تحقیق جدیدی که در گردهمایی سالانه آکادمی جراحان ارتوپدی آمریکا (AAOS) در نشست سالانهی ۲۰۱۵ ارائهشد وابستگی به نیکوتین، چاقی مفرط، سوءمصرف الکل و اختلالات افسردگی را عوامل خطر کمردرد میداند که بهعنوان مشکلی شایع منجر به ناتوانی، ازدستدادن کار، هزینههای بالای پزشکی و کاهش کیفیت زندگی میشود.
طبق بررسی موسسه ملی سلامت درسال ۲۰۱۳ توسط مراکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC) آمریکا، حدود یکسوم بزرگسالان در آمریکا از کمردرد در سه ماه گذشته شکایت داشتند. برای بسیاری از بزرگسالان کمردرد عارضهای ناتوانکننده و مزمن است. تعیین عوامل اصلاحکنندهی خطر کمردرد میتواند به حذف یا کاهش هزینههای مالی و احساسی این مشکل کمک کند.
محققان یافتههای الکترونیک ثبت شده مربوط به بیشاز 26میلیون بیمار را از 13سیستم مراقبت بهداشتی در سراسر آمریکا شامل ۱/۲میلیون بیمار با تشخیص کمردرد (تقریباً حدود ۴/۵۴درصد موارد ثبتشده از بیماران) مرور کردند.
یافتههای این مطالعه نشانداد ۱۹/۳درصد بیمارانی که از یک مشکل افسردگی رنج میبردند و ۱۶/۷۵درصد بیماران مبتلا به چاقی مفرط (BMI>30kg/m2)،
۱۶/۵۳درصد بیماران وابسته به نیکوتین و ۱۴/۶۶درصد از افراد مبتلا به سوءمصرف الکل کمردرد را گزارش کردند. بیماران دچار وابستگی به نیکوتین، چاقی مفرط، اختلالات افسردگی و سوءمصرف الکل ازنظر آماری بهترتیب خطر نسبی: ۴/۴۸۹، ۶/۰۰۷، ۵/۵۱۱ و ۳/۳۲۶ برای کمردرد در مقایسه با سایر بیماران داشتند.
بهگفتهی دکتر اسکات شموری سرپرست نویسندگان مقاله و جراح ارتوپد «این مطالعه از یک پایگاه اطلاعاتی الکترونیک برای شناسایی عوامل خطر قابل اصلاح، چاقیمفرط، اختلالات افسردگی، مصرف الکل و تنباکو، در بیماران مبتلا به کمردرد استفاده کرد». «این یافتهها امکان ارائه مشاوره بهتر و پیگیری دقیقتر بیماران در معرض خطر بالا را برای پزشکان فراهم مینماید».
Ref: AAOS Annual Meeting 27 March 2015
ثبت نظر