نتایج یک بررسی جدید که بهصورتonline درنشریهی روماتولوژی انتشار یافته حاکی از آن است که هرچه نسبت میان انگشت سبابهی (2D) شخص و انگشت خنصر یا حلقهی (4D) کمتر باشد، احتمال ایجاد استئوآرتریت زانوان بیشتر بوده و نیاز به تعویض کامل مفصل وجود دارد.
استئوآرتریت (OA) یکی ازمشکلات اصلی بهداشت عامه است و به ناتوانی قابل توجه زانوان و هیپ میانجامد. تصور میشود عوامل هورمونی در این زمینه نقش دارند وهمین امر سبب ایجاد اختلاف کاملاً مستند فراوانی OA در آقایان و خانمها است.
نتایج بررسیهای مردمشناسیک حاکی ازآن بود که در زمینهی نسبت طول انگشتان سبابه و حلقه (که بهصورت 4D:2D نمایش داده میشود) از اختلافهای جنسی همیشگی است و آقایان بهطور متوسط 4D:2D کمتر از خانمها دارند. هدف از انجام این بررسی تازه آن بود که مشخص شود آیا نسبت4D:2D با خطر OA شدید زانو و هیپ همراه است که مستلزم تعویض کــامل مفصل بــــاشد. این بررسی در یک همنوای بزرگ انجـام شد.
پژوهشگران دست 14511 شرکتکنندهی میانسال و سالمند را طی بررسی همنوای مشترک ملبورن به دست آورده و به نسبت 4D:2D توجه کردند. میزان انجام کامل تعویض زانو وتعویض توتال هیپ درفاصلهی 2001تا2011 از طریق پیوند با ثبت ملی تعویض مفصل جامعهی ارتوپدی استرالیا بهدست آمد.
در بیشاز متوسط ۱۰/۵ سال پیگیری، در580 شرکتکننده، تعویض کامل زانو و 499 تعویض کامل هیپ به خاطر OA انجام شد. نسبت پایینتر 4D:2D با میزان بالاتر تعویض کامل زانو همراه بود حال آنکه مدرکی واضح درمورد پیوند میان 4D:2D و تعویض کامل هیپ موجود نبود. وقتی این نسبت در دو دست راست و چپ مشاهده شد یا به طور متوسط در نظر گرفته شد، این مورد وجود داشت ولی احتمال با دست راست قویتر بود.
در830 شرکتکننده انگشتان و خاصههایی موجود بود که بر اعتبار اندازهگیریها تأثیر میکرد و بهاینجهت از آنالیز حساسیت بعدی حذف شدند. درمیان 13681 شرکتکننده، تعداد 524 تعویض کامل زانو و 545 تعویض کامل هیپ وجود داشت. همچنین 4D:2D پایینتر با میزان شیوع بالاتر تعویض کامل زانو همراه بود. همچنین مدرک قابلتوجه پیوند میان 4D:2D و تعویض کامل هیپ موجود نبود.
ثبت نظر