دولت کمترین تردیدی برای استمرار طرح تحول سلامت ندارد
1398/06/25
معاون اول رییس جمهوربا اشاره به شرایط سخت بودجه‌ای دولت و تلاش‌های آمریکا برای ایجاد محدودیت بر سر راه خدمات درمانی و پزشکی به مردم ایران، گفت: دولت تردیدی برای استمرار طرح تحول سلامت ندارد.
دولت کمترین تردیدی برای استمرار طرح تحول سلامت ندارد

به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از مهر 

 

به گزارش خبرگزاری مهر، اسحاق جهانگیری عصر امروز (دوشنبه) در مراسم چهل و چهارمین سالروز تاسیس اورژانس پیش بیمارستانی اظهار داشت: تأمین دارو یکی از مهمترین نیازهای پیش روی کشور است که آمریکا برخلاف ادعاهای خود از هر روشی استفاده می کند تا در روند تأمین داروی مردم ایران اخلال کند اما به فضل الهی تاکنون موفق شده ایم داروی مورد نیاز کشور را تأمین کنیم.

وی افزود: در حال حاضر ۹۷ درصد داروی مورد نیاز کشور در داخل تولید می شود و با وجود اینکه محدودیت منابع ارزی وجود دارد اما دولت تلاش کرده است که ارز مورد نیاز برای ۳ درصد داروهایی که از خارج وارد می شود نیز تأمین شود تا هیچ گونه کمبودی در بخش دارو وجود نداشته باشد.

جهانگیری در ادامه سخنان خود کارکنان اورژانس را انسان هایی شریف، ایثارگر، شجاع و خدوم توصیف کرد و گفت: اورژانس در سخت ترین لحظات در کنار مردم کشور قرار دارد که امیدوارم خدمات این سازمان روز به روز بهتر شود.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: در زمان بروز حوادث مختلف و در لحظاتی که مردم دچار گرفتاری های ناشی از بیماری و حوادث می شوند، اولین دلگرمی آنها این است که با سازمان اورژانس تماس بگیرند تا کارکنان خدوم این سازمان به فریادشان برسند.

وی اضافه کرد: کارکنان اورژانس در اولین لحظات سختی ها با برخوردهای انسان دوستانه به فریاد حادثه دیدگان می رسد و موجب تقویت روحیه آنها می شوند.

جهانگیری با اشاره به اینکه انتظار مردم هر کشوری این است که گروه های امداد و نجات در لحظات سخت و در زمان وقوع حوادث در کنارشان باشند، اظهار داشت: اگر اورژانس، گروه های امداد و نجات و دستگاه های مسئول در لحظه حادثه به موقع حضور پیدا کنند و خدمات لازم را به حادثه دیدگان ارائه دهند، اعتماد مردم به کارآمدی نظام و کشورشان افزایش یافته و موجب تقویت سرمایه اجتماعی که مهمترین سرمایه هر کشوری است، خواهد شد.

معاون اول رییس جمهور خطاب به پرسنل سازمان اورژانس گفت: به شما تبریک می گویم که خداوند این توفیق را به شما عطا کرده که مورد اعتماد مردم هستید که این بزرگترین سرمایه ای است که در اختیارتان قرار دارد.

وی با یادآوری اینکه پس از وقوع حوادث، مسئولیت اصلی برای کمک به حادثه دیدگان بر عهده اورژانس، بیمارستان ها و مراکز درمانی است، تصریح کرد: علاوه بر تلاش برای کمک به حادثه دیدگان پس از وقوع حوادث، باید به دنبال راهکارهایی برای پیشگیری از وقوع حوادث نیز باشیم که با توجه به آمارهای رسمی سازمان اورژانس که علت تلفات ناشی از وقوع هر نوع حادثه را مشخص کرده است، به خوبی مشخص می شود که برای برون رفت از تلفات ناشی از حوادث باید در کدامیک از بخش ها تمرکز کرده و برای پیشگیری سرمایه گذاری کنیم.

جهانگیری با تاکید بر اینکه حفظ جان و سلامت مردم اولین و مهمترین وظیفه هر نظام و دستگاهی است، خاطر نشان کرد: حفظ جان و سلامت مردم یک وظیفه جدی و مورد تفاهم همه دستگاه های کشور است که باید با جدیت مورد توجه قرار گیرد.

معاون اول رییس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه براساس آمارها بیشترین تلفات در کشور ناشی از حوادث رانندگی و جاده ای در داخل و خارج شهرها است، افزود: زمانی آمار تلفات جاده ای به ۲۷ هزار نفر در سال رسیده بود اما خوشبختانه با همت و تلاش های گسترده ای که صورت گرفت و با به صحنه آمدن همه دستگاه های مسئول نظیر پلیس، راهداری و بخش درمانی، شاهد روند کاهشی تلفات جاده ای در سال گذشته بودیم به گونه ای که این عدد به ۱۷ هزار نفر رسید.

وی افزود: علاوه بر ۱۷ هزار تلفات انسانی، چند برابر این عدد دچار صدمات جسمانی می شوند که لازم است برای به حداقل رساندن این میزان از تلفات جانی و صدمات جسمانی برنامه ریزی دقیقی انجام شود.

جهانگیری با اشاره به گزارش رییس پلیس راهور ناجا در خصوص برنامه ریزی برای کاهش تلفات جاده ای گفت: خوشبختانه برنامه ای تهیه شده که تا یکسال آینده به میزان ۲ هزار نفر از تلفات جاده ای کاسته شود که از همه دستگاه های مسئول خواسته ام هماهنگی و همراهی لازم را برای تحقق این برنامه انجام دهند.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه حدود ۵۲ درصد از تلفات در حوادث در حین حادثه اتفاق می افتد و حدود ۴۰ درصد از تلفات نیز در مسیر بیمارستان رخ می دهد، گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید برای پیشگیری از تلفاتی که در مسیر بیمارستان رخ می دهد برنامه ریزی و هدف گذاری دقیقی انجام دهد تا شاهد کاهش تلفات در این بخش باشیم.

وی با تاکید بر اهمیت آموزش و ارتقاء فرهنگ رانندگی شهروندان گفت: ممکن است مردم گاهی از سخت گیری های پلیس راهنمایی و رانندگی دلخور شوند اما رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی و سخت گیری های پلیس صرفاً‌ به خاطر حفظ جان و سلامت مردم است.

جهانگیری همچنین با اشاره به اینکه بخشی از حوادث و تلفات جاده ای ناشی از نقاط حادثه خیز جاده ها است، تصریح کرد: هر سال با بررسی و برنامه ریزی های دقیق این نقاط حادثه خیز شناسایی و برطرف می شود که امیدوارم روند اصلاح این نقاط با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند.

معاون اول رییس جمهور رعایت نکات ایمنی در تولید خودرو را از ضرورت های مهم برای پیشگیری از تلفات ناشی از تصادفات برشمرد و اظهار داشت: این موضوع باید با جدیت مورد توجه قرار گیرد و به هیچ عنوان نباید در خصوص ایمنی وسایل نقلیه مماشاتی صورت گیرد.

وی با ذکر خاطره ای از دوران تصدی وزارت صنایع و صدور دستور توقف خط تولید پیکان، گفت: برای اتخاذ این تصمیم اگرچه فضاسازی هایی انجام شد اما باورم این بود که همان طور که خود حاضر نیستم خانواده ام را در خودرویی که از ایمنی کافی برخوردار نیست سوار کنم، وظیفه دارم اجازه ندهم که خانواده های دیگر نیز از خودروی نامناسب استفاده کنند.

جهانگیری با تاکید بر اینکه دولت موضوع آلایندگی شهرها و حفظ محیط زیست را به طور جدی در دستور کار خود قرار داده است، بر ضرورت شناسایی عوامل ایجاد بیماری های قلبی و تنفسی و رفع این عوامل تاکید کرد و گفت: دولت با اتخاذ راهکارهایی نظیر عرضه بنزین و گازوئیل با استانداردهای بالا در شهرهای بزرگ کشور، آلایندگی را به میزان چشمگیری کاهش داده و معتقد هستیم باید با حساسیت جدی مسائل زیست محیطی، تغذیه مردم و سایر عوامل ایجاد بیماری ها را دنبال کنیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه سال ۱۳۵۴ اورژانس کشور با ۴ پایگاه فعالیت خود را آغاز کرد، گفت: امروز با گسترده شدن خدمات سازمان اورژانس، اورژانس ایران جزو قوی ترین اورژانس های منطقه است.

نمکی با اشاره به برنامه های آتی برای ارتقا و بهبود خدمات سازمان اورژانس کشور خاطر نشان کرد: هوشمند سازی روز افزون اروژانس کشور و افزایش مشارکت بین بخشی در خدمت رسانی به مردم جزو برنامه های آتی این وزارتخانه است.

وی با بیان اینکه برای نخستین بار قرار است تکنسین فوریت های پزشکی زن در اورژانس کشور تربیت شود گفت: برای بهبود و ارتقاء خدمات راهی جز مردم نهاد کردن و جامعه محور کردن خدمات نداریم و به زودی قرار است طرح هر خانه یک پایگاه سلامت را آغاز کنیم.

رییس سازمان اورژانس کشور هم در این مراسم از فعالیت دو سامانه این سازمان در سطح جهانی برای مدیریت درمان سکته های قلبی و مغزی خبر داد و گفت: در حال حاضر سازمان اورژانس از ۴۴ فروند بالگرد امداد برخوردار است و تفاهم نامه ای با کشور آلمان برای انتقال تجربیات به امضا رسیده است.

در این مراسم با حضور معاون اول رییس جمهور از خانواده های شهیدان اورژانس ستار کاویانی، رسول طاهری و حمید احمدی قدردانی شد و رییس پلیس راه کشور، ‌رییس پلیس راهور ناجا، نماینده سازمان بهداشت جهانی به پاس خدمات و حمایت های این سازمان در جریان سیل اخیر کشور و نیز تعدادی از پرسنل اورژانس مورد تقدیر قرار گرفتند و به تعدادی از پرسنل اورژانس نیز به دست معاون اول رییس جمهور درجه اهدا شد.

در بخش دیگری از این مراسم نیز معاون اول رییس جمهور از طریق ارتباط زنده تلویزیونی با استان های کرمان، قزوین، کردستان، گیلان، اردبیل و فارس فرمان رونمایی از برخی طرح ها و پروژه های سازمان اورژانس در شهرستان های مختلف این استان ها را صادر کرد.

کد خبر 4720354
جواد بخشی الموتی
آلودگی هوا چه آسیب‌هایی به مغز می‌رساند ؟
آلودگی هوا چه آسیب‌هایی به مغز می‌رساند ؟

در سال 2020، نشریه Lancet آلودگی هوا را به عنوان یکی از عوامل اصلیِ ابتلا به زوال عقل به رسمیت شناخت.

مطالب بیشتر
مردانگی سمی چیست ؟
مردانگی سمی چیست ؟

طبق ارزش‌های سنتی در تعریف مردانگی سمی، هر مردی که به اندازه کافی این ویژگی‌ها را از خود نشان نمی‌دهد، به‌عنوان «مرد واقعی» شناخته نمی‌شود.

مطالب بیشتر
باورهای نادرست درمورد قاعدگی
باورهای نادرست درمورد قاعدگی

حدود نیمی از جمعیت جهان را بانوان تشکیل داده‌اند و به این معنا که همین تعداد چرخۀ قاعدگی را درحال تجربه هستند ، پشت‌سر گذاشته و یا در پیش خواهند داشت . با این حال باورهای نادرست و افسانه‌وار در مورد این فرآیند بیولوژیکی هنوز فراوان است.

مطالب بیشتر
احتمال خطر آسیب به عصب بینایی توسط اوزمپیک
احتمال خطر آسیب به عصب بینایی توسط اوزمپیک

این مطالعه بر روی یک گروه کوچک‌تر و خاص‌تر از بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم متمرکز بود و نشان داد که خطر ابتلا به NAION برای افرادی که اوزمپیک استفاده می‌کنند دو برابر می‌گردد.

مطالب بیشتر
نوشیدنی‌های قندی ، دیابت و بیماری‌های قلبی
نوشیدنی‌های قندی ، دیابت و بیماری‌های قلبی

مصرف این نوشیدنی‌ها مسیر دچارشدن به دیابت نوع دوم ، بیماری‌های قلبی-عروقی (CVD) را هموار نموده و به افزایش وزن کمک می‌کند.

مطالب بیشتر
احتمال انتشار نوروویروس از راه لباس و پارچه
احتمال انتشار نوروویروس از راه لباس و پارچه

محققان معتقدند که برای جلوگیری از انتشار، لباس‌های خود را با حرارت بالا شسته و خشک نمایید.

مطالب بیشتر
صدای غذا چیست ؟ چگونه متوقف می‌شود ؟
صدای غذا چیست ؟ چگونه متوقف می‌شود ؟

« صدای غذا » مفهوم جدیدی نیست، اما در کنار افزایش استفاده از داروهای کاهش وزن آگونیست GLP-1 مانند Ozempic و Wegovy، که طبق گزارش‌ها به کاهش افکار مزاحم در مورد غذا کمک می‌کنند، مورد توجه قرار گرفته است. بر اساس آمار ارائه شده توسط کارشناسان برخی از افراد 80 تا 90 درصد از روز را با فکر به غذا می‌گذرانند.

مطالب بیشتر
میکروپلاستیک‌های موجود در چای‌ کیسه‌ای تهدیدکنندۀ سلامتی
میکروپلاستیک‌های موجود در چای‌ کیسه‌ای تهدیدکنندۀ سلامتی

میکروپلاستیک‌های موجود در چای کیسه‌ای با آزاد نمودن میلیاردها ذره در بدن ، خطر ابتلا به سرطان و ناباروری را افزایش می‌دهند .

مطالب بیشتر
نتیجه یک پژوهش‌ : رژیم غذایی فَستینگ ، ممکن است سبب کاهش رشد موها گردد.
نتیجه یک پژوهش‌ : رژیم غذایی فَستینگ ، ممکن است سبب کاهش رشد موها گردد.

حال به تازه‌گی مطالعه جدیدی در مجله Cell منتشر شده است و گزارش می‌دهد که ررژیم فستینگ ممکن است منجر به کاهش رشد مو گردد.

مطالب بیشتر
به یاد پزشکان شریفی که در میان ما نیستند . . .
به یاد پزشکان شریفی که در میان ما نیستند . . .

نسلی با اخلاق که شاید دیگر تکرار نشوند . . .

مطالب بیشتر