محققان موسسهی خدمات پیشگیری بیماریها در آمریکا (USPSTF) اظهار میدارند که پیشنهاد مفیدبودن انجام تستهای غربالگری در افراد بدونعلامت اختلالات عملکرد تیروئید (Thyroid dysfunction)، نیاز به مطالعات بیشتر و دقیقتری دارد.
برطبق مطالعات جامع و وسیــع این گروه که اخیراً در نشریــهی (Annals of Internal Medicine) بهچاپ رسیده است، تخمینزده میشود که 5%زنان و 3% مردان در جامعهی آمریکا دارای اختلالات عملکرد تیروئید تشخیص داده نشده میباشند و حدود ۰/۵٪ کل افراد جامعه که به بیماری آشکار ولی تشخیص داده نشدهی تیروئید مبتلا میباشند (ovent undiagnosed thyroid disease) انجام غربالگری تیروئید میتواند کسانی که نیاز به درمان دارند را مشخص نماید که این کار باعث پیشگیری از بسیاری بیماریها و عوارض آنها در آینده مثل، بیماریهای عروق کرونر(CAD)، نارسایی احتقانی قلب (CHF)، فیبریلاسیون دهلیزی (A.F) و کاهش تراکم استخوان و بروز شکستگیها (denased bone density & frctures) گردد. درسال2004 موسسهی خدمات پیشگیری بیماریها در آمریکا (USPSTF) شواهد کافی جهت توصیه انجام یا عدم انجام غربالگری تیروئید در افرادی که نشانهای از بیماری تیروئید نداشتند، دردست نداشت لذا تأکیدی بر انجام یا رد آن نداشت.
محققان تعداد زیادی از مطالعات تصادفی کنترلشده (randomized controlled trials) و مطالعات مشاهدهگر (observational studies) که روی غربالگری و بیماریهای تیروئید انجام گرفته بود مورد بازنگری وسیع قراردادند تا به یک توصیهی روزآمد درمورد غربالگری تیروئید دستیابند و بتواند آن را توصیه کنند. آنها به این نکتهی مهم پیبردند که در مطالعات انجام شدهی فوق، در هیچ یک از آنان بهطور مستقیم به سود و زیان انجام یا عدم انجام غربالگری پرداخته نشده، درحالیکه انجام تستهای غربالگری میتواند بیماران با علائم هنوز آشکار نشده (Sub clinical) و یا بیماری آشکار تشخیص داده نشده (undiagnosed overt thyroid disease) تیروئید را بیابد تا بهموقع تحتدرمان قرارگیرند و برای درک تأثیرات این درمانهای زودرس تحقیقات ادامه دارد.
درحالحاضر محققان درحال آمادهسازی پیشنویس بیانیهی توصیههای روزآمد برای انجام غربالگری اختلالات عملکرد تیروئید میباشند که برای USPSTF ارسال نمایند که ازطریق این موسسه برای همگان اطلاعرسانی انجام گردد.
American College of Physician 27 Oct.2014
ثبت نظر