1ـ کلیات
1ـ1ـ تخلیه نسبی:
دراین نوع تخلیهی بیماران، مصدومان، پرسنل ومنابع در داخل بیمارستان جابجا میشوند، این نوع تخلیه ممکن است در دو سطح انجام گیرد:
الف) افقی:
بهعنوان اولین واکنش، بیماران به سمتی دورتر ازمخاطره منتقل میشوند.
ب ) عمودی:
جابجا کردن بیماران به مکان امنتری درطبقات دیگر بیمارستان و یا خارج از فضای بیمارستان. این نوع تخلیه به علت نیاز به استفاده ازراه پله وجابجایی بیماران بستری مشکلتر است.
2ـ1ـ تخلیه کامل:
در این نوع تخلیهی بیماران، مصدومان، پرسنل ومنابع بهخارج از بیمارستان، بیمارستانی دیگر و یا محلهای از پیشتعیین شده منتقل میشوند. دراین نوع تخلیه، پرسنل و پزشکان، بیماران را درمسیر اسکورت میکنند، تخلیهی بیمارستان باید ازطبقات فوقانی بهسمت پایین آغاز شود چون درصورت سرعت گرفتن سانحه تسریع تخلیه در طبقات پایین،راحتتر صورت میگیرد.
2ـ دستورالعملها
1ـ دستور تخلیهی بیمارستان باید توسط فرمانده حادثهی بیمارستان و با هماهنگی با دیگر اعضای مرکز عملیات اضطراری صادر شود.
2ـ تصمیمدرمورد تخلیهی بیمارستان براساس اطلاعات زیر اتخاذ میشود:
الف) ارزیابی وضعیت سازه و تأسیسات بیمارستان
ب) ارزیابی امکان تداوم خدمات پزشکی در بیمارستان
ج) امنیت بیشتر محلی که بیمارستان به آنجا منتقل میشود.
3ـ بیمارستان باید آلارمها وکدهای مشخصی را برای آغاز تخلیه توسط بخشهای مختلف تعریف و تمام پرسنل را با دستورالعملهای استانداردی که باید با شنیدن کدهای مربوطه به اجرا در آورند، آشنا کند.
4ـ تخلیه باید از مخاطره آمیزترین بخشهای بیمارستان (نزدیکترین مکانها به سانحه و دورترین مکانها از خروجیهای بیمارستان) آغاز شود.
5ـ نزدیکترین یا امنترین خروجیها باید برای تخلیهی بیمارستان انتخاب شوند.
6ـ ترتیب تخلیهی بیماران باید به ترتیب زیر باشد:
الف ـ بیمارانی که درمعرض خطر فوری قراردارند.
ب ـ بیماران متحرک
ج ـ بیماران نیمه متحرک
د - بیماران غیر متحرک
7ـ تمامی دربها باید بسته شوند و در صورتیکه زمان کافی دراختیار باشد، جریان اکسیژن، آب، برق و گاز باید قبل از ترک بیمارستان قطع شوند.
8ـ درتخلیه نباید ازآسانسور استفاده شود.
9ـ اطلاعات مربوط به تخلیه شامل زمان تخلیه، روش تخلیه، فهرست بیماران، مقصد تخلیه و فعالیتهای انجام گرفته در این رابطه باید همگی ثبت شوند.
10ـ اطلاعات و مدارک بیماران شامل مدارک شخصی و پروندههای پزشکی آنها باید همراه هر بیمار جابجا شود.
11ـ تمهیدات لازم جهت انتقال تجهیزات وامکانات حمایتی چون داروها، غذا ،آب و اقلام درمانی دیگر به هنگام تخلیه باید دربرنامهی تخلیه لحاظ شود.
12ـ مسیرهای تخلیه و مسیرهای جانشین دربرنامه برای انتخاب سریعترین و امنترین مسیرها جهت انتقال بیماران و منابع باید تعیین شوند.
13ـ تمهیدات لازم جهت تماس با بستگان بیماران و اطلاع رسانی درمورد وضعیت سلامت ومحل جدیدی که به آنجا منتقل شدهاند، باید در برنامه لحاظ گردد.
ب) ورود مجدد
1ـ زمانیکه بیمارستان تخلیه میشود دستورالعملهایی باید برای بازگشایی مجدد بیمارستان و ورود مجدد پرسنل وبیماران به آن طراحی شود.
2ـ فرد مسوول که همان فرماندهیحادثهی بیمارستانی است، مسوول صدور مجوز برای بازگشایی بیمارستان میباشد.
3ـ شیوهیجابجایی و نقلوانتقال بیماران، پرسنل، مدارک پزشکی و منابع دیگر به بیمارستان باید مشخص شود.
ثبت نظر