سخنی‌کوتاه با شما خوانندگان عزیز
1397/08/13
سخنی‌کوتاه با شما خوانندگان عزیز

دوست بسیارعزیز، ارجمند و هنرمند جناب آقای مهندس اردوان سیف‌بهزاد، با عرض سلام به شما و همکاران محترم و کارمندان عزیز و زحمتکش شاغل در هفته‌نامه پزشکی‌امروز، پس‌از مراجعت از سفر با بررسی هفته‌نامه‌هایی که فرستاده بودید، درشماره ۱۱۹۷ با سوز‌ دل و ناله و گلایه از وضع بداقتصادی و کمبود مالی (که من نیز از مدت‌ها قبل به آن کاملاً واقف هستم)، درد‌دل‌های خود را به رشته تحریر درآورده بودید که واقعاً موجب تأثر و تأسف است که شما برای انجام این خدمت‌فرهنگی آن‌‌قدر در مضیقه و فشار هستید و در هفته‌نامه شماره۱۲۰۱، نامه استاد بزرگوار جناب آقای دکتر مسلم بهادری را که جنبه نصیحت و تسلی‌خاطر داشت خواندم، ایشان به‌حق، ادای‌مطلب نموده و آنچه درمورد توصیف و تعریف از مرحوم پدر بزرگوارتان و زحمات طاقت‌فرسای او نوشته‌بودند عین واقعیتی است که من نیز شاهد آن بـوده‌ام. روانشاد «دکتر فرخ سیف‌بهزاد» مردی‌دانشمند، بااستعداد، پرتوان و همواره آرزومند نشرآخرین اطلاعات‌پزشکی برای خدمت به همکاران و مردم بودند که در‌سال۱۳۷۰ به این آرزو دست‌یافتند و ماهنامه چهارصفحه‌ای«پزشکی‌امروز»را منتشرنمودند و این ماهنامه به‌زودی مورد‌توجه همکاران واقع‌گردید و به هفته‌نامه «پزشکی‌امروز» با ۱۸صفحه تبدیل‌شد و هرهفته روزهای چهارشنبه، پزشکان کشور با اشتیاق منتظر وصول آن بودند. من با ارادتی که به آن مرد‌دانشمند و صاحب‌قلم داشتم، شاهد زحمات طاقت‌فرسای او بودم و می‌دانستم چه بار سنگین کاری و مالی را تحمل‌می‌کنند تا این هفته‌نامه به‌طور رایگان به‌دست همکاران برسد! ایشان مدت ۲۳سال رنج و مشقت و زحمت این‌کار را تحمل‌نموده و خم به ابرو نیاوردند. خداوند روحش را شاد و غرق رحمتش فرماید.

حال شما نیز به پیروی از منویات آن فقید سعید همان زحمات طاقت‌فرسا را متحمل‌می‌شوید. شما آقای مهندس اردوان سیف‌بهزاد فرزند خلف آن شادروان، بارسنگینی را به دوش می‌کشید تا نگذارید این هفته‌نامه خوش‌نام، با ارزش و باپیشینه ۲۸ساله خدایی ناکرده به تعطیلی بیانجامد. باتوجه به‌اینکه امروز وضع اقتصادی و هزینه‌ها با آن روزها بسیار متفاوت می‌باشد، مشکلات کاری شما چندین‌برابر آن روزها است و با گرانی کاغذ و وسایل دیگر، اجاره ملک، حقوق کارمندان، هزینه‌های گزاف‌پست و‌... همگی می‌دانیم که ادامه این‌کار چقدرمشکل است. بنابراین فکر‌می‌کنم برای رفع این وضع ناگوار و ادامه کار تمامی همکاران محترم و عزیزمان باید لطف‌نموده و آبونه شوند تا با پرداخت آبونمان و کمک مالی نگذاریم این جریده علمی باسابقه درخشان ۲۸ساله تعطیل‌شود و از روابطی که با یکدیگر داریم محروم گردیم. امیدوارم با مساعدت و عنایت و توجه دستگاه‌های دولتی ذیربط، این هفته‌نامه به انتشار خود ادامه‌داده و مانند گذشته برای همکاران مفید باشد. از خداوند بزرگ خواستارم که شما مهندس ‌اردوان‌سیف‌بهزاد عزیز و همکاران محترم و کارکنان گرامی و ارجمند آن مؤسسه را سلامت، موفق‌و‌مؤید بدارد.

آلودگی هوا چه آسیب‌هایی به مغز می‌رساند ؟
آلودگی هوا چه آسیب‌هایی به مغز می‌رساند ؟

در سال 2020، نشریه Lancet آلودگی هوا را به عنوان یکی از عوامل اصلیِ ابتلا به زوال عقل به رسمیت شناخت.

مطالب بیشتر
مردانگی سمی چیست ؟
مردانگی سمی چیست ؟

طبق ارزش‌های سنتی در تعریف مردانگی سمی، هر مردی که به اندازه کافی این ویژگی‌ها را از خود نشان نمی‌دهد، به‌عنوان «مرد واقعی» شناخته نمی‌شود.

مطالب بیشتر
باورهای نادرست درمورد قاعدگی
باورهای نادرست درمورد قاعدگی

حدود نیمی از جمعیت جهان را بانوان تشکیل داده‌اند و به این معنا که همین تعداد چرخۀ قاعدگی را درحال تجربه هستند ، پشت‌سر گذاشته و یا در پیش خواهند داشت . با این حال باورهای نادرست و افسانه‌وار در مورد این فرآیند بیولوژیکی هنوز فراوان است.

مطالب بیشتر
احتمال خطر آسیب به عصب بینایی توسط اوزمپیک
احتمال خطر آسیب به عصب بینایی توسط اوزمپیک

این مطالعه بر روی یک گروه کوچک‌تر و خاص‌تر از بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم متمرکز بود و نشان داد که خطر ابتلا به NAION برای افرادی که اوزمپیک استفاده می‌کنند دو برابر می‌گردد.

مطالب بیشتر
نوشیدنی‌های قندی ، دیابت و بیماری‌های قلبی
نوشیدنی‌های قندی ، دیابت و بیماری‌های قلبی

مصرف این نوشیدنی‌ها مسیر دچارشدن به دیابت نوع دوم ، بیماری‌های قلبی-عروقی (CVD) را هموار نموده و به افزایش وزن کمک می‌کند.

مطالب بیشتر
احتمال انتشار نوروویروس از راه لباس و پارچه
احتمال انتشار نوروویروس از راه لباس و پارچه

محققان معتقدند که برای جلوگیری از انتشار، لباس‌های خود را با حرارت بالا شسته و خشک نمایید.

مطالب بیشتر
صدای غذا چیست ؟ چگونه متوقف می‌شود ؟
صدای غذا چیست ؟ چگونه متوقف می‌شود ؟

« صدای غذا » مفهوم جدیدی نیست، اما در کنار افزایش استفاده از داروهای کاهش وزن آگونیست GLP-1 مانند Ozempic و Wegovy، که طبق گزارش‌ها به کاهش افکار مزاحم در مورد غذا کمک می‌کنند، مورد توجه قرار گرفته است. بر اساس آمار ارائه شده توسط کارشناسان برخی از افراد 80 تا 90 درصد از روز را با فکر به غذا می‌گذرانند.

مطالب بیشتر
میکروپلاستیک‌های موجود در چای‌ کیسه‌ای تهدیدکنندۀ سلامتی
میکروپلاستیک‌های موجود در چای‌ کیسه‌ای تهدیدکنندۀ سلامتی

میکروپلاستیک‌های موجود در چای کیسه‌ای با آزاد نمودن میلیاردها ذره در بدن ، خطر ابتلا به سرطان و ناباروری را افزایش می‌دهند .

مطالب بیشتر
نتیجه یک پژوهش‌ : رژیم غذایی فَستینگ ، ممکن است سبب کاهش رشد موها گردد.
نتیجه یک پژوهش‌ : رژیم غذایی فَستینگ ، ممکن است سبب کاهش رشد موها گردد.

حال به تازه‌گی مطالعه جدیدی در مجله Cell منتشر شده است و گزارش می‌دهد که ررژیم فستینگ ممکن است منجر به کاهش رشد مو گردد.

مطالب بیشتر
به یاد پزشکان شریفی که در میان ما نیستند . . .
به یاد پزشکان شریفی که در میان ما نیستند . . .

نسلی با اخلاق که شاید دیگر تکرار نشوند . . .

مطالب بیشتر