافیک بر مغز درحال رشد نگرانیهایی وجود دارد و به علت محدود بودن بررسیهای محیط شناسیک، تأثیر این آلودگی به قدر کافی درک نشده است.
با اطلاعات موجود، بررسی حاضر بزرگترین همنوای آیندهنگر با طولانیترین مدت پیگیری است که طی آن تماس با آلودگیهوای مرتبط با ترافیک دراوایل زندگی و پیامدهای عصبی رفتاری آن درسنین دبستان مورد تحقیق قرار گرفته است. دانشمندان معتقدند که تماس با انواع مواد سمی دراوایل زندگی درایجاد مشکلات درسالهای آینده با اهمیت است.
گروه محققان دادههای آلودگی هوای مرتـبــط بــا ترافیـک trafficrelated air pollution (باکوتهنوشتTRAP ) را از بررسی آلرژی دوران کودکی سین سیناتی و آلودگی هوا (CCAAPS) گردآوری کردند که یک بررسی محیط شناسیک دراز مدت بود و به ارزیابی آثار ذرات ترافیک برسلامت تنفسی دوران کودکی و ایجاد آلرژی پرداخته بود. شرکت کنندگان در بررسی، نوزادان منطقهی سینسینانی بزرگ از 2001 تا 2003 بوده و براساس سابقهی خانوادگی ومحل اقامت در نزدیکی یا دور از بزرگراه اصلی یا جادهی اتوبوسرو انتخاب شده بودند.
کودکان از شیرخواری تا سن7 سالگی پیگیری شدند. دراین سن، والدین دومین ویراست سیستم سنجش رفتاری(2-BASC) را تکمیل کردند. طی این سیستم نابسامانی نقص توجه بیش فعالی attention deficit hyperactivity disorder(باکوته نوشت ADHD)و نشانههای مرتبط ازجمله مشکلات توجه، پرخاشگری، مشکلات سلوک و رفتار غیرمعمول ارزشیابی میشد. ازتعداد 762 کودکی که درآغاز در بررسی شرکت داده شدند، درسن 7 سالگی، تعداد 576 نفر درآنالیز نهایی شرکت داشتند.
نتایج نشان داد کودکانی که درسال اول زندگی درتماس با بالاترین سه مورد TRAP بودهاند، در7سالگی دارای امتیاز بیشفعالی درحدود «درمعرض خطر» بودهاند. گسترهی «درمعرض خطر» برای بیشفعالی درکودکان به این معناست که لازم است این کودکان با دقت پایش شوند زیرا در معرض خطر ایجاد نشانههایی هستند که ازنظر بالینی مهم است.
ارتباط میان رفتارهای بیش فعالی وآلودگیهوای مرتبط با ترافیک را میتوان با چند مکانیسم زیست شناسیک توجیه کرد. ازجملهی این مکانیسمها میتوان باریک شدن عروق خونی در بدن و توکسیسیتهی قشر فرونتال مغز را نام برد.
شایان ذکر آنکه بالاتر بودن میزان تماس با آلودگی هوا با افزایش قابل توجه بیش فعالی فقط درمیان کودکانی ارتباط دارد که مادرانشان بیش از سطح دبیرستان درس خواندهاند. این مادران ممکن است انتظار پیشرفت بالاتری داشته باشند که برگزارش والدین درمورد نگرانی از رفتار کودکان تأثیر گذاشته است.
رابطهی مشاهده شده میان آلودگی هوای مرتبط با ترافیک و بیش فعالی ممکن است دارای آثار دوردست بر سلامت عامه باشد، با این تذکر که نتایج بررسیهای انجام شده نشان داده است که قریب11٪ ازجمعیت آمریکا در 100متری بزرگراههای 4 بانده زندگی میکنند و40٪ کودکان به مدارسی میروند که فقط 400 متر از بزرگراه اصلی فاصله دارد.
آلودگی هوای مرتبط با ترافیک یکی از عوامل بسیار مهم همراه تغییرات در رشد عصبی است ولی عاملی است که بالقوه قابل پیشگیری است.
ثبت نظر