Lawson Health Research Institute
TORSیک روش جراحی در درمان سرطان گلو است که از یک دوربین سه بعدی کوچک و ابزارهای روباتیک بسیارکوچک جهت برداشتن تومورها استفاده میکنند.در سال 2011، LHSC نخستین مرکز در کانادا بود که خدمات TROS را ارائه میداد.
در سال 2012، دانشمندان موسسۀ تحقیقات سلامت Lawson نخستین آزمایش بالینی جهان را آغاز نمودند که به مقایسۀ آزمایش جراحی روباتیک و روش پرتو درمانی در درمان سرطان اروفارینژیال (سرطان در پشت گلو) می پردازد.
اما امروز این گروه با نتایج بحث برانگیزی روبرو شده اند و یافتههای حاصل از این بررسی هفت ساله خود را گزارش میدهند که باورهایی را که جراحی منجربه ایجاد نتایج بهتری در بلع می گردد، به چالش کشانده و پرتوتابی را سبب ایجاد کیفیتی بهتر در زندگی بیماران می دانند.
بتی استراندر پرستار اتاق جراحی در انتاریو که تشخیص سرطان گلو سبب تغییر زندگی وی همانند بسیاری از بیماران سرطانی گردید.هنگانی که بتی به وجود تودۀ کوچکی در سمت راست گردنش پی برد 59 سال داشت. پس از انجام آزمایشها و مراقبت های پزشکی، سرطان گلو در وی تشخیص داده شد .
بتی عنوان می کند در آن لحظه به یاد میآورد اینگونه می پنداشت که سالم است، تغذیۀ سالم دارد و ورزش میکند؛ و چنین اتفاقی ممکن نیست برای او رخ دهد. بسیار ترسناک بود و از نخستین پرسشهایی که بتی با آن روبرو بود وجود هرگونه روش درمانی دردسترس بود. بتی یکی از 68 شرکت کنندهای بود که به کارآزمایی ORATOR پیوست.
این مطالعه شش مرکز را در سراسر کانادا و استرالیا دربرگرفت، از جمله برنامهی سرطان منطقهای لندن در مرکز علوم بهداشت لندن (LHSC). شرکت کنندگان بطور تصادفی برای دریافت پرتو درمانی ، که اغلب با شیمی درمانی نیز ترکیب میشد، یا جراحی روباتیک ترنس اورال (TORS) انتخاب شدند.
TORSیک روش جراحی در درمان سرطان گلو است که از یک دوربین سه بعدی کوچک و ابزارهای روباتیک بسیارکوچک جهت برداشتن تومورها استفاده میکنند.در سال 2011، LHSC نخستین مرکز در کانادا بود که خدمات TORSرا ارائه میداد.
مطالعات اولیه بیانگر این بودند که TORSممکن است خطر مشکلات بلع را که مرتبط با پرتوتابی است کاهش داده و همین امر مقبولیت این روش را به سرعت افزایش داد. اما هیچ آزمایش تصادفی جهت مقایسه نتایج بلع بیماران وجود نداشت. به عنوان نخستین مرکز در کانادا که خدمات TORS را ارائه میداد، تصمیم برآن شد تا پژوهشگران از طریق آزمایش ORATOR این مشکل را حل نمایند.
این گروه تحقیقاتی در میزان بقا هیچ تفاوتی را میان این دو گروه نیافتند، اما بطور شگفت انگیز شرکتکنندگان گروهی که در معرض پرتودهی قرار گرفتند نتایج بلع بهتری را تجربه کردند.کاهش ملایم در عملکرد بلع در 40 درصد از شرکتکنندگانِ جراحی مشاهده شد که این مقدار در مقایسه با شرکت کنندگان پرتوتابی 26 درصد بود.
پس از درمان، تمامی شرکتکنندگان قادر به اجرای یک رژیم غذایی کامل بودند اما 16 درصد از شرکتکنندگان گروه جراحی اظهار نمودند که نیازمند آمادهسازی اختصاصی وعده غذاییشان هستند.
یکی از پژوهشگران ارشد این بررسی این گونه اظهار می کند که یافته های ما این تصور را به چالش میکشاند که TORS میتواند باعث بهبود نتایج بلع شود. در حالیکه سابق بر این پرتوتابی با نتایج بلع ضعیف همراه بوده است، در حال حاضر روشهای درمانی بطور قابل توجهی پیشرفت کردهاند و اکنون بسیار دقیقتر از پیش هستند، که همین امرممکن است باعث ایجاد نتایج بهتر در بیمار شوند. همچنین بیمارانی که در گروه جراحی قرار داشتند در معرض خطر خونریزی در طول جراحی بودند.
یک سال بعد از درمان، بیمارانی که در گروه جراحی قرار داشتند ، تجربۀ درد آنها در مقایسه با گروه پروتو درمانی بیشتر بود (22 درصد در برابر هشت درصد در گروه پرتودهی)، استفاده از مُسکنها 45 درصد در برابر 15 درصد، بروز مشکلات دندانی (12 درصد در برابر یک درصد)، و در نهایت با بروز خللی در شانه های خود روبرو می گشتند. این گروه تحقیقاتی دریافتند که بیمارانی که در گروه پرتوتابی قرار داشتند بیشتر یبوست کوتاه مدت و کاهش موقت در شمار سلولهای خونی را تجربه کردند. همچنین زمانی که آنها شیمی درمانی را دریافت میکنند در معرض افزایش خطر وزوز گوش و کاهش شنوایی در فرکانس بالا قرار میگیرند، که ممکن است برخی از افراد به سمعک نیاز داشته باشند.
هر یک از درمانها عوارض جانبی بالقوۀ خودشان را به همراه دارند اما یافته های محققان بیانگر این هستند که TORS هیچ برتری نسبت به پرتوتابی مدرن ندارد. محققان امیدوار هستند که این تحقیق بتواند توسط بیماران و انکولوژیستها مورد استفاده قرار گیرد تا به اطلاعرسانی در رابطه با تصمیمات درمانی کمک کند.
از سال 1990 موارد ابتلا به سرطان گلو بیش از دو برابر افزایش یافته است.درحالی که سرطان گلو در بیماران بالغی که سابقه استعمال دخانیات یا مشروبات الکلی را دارند شایعتر است، پزشکان افزایش چشمگیری را در مواردی مشاهده کردهاند که ناشی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) است.خوشبختانه در بیمارانی که سرطان گلو در آنها مرتبط با ویروس پاپیلومای انسانی است نرخ بقا بالاتر است، که محققان را بر آن داشته است که کیفیت زندگی را بعد از درمان مورد مطالعه قرار دهند.
پژوهشگران این کارآزمایی اخیرا آزمایش ORATOR 2 را آغاز نموده اند که در آن TORSرا بیشتر با پرتوتابی و شیمی درمانی مورد مقایسه قرار میدهند.هدف این آزمایش کاهش شدت پرتوتابی و شیمی درمانی برای بهبود کیفیت زندگیاست در حالی که نرخ بقا نیز حفظ میشود.
این گروه قصد دارد 140 شرکتکننده را بکارگیرد.
ثبت نظر